Author name: Prasanna

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 6 The Hundred Dresses Part 2

I.

Dear Teacher,

My Wanda will not come to your school anymore. Jake also. Now we move away to big city. No more holler ’Pollack1. No more ask why funny name. Plenty of funny names in the city.

Yours truly,
Jan Petronski

Question 1.

Jan’s tone in the writing of the letter IS NOT:

(A) distressing.
(B) spiteful.
(C) hurt.
(D) painful.
Answer:
(B) spiteful.

Explanation:
Distressing, hurt and painful mean aching. Spiteful means malicious or vindictive. Jan does not want to take revenge, so, he is not spiteful.

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

Question 2.

What, according to the letter, was the primary reason that prompted Mr Petronski to take the decision to move to a big city?

(A) His wish to achieve success in the big dty.
(B) His urge to join his relatives who mostly lived in the big city.
(C) His anxiety over their poverty in the small city.
(D) His agony about his children being viewed as ‘outsiders1 by their schoolmates.
Answer:
(D) His agony about his children being viewed as ‘outsiders1 by their schoolmates.

Explanation:
Mr. Petronski’s children were ridiculed and made fun of at school. They were made to think that they belonged to ‘another world’ or ‘outsiders’ in short.
Question 3.

The dictionary says the following about migration. Migration involves the movement of people (birds, fish etc.) from one place to another with intentions of settling, permanently or temporarily, at a new location (geographic region). Which of the following options INCORRECTLY uses ‘migration?

(A) After gold was found in the uninhabited region, there was a migration to that area.
(B) Bears sleep through winters. This migration helps bears to use their stored energy much more slowly.
(C) There was a mass migration of youngsters to the tagged locale, to assist the cause for charity.
(D) Scientists have studied the migration of fish over long distances in the river.
Answer:
(B) Bears sleep through winters. This migration helps bears to use their stored energy much more slowly.

Explanation:
The bears do not move to another place during winters. They take long sleep during that season. This process is called hibernation and not migration.
Question 4.

The phrase ‘Pollack’ reveals a discrimination on the basis of

(A) race.
(B) gender.
(C) religion.
(D) wealth.
Answer:
(A) race.

Explanation:
Race is used to refer to persons based on some common social qualities. Here, the word ‘Pollack’ i refers to discrimination on the basis of society to which Wanda belonged to.

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

Question 5.

The line- Plenty of funny names in the city— suggests that the city:

(A) is a melting pot of people from different parts of the world.
(B) has foreign people willing to give opportunities to the poor.
(C) is a safe haven for immigrants if they have funny names.
(D) has a special status for all who are willing to be funny. ‘
Answer:
(A) is a melting pot of people from different parts of the world.

Explanation:
Melting pot of funny names means that people in city belong to different parts of the world.

II. Weeks went by and still Wanda did not answer. Peggy had begun to forget the whole business and Maddieput herself to sleep at night making speeches about Wanda, defending her from great crowds of girls who were trying to tease her with, “How many dresses have you got?” And before Wanda could press her lips together in a tight line, the way she did before answering, Maddie would cry out, “Stop!”
Question 1.

Which primary feelings of Maddie does the extract reveal?

(A) Guilt, regret and righteousness
(B) Guilt and shame
(C) Shame, regret and courage
(D) Courage and righteousness
Answer:
(C) Shame, regret and courage

Explanation:
Maddie did not feel guilty as she herself had never made fun of Wanda. In the extract, she showed courage, but not morality or righteousness. So, option (C) is the correct choice.
Question 2.

Which of the following is most likely to be a part of Maddie’s speech?

(A) Stop! I think it’s about time we asked her a new question. This is not fun anymore. How about her faded dress?
(B) Stop! Don’t you know that I’m the one who had to lead in Peggy’s absence? This is unacceptable.
(C) Stop! How dare you all join in without Peggy’s permission? Don’t you know she’d be angry?
(D) Stop! Aren’t you all ashamed of yourself? Why do you trouble her? She means no harm to anyone.
Answer:
(A) Stop! I think it’s about time we asked her a new question. This is not fun anymore. How about her faded dress?

Explanation:
She did not want everyone to ask a new question to Wanda, or to lead in case of Peggy’s absence or wanted everyone to take Peggy’s permission before making fun of Wanda. She wanted to stand by Wanda’s side and defend her.
Question 3.

Choose the declaration which is likely to be received with the pressing of lips together in a tight line.

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6 1

(A) Option 1
(B) Option 2
(C) Option 3
(D) Option 4
Answer:
(A) Option 1

Explanation:
Something which someone is afraid to tell is told with lips pressed in a straight line. Getting selected for malkhamb is a situation of joy, going to class with dad and rescheduling of English class is simply informing. Receiving a diary note for not doing Biology homework is something one must be afraid to tell parents.

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

Question 4.

Pick the option with a cause-effect relation, with reference to the given extract.

(A) Wanda’s absence – Peggy missing Wanda
(B) Maddie’s need to make amends – Confessing publicly
(C) Wanda’s absence – Maddie’s need to make amends
(D) Peggy teasing Wanda – Maddie’s stand against it
Answer:
(C) Wanda’s absence – Maddie’s need to make amends

Explanation:
Maddie wanted to make amends but did not confess publicly. Wanda’s absence did not make Maddie make amends. Peggy’s teasing Wanda did not make Maddie stand against it. Wanda’s absence made Peggy miss Wanda.

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

Question 5.

Wanda didn’t reply to the letter for weeks. Pick the option that DOES NOT supply a possible reason for this, from those given below.

