Author name: Prasanna

The Cop and the Anthem Class 7 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

Explore numerous NCERT MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 4 The Cop and the Anthem with Answers Pdf free download is available online for students. By taking help from MCQ Questions for Class 7 English with Answers during preparation, score maximum marks in the exam. Try maintaining a time limit while answering The Cop and the Anthem Class 7 MCQs Questions with Answers so that it would be useful in your actual exams. Download the The Cop and the Anthem Multiple Choice Questions PDF free of cost and get good scores in the board exams.

MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 4 The Cop and the Anthem with Answers

Enhance your subject knowledge through The Cop and the Anthem MCQ Online Test and lay a stronger foundation of your basics. Verify your answers with MCQ on The Cop and the Anthem provided and know where you went wrong. Use the Objective Questions of Class 7th The Cop and the Anthem MCQ with Answers provided below and understand all the concepts easily.

Read the following questions carefully and choose the correct answer from the given alternatives:

Question 1.
Where did Soapy go to have food?
(a) A market
(b) A restaurant
(c) A house
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) A restaurant


Question 2.
Who moved Soapy outside the restaurant?
(a) Gatekeeper
(b) Head waiter
(c) Owner
(d) Peon

Answer

Answer: (b) Head waiter


Question 3.
What did Soapy steal from a shop?
(a) Food
(b) Apples
(c) Umbrella
(d) None of these

Answer

Answer: (c) Umbrella


Question 4.
What punishment (sentence) was given to Soapy?
(a) Three months prison
(b) Five months prison
(c) Sent to the park again
(d) None of these

Answer

Answer: (a) Three months prison


Question 5.
Where was Soapy sitting in the park?
(a) On the grass
(b) On the seat
(c) On the stairs
(d) Near tubewell

Answer

Answer: (b) On the seat


Question 6.
What fell at Soapy’s feet?
(a) A flower
(b) A leaf
(c) A dead leaf
(d) None of these

Answer

Answer: (c) A dead leaf


Question 7.
Where did Soapy live?
(a) Madison Square
(b) Four square
(c) Park Street
(d) London

Answer

Answer: (a) Madison Square


Question 8.
What was Soapy’s desire?
(a) To visit southern skies
(b) To go to Bay of Naples
(c) Broadway square
(d) Spend three months in Blackwell Jail

Answer

Answer: (d) Spend three months in Blackwell Jail


Question 9.
Which was Soapy’s homeland for years?
(a) Blackwell’s Island
(b) Madison Square
(c) Broadway Square
(d) None of these

Answer

Answer: (b) Madison Square


The above furnished information regarding NCERT MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 4 The Cop and the Anthem with Answers Pdf free download is true as far as our knowledge is concerned. If you have any doubts regarding CBSE Class 7 English The Cop and the Anthem MCQs Multiple Choice Questions with Answers, feel free to reach us via the comment section and we will reach you at the soonest possible.

The Cop and the Anthem Class 7 MCQ Questions with Answers English Chapter 4 Read More »

Chivvy Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 4

Explore numerous NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 4 Chivvy with Answers Pdf free download is available online for students. By taking help from MCQ Questions for Class 7 English with Answers during preparation, score maximum marks in the exam. Try maintaining a time limit while answering Chivvy Class 7 MCQs Questions with Answers so that it would be useful in your actual exams. Download the Chivvy Multiple Choice Questions PDF free of cost and get good scores in the board exams.

MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 4 Chivvy with Answers

Enhance your subject knowledge through Chivvy MCQ Online Test and lay a stronger foundation of your basics. Verify your answers with MCQ on Chivvy provided and know where you went wrong. Use the Objective Questions of Class 7th Chivvy MCQ with Answers provided below and understand all the concepts easily.

Read the following extract carefully and tick the correct answer for the questions given below:

(1)

Pull your socks up
Stand up straight
Say thank you
Don’t interrupt
No one thinks you’re funny
Take your elbows off the table
Can’t you make your own
mind up about anything?