(A) The letter took more than a couple of weeks reaching her as it didn’t have an address and needed to be forwarded.
(B) She needed time to forgive Maddie and Peggy and think her reply through.
(C) Peggy had second thoughts after mailing the letter and reclaimed it from the post office, to mail weeks later.
(D) She was occupied with settling in at the new school in the city.
Answer:
(C) Peggy had second thoughts after mailing the letter and reclaimed it from the post office, to mail weeks later.

Explanation:
Peggy never had second thoughts after mailing the letter and did not claim the letter from the post office. Peggy had made fun of Wanda and she needed time to forgive her. Also, the letter didn’t have any address and needed to be forwarded to her’ which took a couple of weeks. After shifting to the new city, she needed time to settle there.

MCQ Questions for Class 10 English with Answers

The Hundred Dresses Part 2 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 6 Read More »

The Hundred Dresses Part 1 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 5 The Hundred Dresses Part 1

I. She always Wore a faded blue dress that didn’t hang right. It was clean, but it looked as though it had never been ironed properly. She didn’t have any friends, but a lot of girls talked to her. Sometimes, they surrounded her in the school yard as she stood watching the little girls play hopscotch on the worn hard ground. “Wanda,” Peggy would say in a most courteous manner, as though she were talking to Miss Mason. “Wanda,” she’d say, giving one of her friends a nudge, “tell us. How many dresses did you say you had hanging up in your closet?

Question 1.

The ‘most courteous manner’ here means that Peggy was :

(A) on her best behaviour.
(B) teasing Wanda.
(C) trying to impress Wanda.
(D) respectful to Wanda.
Answer:
(B) teasing Wanda.

Explanation:
Peggy always made fun of Wanda and her sarcastic way. She was actually teasing Wanda.

The Hundred Dresses Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

Question 2.

Peggy gave her friend a nudge because :

(A) she wanted to push her away from the scene.
(B) she disliked her friend being distracted then.
(C) she was teasing Wanda and wanted her to make others pay attention.
(D) she was teasing Wanda and didn’t want anyone miss the ‘fun’.
Answer:
(D) she was teasing Wanda and didn’t want anyone miss the ‘fun’.

Explanation:
She wanted others to get involved and watch her making fun of Wanda. She called for their attention while teasing Wanda.

Question 3.

Pick the option having the words that DO NOT loosely match the word, ‘closet’, from those given.

(1) Wardrobe
(2) Loft
(3) Cabinet
(4) Cupboard
(5) Porch
(6) Cellar

(A) (1), (3) and (4)
(B) (3), (4) and (5)
(C) (1), (2) and (6)
(D) (2), (5) and (6)
Answer:
(D) (2), (5) and (6)

Explanation:
Here, closet is used to refer to place where dresses are kept. So, wardrobe, cabinet and cupboard loosely match with ‘closet’. Loft, Porch and Cellar are not used for storing clothes.

Question 4.

Why was Wanda’s answer to Peggy’s question always the same? Pick the LEAST probable reason. This was so because she knew that:

(A) she was being picked on and it was probably her defence.
(B) confessing the truth would probably worsen the situation.
(C) she didn’t know how else to get out of that situation.
(D) sticking to an unexpected answer would get her the attention she needed.
Answer:
(D) sticking to an unexpected answer would get her the attention she needed.

Explanation:
Wanda never wanted to attract attention to Peggy making fun of her. So, she used to give the same answer so that slowly and gradually, others will lose interest in this ‘fun making’ activity. So, she did not give unexpected answers.

The Hundred Dresses Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

Question 5.

Regarding Wanda being teased, Miss Mason was:

(A) in denial that such behaviour was possible by her students.
(B) aware, but didn’t want to discuss it with the students.
(C) unaware that the students were frequently teasing Wanda.
(D) of the belief that such behaviour was a normal part of growing up.
Answer:
(C) unaware that the students were frequently teasing Wanda.

Explanation:
Miss Mason was very strict. Had she known that some students are making fun of Wanda, she would have taken appropriate action. She was unaware of Peggy and her friends making fun of Wanda.

Question 6.

Which of the following image showcase ‘hopscotch’?

The Hundred Dresses Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5 1
Answer:
Option (D) is correct.

Explanation:
Option (A) is hula hoop. Option (B) is trampoline. Option (C) is maze puzzle. Option (D) is hopscotch, in which players toss a small object into numbered pattern of rectangles outlined on the ground and then hop or jump through the spaces and retrieve the object.

II. “In the opinion of the judges, any one of the drawings is worthy of winning the prize. I am very happy to say that Wanda Petronski is the winner of the girls’ medal. Unfortunately, Wanda has been absent from school for some days and is not here to receive the applause that is due to her. Let us hope she will be back tomorrow. Now class, you may file around the room quietly and look at her exquisite drawings.”

Question 1.

Pick the statement that is TRUE, according to the information given in the extract.

(A) Wanda won the prize because she had submitted a variety of entries.
(B) Wanda would have still won the prize even if she had submitted just one entry.
(C) Wanda won the prize because the majority of judges were women.
(D) Wanda would have still won the prize if she had drawn something else.
Answer:
(B) Wanda would have still won the prize even if she had submitted just one entry.

Explanation:
The opening line of the extract ‘any one of the drawings is worthy of winning the prize’ tells that Wanda would have still won the prize even if she had submitted just one entry.

The Hundred Dresses Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

Question 2.

Miss Mason says, “I am very happy to Which phrase DOES NOT replace the underlined phrase correctly from those given below?

(A) It gives me great pleasure to…
(B) I am sure you’ll be surprised to…
(C) I am delighted to…
(D) It fills me with joy to…
Answer:
(B) I am sure you’ll be surprised to…

Explanation:
Pleasure, delighted and joy – all these words are used to express different stages of happiness. So, option (B) cannot be used to replace the given phrase.

Question 3.

When the teacher wants them to ‘file around’, she wants the students to:

(A) put the files in their proper places.
(B) gather around her table to discuss the designs.
(C) file the designs properly in their folders.
(D) walk in a line to admire the designs.
Answer:
(D) walk in a line to admire the designs.

Explanation:
‘File around’ means to form and walk in a line.

Question 4.

Pick the sentence that DOES NOT use ‘due to’ in the. same sense as in the given extract.

(A) She was disappointed due to their rude behaviour.
(B) We must give our colleagues the vacation due to them.
(C) I have some extra money due to me this month from my friend.
(D) You have an apology due to your parents.
Answer:
(A) She was disappointed due to their rude behaviour.

Explanation:
In the passage, ‘due to’ is used to refer to a reason for something which is same as used in option (A). In (B), it means what they deserve, in (C), it means what is owed to and in (D), it means what they expect to get.

The Hundred Dresses Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

Question 5.

The teacher refers to Wanda’s designs as ‘exquisite’ because:

(A) each one of the hundred designs was different.
(B) each one of them was very beautiful.
(C) each of them was a copy of the latest fashion trend.
(D) each one had the same colour theme as the other.
Answer:
(B) each one of them was very beautiful.

Explanation:
Exquisite means beautiful, gorgeous, superb and outstanding – which each of Wanda’s drawing was.

MCQ Questions for Class 10 English with Answers

The Hundred Dresses Part 1 Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5 Read More »

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 4 From the Diary of Anne Frank Answers

I. “Paper has more patience than people. I thought of this saying on one of those days when I was feeling a little depressed and was sitting at home with my chin in my hands, bored and listless, wondering whether to stay in or go out. I finally stayed where I was, brooding: Yes, paper does have more patience, and since I’m not planning to let anyone else read this stiff-backed notebook grandly referred to as a ’diary’ unless I should ever find a real friend, it probably won’t make a bit of difference.”

Question 1.

’Paper has more patience than people.’ What does this imply? This implies that Anne:

(A) believed in the power of writing more than speaking to people.
(B) felt that she could pour her heart out on paper without any hindrance.
(C) had more faith in sharing her thoughts and feelings with paper.
(D) felt that she could share her feelings openly on paper.
Answer:
(B) felt that she could pour her heart out on paper without any hindrance.

Explanation:
When one talks to people, they start reacting suggesting contradicting, etc., rather than show patience and listen to the feelings of the aggrieved. The paper, on the other hand, can not speak and interrupt or stop the writer to write down his/her inner feelings.

(A) Option (i)
(B) Option (ii)
(C) Option (iii)
(D) Option (iv)
Answer:
(C) Option (iii)

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

Question 2.

Pick out the emoticon which clearly brings out the meaning of ‘listless’ as used in the extract?

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4 1
(A) Option (i)
(B) Option (ii)
(C) Option (iii)
(D) Option (iv)
Answer:
(C) Option (iii)

Explanation:
Option (A) is to depict sleepiness, option (B) to depict sadness, option (C) is to depict cluelessness or listlessness and option (D) is to depict yawning.

Question 3.

Pick the option that is ODD one out with reference to the meaning of ‘patience’.

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4 2
(A) option (i)
(B) option (ii)
(C) option (iii)
(D) option (iv)
Answer:
(A) option (i)

Explanation:
Indolence means laziness or idleness. Perseverance, Tolerance and Grit mean not getting tired and trying again and again – loosely meaning having patience.

Question 4.

If the diary were a ‘real friend’, what qualities would Anne expect it to have? Pick the option that lists these correctly.

1. Optimistic
2. Good listener
3. Confident
4. Energetic
5. Non-judgmental
6. Outgoing
7. Ambitious

(A) 1 & 4
(B) 5,6 &7
(C) 2,3 &5
(D) 3 & 7
Answer:
(C) 2,3 &5

Explanation:
Anne wanted her friend to patiently listen to her problems, one who can help her in making decisions and would not judge her as good or bad. Option (C) is the correct option.

Question 5.

Pick out the sentence that brings out the meaning of ‘brooding’ as used in the extract?

(A) The mysterious house on the hill is still brooding above the village.
(B) The people at the stock market always keep brooding about the gains.
(C) He was brooding over the matter and took a long time to decide.
(D) Suspense and drama were brooding at the site of the investigation.
Answer:
(C) He was brooding over the matter and took a long time to decide.

Explanation:
In the passage, brooding refers to thinking over some matter. In option (a), brooding refers to f rising high. In (b), it refers to worrying. In (c), it refers to thinking over the matter. In (cl), it refers to spread.

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

Question 6.

Anne doesn’t plan to let anyone else read her diary as:

(A) She is secretive about her life.
(B) It’s about her intimate feelings.
(C) She is unwilling to share it with anyone.
(D) She wants to cherish these moments herself.
Answer:
(D) She wants to cherish these moments herself.

Explanation:
Anne wanted someone to listen to her without interrupting her flow of thoughts. She wanted to enjoy spending time with her own and relive those moments whenever she wanted to.

Question 7.

Pick the option that lists the image that most appropriately corresponds to ‘chatterbox’.

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4 3
(A) Image (i)
(B) Image (ii)
(C) Image (iii)
(D) Image (iv)
Answer:
(B) Image (ii)
Explanation:
The word ‘chatterbox’ is used to refer to someone who can talk endlessly even when no one else is talking to him/her. This is denoted in option (B). In options (A) and (C), people are conversating with each other in pairs! In option (D) someone is addressing an audience.