Question 1.
Name the poem.
(a) Chivvy
(b) Trees
(c) Garden Snake
(d) The Squirrel

Answer

Answer: (a) Chivvy


Question 2.
Name the poet of the poem.
(a) Shirley Bauer
(b) M.B. Armstrong
(c) D.J. Enright
(d) Michael Rosen

Answer

Answer: (d) Michael Rosen


Question 3.
In which stage is the listener?
(a) In the school going stage
(b) In a grown-up stage
(c) In infancy
(d) In the adult stage

Answer

Answer: (a) In the school-going stage


Question 4.
Write the opposite of ‘stand’.
(a) go
(b) walk
(c) sit
(d) run

Answer

Answer: (c) sit


The above furnished information regarding NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 4 Chivvy with Answers Pdf free download is true as far as our knowledge is concerned. If you have any doubts regarding CBSE Class 7 English Poem Chivvy MCQs Multiple Choice Questions with Answers, feel free to reach us via the comment section and we will reach you at the soonest possible.

Chivvy Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 4 Read More »

Golu Grows a Nose Class 7 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

Explore numerous NCERT MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 5 Golu Grows a Nose with Answers Pdf free download is available online for students. By taking help from MCQ Questions for Class 7 English with Answers during preparation, score maximum marks in the exam. Try maintaining a time limit while answering Golu Grows a Nose Class 7 MCQs Questions with Answers so that it would be useful in your actual exams. Download the Golu Grows a Nose Multiple Choice Questions PDF free of cost and get good scores in the board exams.

MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 5 Golu Grows a Nose with Answers

Enhance your subject knowledge through Golu Grows a Nose MCQ Online Test and lay a stronger foundation of your basics. Verify your answers with MCQ on Golu Grows a Nose provided and know where you went wrong. Use the Objective Questions of Class 7th Golu Grows a Nose MCQ with Answers provided below and understand all the concepts easily.

Read the following questions carefully and choose the correct answer from the given alternatives:

Question 1.
Who directed Golu to go to Limpopo river.
(a) Ostrich
(b) Baboon
(c) Monkey
(d) Mynah

Answer

Answer: (d) Mynah


Question 2.
Who saved Golu from the crocodile?
(a) Ostrich
(b) Monkey
(c) Python
(d) Baboon

Answer

Answer: (c) Python


Question 3.
For how many days did Golu sit on the bank of the river?
(a) One day
(b) Two days
(c) Three days
(d) Four days

Answer

Answer: (b) Two days


Question 4.
Who stung Golu on his shoulder?
(a) Fly
(b) Wasp
(c) Bee
(d) None of these

Answer

Answer: (a) Fly


Question 5.
How many advantages did Python tell to Golu of a long trunk?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Four

Answer

Answer: (c) Three


Question 6.
Who was Golu?
(a) A cub
(b) An elephant
(c) A dog
(d) A baby elephant

Answer

Answer: (d) A baby elephant


Question 7.
Who was Golu’s aunt?
(a) Ostrich
(b) Giraffe
(c) Hippopotamus
(d) Python

Answer

Answer: (a) Ostrich


Question 8.
Who was Golu’s uncle?
(a) Ostrich
(b) Giraffe
(c) Hippopotamus
(d) Python

Answer

Answer: (b) Giraffe


Question 9.
What type of animal was Golu?
(a) Orazy
(b) Foolish
(c) Naughty
(d) Python

Answer

Answer: (c) Naughty


Question 10.
To which river did Golu go?
(a) Lombard
(b) Linker
(c) Hudson
(d) Limpopo

Answer

Answer: (d) Limpopo


The above furnished information regarding NCERT MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 5 Golu Grows a Nose with Answers Pdf free download is true as far as our knowledge is concerned. If you have any doubts regarding CBSE Class 7 English Golu Grows a Nose MCQs Multiple Choice Questions with Answers, feel free to reach us via the comment section and we will reach you at the soonest possible.

Golu Grows a Nose Class 7 MCQ Questions with Answers English Chapter 5 Read More »

Trees Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 5

Explore numerous NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 5 Trees with Answers Pdf free download is available online for students. By taking help from MCQ Questions for Class 7 English with Answers during preparation, score maximum marks in the exam. Try maintaining a time limit while answering Trees Class 7 MCQs Questions with Answers so that it would be useful in your actual exams. Download the Trees Multiple Choice Questions PDF free of cost and get good scores in the board exams.

MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 5 Trees with Answers

Enhance your subject knowledge through Trees MCQ Online Test and lay a stronger foundation of your basics. Verify your answers with MCQ on Trees provided and know where you went wrong. Use the Objective Questions of Class 7th Trees MCQ with Answers provided below and understand all the concepts easily.

Read the following extract carefully and tick the correct answer for the questions given below:

(1)

Trees make mothers say,
“What a lovely picture to paint!”
Trees make fathers says,
“What a lot of leaves to rake this fall!”

Question 1.
Name the poem.
(a) The Shed
(b) Trees
(c) The Squirrel
(d) Garden Snake

Answer

Answer: (b) Trees


Question 2.
Name the poet.
(a) Shirley Bauer
(b) Frank Flynn
(c) Kit Wright
(d) D.J. Enright

Answer

Answer: (a) Shirley Bauer


Question 3.
“What a lovely picture to paint!” Who spoke this?
(a) Father
(b) Brother
(c) Sister
(d) Mother

Answer

Answer: (d) Mother


Question 4.
Choose a word which means ‘very pretty’.
(a) scary
(b) not fine
(c) dull
(d) lovely

Answer

Answer: (d) lovely


(2)

Trees are for birds.
Trees are for children.
Trees are to make tree houses in.
Trees are to swing swings on.

Question 1.
Name the poem.
(a) The Shed
(b) Trees
(c) Garden Snake
(d) Meadow Surprises

Answer

Answer: (b) Trees


Question 2.
Name the poet of the poem.
(a) Shirley Bauer
(b) Maude Rubin
(c) M.B. Armstrong
(d) Michael Rosen

Answer

Answer: (a) Shirley Bauer


Question 3.
Why are trees for birds?
(a) Because birds get water from trees
(b) Because birds make nests there
(c) Because birds get wood
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Because birds make nests there


Question 4.
Which games do the children play under trees?
(a) Tennis
(b) They swing swings
(c) Cricket
(d) Hockey

Answer

Answer: (b) They swing swings


The above furnished information regarding NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 5 Trees with Answers Pdf free download is true as far as our knowledge is concerned. If you have any doubts regarding CBSE Class 7 English Poem Trees MCQs Multiple Choice Questions with Answers, feel free to reach us via the comment section and we will reach you at the soonest possible.

Trees Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 5 Read More »

I Want Something in a Cage Class 7 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

Explore numerous NCERT MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 6 I Want Something in a Cage with Answers Pdf free download is available online for students. By taking help from MCQ Questions for Class 7 English with Answers during preparation, score maximum marks in the exam. Try maintaining a time limit while answering I Want Something in a Cage Class 7 MCQs Questions with Answers so that it would be useful in your actual exams. Download the I Want Something in a Cage Multiple Choice Questions PDF free of cost and get good scores in the board exams.

MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 6 I Want Something in a Cage with Answers

Enhance your subject knowledge through I Want Something in a Cage MCQ Online Test and lay a stronger foundation of your basics. Verify your answers with MCQ on I Want Something in a Cage provided and know where you went wrong. Use the Objective Questions of Class 7th I Want Something in a Cage MCQ with Answers provided below and understand all the concepts easily.

Read the following questions carefully and choose the correct answer from the given alternatives:

Question 1.
What did the customer buy ?
(a) Parrots
(b) Rats
(c) Sparrows
(d) Doves

Answer

Answer: (d) Doves


Question 2.
How much money did Mr. Purcell demand for the birds ?
(a) Five dollars
(b) Five-fifty dollars
(c) Two dollars
(d) Seven dollars

Answer

Answer: (b) Five-fifty dollars


Question 3.
How much money did the customer give ?
(a) Five dollars
(b) Five-fifty dollars
(c) Two dollars
(d) Seven dollars

Answer

Answer: (a) Five dollars


Question 4.
What did the customer do with the doves ?
(a) Gave to a child
(b) Tossed them into the air
(c) Made them his pets
(d) Took them to his home