II “Mr Keesing had a good laugh at my arguments, but when 1 proceeded to talk my way through the next lesson, he assigned me a second essay. This time it was supposed to be on ‘An Incorrigible Chatterbox’. I handed it in and Mr Keesing had nothing to complain about for two whole lessons. However, during the third lesson, he’d finally had enough. “Anne Frank, as a punishment for talking in class, write an essay entitled-‘Quack, Quack, Quack, said Mistress Chatterbox’.”

Question 1.

What convincing argument was made by Anne?

(A) She was talkative just like any other student in the class. „
(B) She had the right to be talkative, as it was a classroom and not a prison.
(C) She had inherited the trait from her mother, so couldn’t stop being talkative.
(D) She found it impossible to be quiet like the others as she couldn’t change herself.
Answer:
(C) She had inherited the trait from her mother, so couldn’t stop being talkative.

Explanation:
Anne said that she had inherited talkativeness from her mother, who was equally talkative as Anne was.

Question 2.

What does ‘had a good laugh’ imply, in the context of Mr. Keesing? It means that he:

(A) celebrated his ability to make Anne write the essay.
(B) ridiculed Anne in front of the whole class.
(C) pulled up Anne for her arguments in the essay.
(D) realised the humour in it and was amused.
Answer:
(D) realised the humour in it and was amused.

Explanation:
Here, ‘Had a good laugh’ means laughing heartily in a positive sense. Mr. Keesing neither pulled up nor ridiculed Anne. Fie was not celebrating her ability to write essay as well. He realised the wittiness behind Anne’s remark.

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

Question 3.

Based on this extract, pick the option with the list of words that best describe Mr Keesing.

(A) Jovial and creative
(B) Strict and innovative
(C) Tolerant and strict
(D) Innovative and jovial
Answer:
(B) Strict and innovative

Explanation:
Mr. Keesing was very particular about discipline in his class, so he was strict. Yet, he found new ways to make Anne realise that she is talkative by making her write essays. So, in that sense, he was innovative too. Jovial means cheerful which Mr. Keesing was not.

Question 4.

Why do you think Mr Keesing chose the title – ‘An Incorrigible Chatterbox’ – for Anne, to write on? This was so because he expected:

(A) Anne to express her inability to elaborate on such a topic.
(B) that this would embarrass Anne and would check her indiscipline.
(C) her to apologise and not repeat her talkative behaviour.
(D) Anne to explore her creative writing skills.
Answer:
(B) that this would embarrass Anne and would check her indiscipline.

Explanation:
Mr. Keesing wanted Anne to realise that she was too talkative and not maintaining discipline in class. He wanted to embarrass her and maintain discipline in future classes.

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

Question 5.

How did Anne feel when she was punished the third time by Mr Keesing? She:

(A) was happy as she had to write three essays on the same topic.
(B) enjoyed making fun of Mr. Keesing in her own way.
(C) was worried as she had run out of original ideas for her essay.
(D) was thrilled at another opportunity to showcase her writing abilities.
Answer:
(C) was worried as she had run out of original ideas for her essay.

Explanation:
Anne had innovatively written two essays with her original ideas, but after that she ran out of ideas. So, she was worried a bit about the third essay.

MCQ Questions for Class 10 English with Answers

From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4 Read More »

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 3 Two Stories about Flying with Answers

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

I. The day before, all day long, he had watched his parents flying about with his brothers and sister, perfecting them in the art of flight, teaching them how to skim the waves and how to dive for fish. He had, in fact, seen his older brother catch his first herring and devour it, standing on a rock, while his parents circled arouxad raising a proud cackle. And all the morning the whole family had walked about on the big plateau midway down the opposite cliff taunting him with his cowardice.

Question 1.

Based on the given sentence, pick the option that corresponds to what human parents would say. ‘While his parents circled around raising a proud cackle.’

(A) Well done!
(B) Oh no!
(C) Ready?
(D) Really!
Answer:
(A) Well done!

Explanation:
‘Well done!’ is said to encourage the child after successfully doing something. ‘Oh No!’ will be Isaid if the child is not able to do something. ‘Ready?’ will be said before starting of the event and not after the completion. ‘Really!’ will be said when the parents do not expect or trust that their child will be able to do this.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Question 2.

Which option lists the image nearest to ‘skim the waves’

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3 1

(A) Image (i)
(B) Image (ii)
(C) Image (iii)
(D) Image (iv)
Answer:
(D) Image (iv)
Explanation:
‘Skim the waves’ means to test the level of movement of waves which is best depicted in option (D). In Option (A), there is no water around the bird, in (B) the bird is already swimming confidently in the ( water and in (G), the bird is flying high in the sky.

Question 3.

Imagine that the young gull attended a workshop on inspiration and confidence building and received a couple of pieces of advice.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3 2

Explanation:
The young bird knew that birds are meant to fly, so he already knew about himself. It also is not about how early or late he should start flying so as to benefit. The extract is about the young bird whose siblings had already learnt flying, but he was having the first flight, so he need not bother himself about what others were doing, it was important for the young bird as being the First flight. Also, he was earlier afraid of flying, but when he overcame his fear, he learnt the art of flying.

Question 4.

Which of the following feelings did the young gull, NOT feel according to the given context?
“…all day long, he had watched his parents flying about with his brothers and sister…”

(i) sad
(ii) incompetent
(iii) excluded
(iv) ungrateful
(v) inspired
(vi) jealous
(vii) anxious

(A) (i), (iii), (vi)
(B) (ii), (v), (vii)
(C) (ii), (iii), (vii)
(D) (iv), (v), (vi)
Answer:
(D) (iv), (v), (vi)

Explanation:
The young bord was full of feelings of sadness (for not able to enjoy flying from one place to another), incompetence (as he thought that he cannot fly), excluded (as others enjoyed in water and he used to sit alone outside) and anxious (as he also wanted to fly). However, he never felt ungrateful, inspired and jealous of his parents or siblings.

Question 5.

Select the most appropriate option for the following: devour: guzzle: nibble :

(A) chew
(B) savour
(C) peck
(D) gulp
Answer:
(C) peck

Explanation:
Devour and Guzzle refer to eating in big bites and quick swallowing. Nibble and Peck refer to eating in small tit bits and lazily eating. Chew refers to biting and grinding with teeth the bite taken. Savour refers to enjoying food. Gulp also refers to eating big bites and quick swallowing, so does not match with Nibble.

II. He just felt a bit dizzy. Then he flapped his wings once and he soared upwards. ”Ga, ga, ga, Ga, ga, ga, Gaw- col-ah,” his mother swooped past him, her wings making a loud noise. He answered her with another scream. Then his father flew over him screaming. He saw his two brothers and his sister flying around him curveting and banking and soaring and diving. Then he completely forgot that he had not always been able to fly, and commended himself to dive and soar and curve, shrieking shrilly.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Question 1.

Pick the most appropriate reason why the young gull felt dizzy.

(A) He hadn’t eaten anything for a day.
(B) He was dizzy with excitement.
(C) He was wary of heights.
(D) He was flying for the first time.
Answer:
(D) He was flying for the first time.

Explanation:
Dizzy here means giddy, a feeling which one experiences when someone is doing a new thing for the first time. Here, the young bird was flying for the first time.

Question 2.

How would you describe the screams of the gulls in the given extract?

(A) Elation
(B) Bewilderment
(C) Shock
(D) Protection
Answer:
(C) Shock

Explanation:
His parents were delighted and overjoyed, that is elated, when the young bird started flying. They were not bewildered or shocked (as they knew that he can fly). They were not trying to protect him by I flying over him, they were just expressing their joy.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Question 3.

The line “he completely forgot that he had not always been able to fly” implies the:

(A) great confidence the young gull had in his skills.
(B) naturalness of the act of flying for the young gull.
(C) satisfaction and joy of flying together as a family.
(D) desire of the young gull to leave his fears behind.
Answer:
(B) naturalness of the act of flying for the young gull.

Explanation:
Flying is natural to birds. It was just that the young bird learnt it later that the birds are made for flying.

Question 4.

The extract refers to the many movements of the young gull’s brothers and sister. Choose the option that correctly sequences these movements.

(A) The young gull’s brothers and sister flew by tilting their wings, rose high, made darting movements and plunged headfirst.
(B) The young gull’s brothers and sister flew by plunging headfirst, making darting movements, titled their wings and rose high.
(C) The young gull’s brothers and sister flew with darting movements’, titled their wings, rose high and plunged headfirst.
(D) The young gull’s brothers and sister flew by rising high, plunging headfirst, making darting movements and tilting their wings.
Answer:
(C) The young gull’s brothers and sister flew with darting movements’, titled their wings, rose high and plunged headfirst.

Explanation:
Curveting – flying with tilted wings, Banking – quick darting movements, Soaring – rising high in sky, Diving – plunging headfirst into water (to catch fish).

Question 5.

Which of the following mirrors the use of the literary device in “shrieking shrilly”?

(A) Sparkling saga
(B) Singing soft
(C) Slippery sloppily
(D) Sneeze silently
Answer:
(D) Sneeze silently

Explanation:
‘Shrieking shrilly’ and ‘Sneeze silently’ are use of alliterations.

(B) Black Aeroplane

I. Everything was going well — it was an easy flight. Paris was about 150 kilometers behind me when I saw the clouds. Storm clouds. They were huge. They looked like black mountains standing in front of me across the sky. 1 knew I could not fly up and over them, and I did not have enough fuel to fly around them to the north or south. “I ought to go back to Paris,” I thought, but I wanted to get home. 1 wanted that breakfast. ‘I’ll take the risk,’ I thought and flew that old Dakota straight into the storm.

Question 1.

Based on the given extract, choose the option that lists the name which would be the most appropriate response to “…it was an easy flight”?

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3 3
(A) Option (i)
(B) Option (ii)
(C) Option (iii)
(D) Option (iv)
Answer:
(C) Option (iii)

Explanation: Before completing the flight, the narrator mentioned it as ‘an easy flight’. The later incidents show that the flight was full of adventure and suspense. So, ‘You spoke too soon’ is the best response to the comment.

Question 2.

How would you describe the “risk” the narrator took?

(A) Calculated
(B) Impetuous
(C) Unavoidable
(D) Navigable
Answer:
(B) Impetuous

Explanation:
Impetuous means impulsive or hasty. Flying the Dakota into the storm was an impulsive | decision. He could not calculate in advance the risk that he might have to face, it was avoidable as he could return to Paris and it was not navigable as he could not see far due to thick and heavy clouds.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Question 3.

In what way might the reference to the Dakota as “old” be relevant?

(A) Its antique value made it expensive and precious to the narrator.
(B) It is employed by the narrator as a term of endearment.
(C) It did not have enough fuel to fly around the storm clouds.
(D) Its ability to negotiate the storm clouds might have been suspected.
Answer:
(D) Its ability to negotiate the storm clouds might have been suspected.