Answer

Answer: (b) Tossed them into the air


Question 5.
How many cents are there in a dollar ?
(a) Forty cents
(b) Twenty cents
(c) Hundred cents
(d) Seventy cents

Answer

Answer: (c) Hundred cents


Question 6.
What type of shop does Mr. Purcell own ?
(a) A cloth shop
(b) A barber shop
(c) A pet shop
(d) A press shop

Answer

Answer: (c) A pet shop


Question 7.
What is Mr. Purcell compared to ?
(a) A gentleman
(b) A fox
(c) An owl
(d) A cowman

Answer

Answer: (c) An owl


Question 8.
What was his usual first task ?
(a) To read newspaper
(b) To make notes with the birds
(c) To take tea
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) To read newspaper


Question 9.
Who slid off Mrs. Purcell’s stool ?
(a) Customer
(b) Neighbour
(c) Purcell
(d) Storekeeper

Answer

Answer: (d) Storekeeper


Question 10.
What did the customer want to buy ?
(a) Something in cage
(b) Something that is big
(c) Something in bag
(d) None of these

Answer

Answer: (a) Something in cage


The above furnished information regarding NCERT MCQ Questions for Class 7 English An Alien Hand Chapter 6 I Want Something in a Cage with Answers Pdf free download is true as far as our knowledge is concerned. If you have any doubts regarding CBSE Class 7 English I Want Something in a Cage MCQs Multiple Choice Questions with Answers, feel free to reach us via the comment section and we will reach you at the soonest possible.

I Want Something in a Cage Class 7 MCQ Questions with Answers English Chapter 6 Read More »

Mystery of the Talking Fan Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 6

Explore numerous NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 6 Mystery of the Talking Fan with Answers Pdf free download is available online for students. By taking help from MCQ Questions for Class 7 English with Answers during preparation, score maximum marks in the exam. Try maintaining a time limit while answering Mystery of the Talking Fan Class 7 MCQs Questions with Answers so that it would be useful in your actual exams. Download the Mystery of the Talking Fan Multiple Choice Questions PDF free of cost and get good scores in the board exams.

MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 6 Mystery of the Talking Fan with Answers

Enhance your subject knowledge through Mystery of the Talking Fan MCQ Online Test and lay a stronger foundation of your basics. Verify your answers with MCQ on Mystery of the Talking Fan provided and know where you went wrong. Use the Objective Questions of Class 7th Mystery of the Talking Fan MCQ with Answers provided below and understand all the concepts easily.

Read the following extract carefully and tick the correct answer for the questions given below:

(1)

Because one day somebody oiled
His little whirling motor
And all the mystery was spoiled—
He ran as still as water.

Question 1.
Name the poem.
(a) The Squirrel
(b) Mystery of the Talking Fan
(c) The Rebel
(d) The Shed

Answer

Answer: (b) Mystery of the Talking Fan


Question 2.
Name the poet of the poem.
(a) Maude Rubin
(b) M.B. Armstrong
(c) Michael Rosen
(d) Kit Wright

Answer

Answer: (a) Maude Rubin


Question 3.
What does ‘His’ stand for?
(a) The machine
(b) The workman
(c) The cycle
(d) The fan

Answer

Answer: (d) The fan


Question 4.
What was spoiled at the end?
(a) Fan’s complaining sound
(b) Fan’s the happy tone
(c) Fan’s rhythm
(d) Fan’s chattering

Answer

Answer: (a) Fan’s complaining sound


Question 5.
When did the fan run smoothly?
(a) When it is oiled rarely
(b) When it is oiled regularly
(c) When it is repaired now and then
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) When it is oiled regularly


The above furnished information regarding NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 6 Mystery of the Talking Fan with Answers Pdf free download is true as far as our knowledge is concerned. If you have any doubts regarding CBSE Class 7 English Poem Mystery of the Talking Fan MCQs Multiple Choice Questions with Answers, feel free to reach us via the comment section and we will reach you at the soonest possible.

Mystery of the Talking Fan Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 6 Read More »

error: Content is protected !!