Explanation:
‘Old’ here has been used to refer to its inability to stand heavy storms during flight as estimated by the narrator.

Question 4.

Read the statements given below, and then select the option that best describes the given statements.
Statement I – The narrator’s desire to reach home and see his family made him complacent.
Statement II – The narrator was unaware of the threat that the adversarial storm clouds presented.
Statement III – The narrator’s decision making was quick, but irresponsible as well as dangerous.

(A) Statement I is False, Statement II is True, Statement III cannot be inferred.
(B) Statement I and III are True, Statement II cannot be inferred.
(C) Statement I cannot be inferred, Statement II is False, Statement III is True.
(D) Statement I and II are False, Statement III is True.
Answer:
(C) Statement I cannot be inferred, Statement II is False, Statement III is True.

Explanation:
The passage does not mention that the narrator was content satisfied, that is complacent or not before reaching and meeting his family, so, Statement cannot be inferred. The narrator was aware of 8 the threat he might have to face. The phrases like ‘old Dakota’ and ‘ will take the risk’ indicate the fact. So, statement II is false. The narrator’s decision was impulsive, so statement III is true.

Question 5.

Select the correct option to fill in the blanks below
risk:……………. risky:…………..

(A) danger: dangerously
(B) hazard: hazardous
(C) peril: imperilled
(D) caution : precaution
Answer:
(B) hazard: hazardous

Explanation:
Following the pattern of risk: risky, the correct patterns would be danger: dangerous, hazard : hazardous, peril: perilous and caution: cautious. So, option (b) is correct.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

II. I was safe! turned to look for my friend in the black aeroplane, but the sky was empty. There was nothing there. The black aeroplane was gone. i could not see it anywhere. I landed and was not sorry to walk away from the old Dakota near the control tower. I went and asked a woman in the control centre where I was and who the other pilot was. I wanted to say Thank you’. She looked at me very strangely, and then laughed. “Another aeroplane? Up there in this storm? No other aeroplanes were flying tonight. Yours was the only one I could see on the radar.” So, who helped me…

Question 1.

Select the option that correctly tracks the progression of emotions experienced by the narrator in the given extract.

(A) excited – surprised – relieved – grateful – perplexed
(B) relieved – confused – curious – dejected – panic-stricken
(C) optimistic – lonely – calm – elated – appreciative
(D) triumphant – reassured- inquisitive – thankful – uncertain
Answer:
(A) excited – surprised – relieved – grateful – perplexed

Explanation:
The correct track of expressions is excited (to come out of the storm), surprised (to see the empty sky and at absence of the black aeroplane), relieved (to land safely in old Dakota), grateful (towards the other pilot who guided him to safety) and perplexed (to know-that there were no other aeroplanes flying that night).

Question 2.

Why do you think the woman in the control centre laughed?

(A) She found the narrator funny.
(B) She thought his question preposterous.
(C) She thought he was teasing her.
(D) She was relieved the narrator was safe.
Answer:
(B) She thought his question preposterous.

Explanation:
She thought that the narrator was an experienced pilot and yet, he wanted to meet the other pilot, scheduled to land at the same time when there was no aeroplane in sight. So, she thought that he was trying to be funny. Preposterous means absurd, she had no sympathy with safe landing of narrator as she was not aware of the danger he had faced and he was surely not trying to tease her as indicated in the story.

Question 3.

Filled with questions, the narrator decides to place an advertisement in the local newspaper to look for his “friend”. Read the advertisement given below and select the option that includes the most appropriate solutions for the blanks:

Looking for a pilot of a black aeroplane who (i)…………. an old Dakota out of storm clouds late last night, but (ii)………….. before the Dakota pilot could express his gratitude after landing. Though control centre and radar did not (iii)…………….its presence, the Dakota pilot would really appreciate if his friend reached out. Please contact the Dakota pilot at 5200100110. In deep gratitude and eager (iv) ………….. XXX.

(A) (i) guided; (ii) disappeared; (iii) register; (iv) anticipation
(B) (i) took; (ii) landed; (iii) acknowledge; (iv) appreciation
(C) (i) brought; (ii) went away; (iii) confirm; (iv) expectation
(D) (i) helped; (ii) vanish; (iii) make note; (iv) excitement

Answer:
(C) (i) brought; (ii) went away; (iii) confirm; (iv) expectation
Explanation:
The black aeroplane helped and showed way – guided Later on, the narrator was not able to see the aeroplane because it – disappeared The radar and control centre did not know about its presence, they did not – registerThe narrator expected to hear about the pilot and the black aeroplane – anticipation

Question 4.

The narrator exclaimed that he was “safe”. Which of the following represented the most immediate threat to the narrator’s safety?

(A) The black mountain-like storm cloud
(B) The depletion of fuel in the last fuel tank
(C) Being lost due to non-functioning equipment
(D) The old rattling Dakota aeroplane
Answer:
(B) The depletion of fuel in the last fuel tank

Explanation:
The pilots are used to flying in bad weather conditions also, so storm cloud was not a major  threat. The non-functioning equipment was also not a threat. The narrator was comfortable in flying the Dakota, so he was not afraid of that too. The near empty fuel tank was a major threat to the safety of the I narrator.

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Question 5.

Choose the option that correctly matches the idioms in Column A to the story’s events in Column B:

            Column A – IdiomsColumn B – Story events
1. Every cloud has a silver lining.(i) The narrator really wanted to have a hearty English breakfast, even though he really ought to have turned back.
2. To be on cloud nine.(ii) The man in the other plane waved at the narrator and asked him to follow closely, drawing him out.
3. To have your head in the clouds.(iii) The compass and other instruments stopped working. The radio was dead too.
4. Gathering clouds.(iv) And there it was – the well-lit runway. An airport. The narrator could safely land.

1. Every cloud has a silver lining. (i) The narrator really wanted to have a hearty English breakfast, even though he really ought to have turned back.
2. To be on cloud nine. (ii) The man in the other plane waved at the narrator and asked him to follow closely, drawing him out.
3. To have your head in the clouds. (iii) The compass and other instruments stopped working. The radio was dead too.
4. Gathering clouds. (iv) And there it was – the well-lit runway. An airport. The narrator could safely land.

(A) l-(iv); 2-(iii); 3-(ii); 4-(i)
(B) l-(iii); 2-(i); 3-(iv); 4-(ii)
(C) l-(i); 2-(ii); 3-(iii); 4-(iv)
(D) l-(ii); 2-(iv); 3-(i); 4-(iii)
Answer:
(C) l-(i); 2-(ii); 3-(iii); 4-(iv)

Explanation:
Every cloud has a silver lining means – every difficult situation has some hope – the narrator was lost in storm clouds and the black aeroplane came to guide him. To being on cloud nine means – being elated or feeling too happy – the narrator saw the airport and runway  and landed safely.To have your head in clouds means – being absent minded – the narrator should have turned back but absentmindedly moved forward to have a hearty breakfast at home.Gathering clouds means – upcoming dangers – the equipment of narrator’s plane have stopped working.

MCQ Questions for Class 10 English with Answers

Two Stories about Flying Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 3 Read More »

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 2 Nelson Mandela Long Walk to Freedom with Answers

I. “We, who were outlaws not so long ago, have today been given the rare privilege to be host to the nations of the world on our own soil. We thank all of our distinguished international guests for having come to take possession with the people of our country of what is, after all, a common victory for justice, for peace, for human dignity.”

Question 1.

The guests at the spectacular ceremony are being called distinguished because :

(A) they have been invited as guests to attend it.
(B) they are eminent world leaders witnessing it.
(C) they are visiting the country for this purpose.
(D) they have resumed diplomatic relations with the country.
Answer:
(B) they are eminent world leaders witnessing it.

Explanation:
‘Distinguished’ here means ‘someone different from the common’. The guest list consisted of some prominent and well-known leaders of the world.

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

Question 2.

It is a victory for ‘human dignity’. Pick the option that lists the correct answer for what ‘human dignity would include.

(A) (i) equality (ii) liberty (iii) indecency
(B) (i) liberty (ii) indecency (iii) self-respect
(C) (i) immorality (ii) self-respect (iii) equality
(D) (i) equality (ii) liberty (iii) self-respect
Answer:
(D) (i) equality (ii) liberty (iii) self-respect

Explanation:
In Options (A) and (B), indecency means not decent, which is against human dignity. In Option (C) immorality or not being moral is also against human dignity. The virtues of equality, liberty and selfrespect best define human dignity.

Question 3.

Why does the speaker say that it is a ‘rare privilege’? He says this as they have

(A) been deprived of this honour.
(B) seldom been given this honour.
(C) experienced it for the first time.
(D) been chosen over other countries, for this honour.
Answer:
(C) experienced it for the first time.

Explanation:
After decades of resentment, the Blacks have got equal rights as the Whites. It was the first time that those generations were experiencing this.

Question 4.

How do you think the speaker feels? Choose the option that best fits his state of mind.

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2 1
(A) (i) emotional (ii) elated (iii) unmindful
(B) (i) elated (ii) unmindful (iii) overwhelmed
(C) (i) overwhelmed (ii) elated (iii) honoured
(D) (i) elated (ii) honoured (iii) unmindful
Answer:
(C) (i) overwhelmed (ii) elated (iii) honoured

Explanation:
Unmindful means careless or forgetful. The speaker is recalling years of struggle and is asking his fellow citizens to maintain this freedom carefully. So, all the options (A), (B) and (D) express unmindfulness as feeling of the speaker which is not correct.

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

Question 5.

Pick the option that showcases the usage of ‘host’ as in the extract.

(A) He was praised for his hospitality as the host of the party.
(B) She was able to host the event without any hindrance.
(C) She met the host and apologised for her friend’s misbehaviour.
(D) He is the best host that one can ever come across.
Answer:
(B) She was able to host the event without any hindrance.

Explanation:
In options, (A), (C) and (D), ‘host’ is used as a noun and referring to a person. In the extract, ‘host’ is used as a verb meaning organising an event and inviting others to join which is the same as used in option (B).

II. “It was only when began to learn that my boyhood freedom was an illusion, when discovered as a young man that my freedom had already been taken from me, that began to hunger for it. At first as a student, wanted freedom only for myself, the transitory freedoms of being able to stay out at night, read what pleased and go where chose. Later, as a young man in Johannesburg, yearned for the basic and honourable freedoms…”

Question 1.

The title that best suits this extract is;

(A) Freedom for Everything
(B) Knowledge about Freedom
(C) Significance of Freedom
(D) Realisation of Freedom
Answer:
(C) Significance of Freedom

Explanation:
The extract explains why freedom is important and what it means to those who are not free. So, significance of freedom is the correct title for the extract.

Question 2.

Why do you think the speaker mentions some freedoms as ‘transitory?

(A) The freedoms are momentary and keep changing with time.
(B) The definition of freedom is constant but perspectives differ.
(C) Freedom means different things to different people.
(D) Freedom is not that important after a certain age.
Answer:
(A) The freedoms are momentary and keep changing with time.

Explanation:
‘Transitory’ means ‘temporary’ or ‘passing7. So, option (A) that states freedoms as momentary or temporary, and changing with time correct.

Question 3

Choose the option that best fits the usage of the word ‘illusion1 as used in the extract.

(A) He was never able to get past the illusion.
(B) The illusion! experienced was quite intriguing.
(C) A large mirror in the room creates an illusion.
(D) I was living under the illusion that this is possible.
Answer:
(D) I was living under the illusion that this is possible.

Explanation:
In the passage, the narrator had been living a life under a deception or misapprehension – an illusion. This similar meaning is conveyed in option (D).

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

Question 4

The speaker says, ’at first as a student I wanted freedom only for myself.’ Why do you think he only thought about himself?

(A) He didn’t want to think about the freedom denied to others.
(B) He was being selfish and was only bothered about himself.
(C) He didn’t think that freedom denied to him was important for others.
(D) He was too young to realise that freedom was denied to others as well. ‘
Answer:
(D) He was too young to realise that freedom was denied to others as well. ‘

Explanation:
When he was a young boy, he did not have a wider vision – he was more concerned about his personal freedom. He could not look from other people’s perspective that they too were deprived of freedom in much more important aspects than his boyish perspective.

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

Question 5

A part of the extract has been paraphrased. Choose the option that includes the most appropriate solution to the blanks in the given paraphrase of the extract.

The speaker’s belief about freedom, since childhood proved false. It was not until the speaker grew up to be a it.young man when it (i)…………. on him that he was (ii)……………….. of freedom. Then he began (iii)……………….

(A) (i) desired (ii) dawned (iii) depriving
(B) (i) dawned (ii) deprived (iii) desiring
(C) (i) dawned (ii) arrived (iii) desiring
(D) (i) arrived (ii) deprived (iii) dawned
Answer:Option (B) is correct. N

Explanation: Here, Dawned means emergence of a thought, Deprived means denied and desiring means  wanting to have. These meanings best fit the given part of the extract.

MCQ Questions for Class 10 English with Answers

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2 Read More »

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 1 A Letter to God with Answers

I. The house – the only one in the entire valley – sat on the crest of a low hill. From this height one could see the river and the field of ripe corn dotted with the flowers that always promised a good harvest. The only thing the Earth needed was a downpour or at least a shower. Throughout the morning, Lencho, who knew his fields intimately-had done nothing else but see the sky towards the north-east.

Question 1.

Based on the details of the house’s location, how can it best be described?

(A) Majestic
(B) Imposing
(C) Solitary
(D) Unique
Answer:
(C) Solitary

Explanation:
The words “only one in the entire valley” mean solitary.

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

Question 2.

The field of corn dotted with flowers means that:

(A) not a single flower was bigger than a dot.
(B) the flowers were scattered across.
(C) the flowers were shaped like dots.
(D) the flowers had shrunk in size.
Answer:
(B) the flowers were scattered across.

Explanation:
When seen from a height, the corn field flowers appeared like dots spread or scattered all across the field.

Question 3.

Lencho wished for a downpour or a heavy shower. Pick the option that correctly lists the correct match for different kinds of rain.

(1) heavy rain(i) light rain that falls in very fine drops
(2) thunderstorm(ii) very heavy rain, tropical rain
(3) drizzle(iii) it’s coming down quite strong and you get very wet very quickly
(4) torrential rain(iv) really heavy rain that comes very suddenly
(5) downpour(v) is a violent, short-lived weather disturbance associated with lightning, thunder and strong, gusty winds.

(A) (l)-(ii), (2)-(iv), (3)-(v), (4)-(i), 5-(iii)
(B) (l)-(iv), (2)-(i), (3)-(iii), (4)-(v), 5-(ii)
(C) (l)-(v), (2)-(iii), (3)-(iv), (4)-(ii), 5-(i)
(D) (l)-(iii), (2)-(v), (3)-(i), (4)-(ii), 5-(iv)
Answer:
(D) (l)-(iii), (2)-(v), (3)-(i), (4)-(ii), 5-(iv)

Explanation:
The correct sequence from light to heavy rainfall is – drizzle (meaning very few and fine drops of rain), heavy rain (meaning one can get easily wet in that rain), downpour (meaning heavy rain that comes suddenly and one does not have chance to reach safe dry place), torrential rain (meaning very heavy and continuous rain for a long time) and thunderstorm (meaning violet rainfall accompanied with lightning, thunder and forceful winds).

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

Question 4.

Based on the given extract, what is Lencho NOT likely to think while looking at his field?

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1 1

(A) Option (i)
(B) Option (ii)
(C) Option (iii)
(D) Option (iv) .
Answer:
(D) Option (iv) .

Explanation:
Lencho is hopeful that after the rains, he will have a good harvest which will be more than enough than his personal requirement OF food. So, he will surely not be hoping to have a scarce harvest which will leave him arranging for more food.

Question 5.

Which quote supports the idea in the given extract? –

(A) “Farming is a profession of hope.”
(B) “I would rather be on my farm than be emperor of the world.”
(C) “Farming looks mighty easy when your plough is a pencil, and you’re a thousand miles from the corn field.”
(D) “Those too lazy to plough in the right season will have no food at the harvest.”
Answer:
(A) “Farming is a profession of hope.”

Explanation:
Option (B) is not correct as he is not thinking about any emperor or like. Option (C) is not I correct as he is not looking for a profession as a writer.
A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1 2

He enjoys being a farmer. Option (D) is not correct as 1 he is not thinking about anyone else’s effort but his own. So, option (A) is the correct answer.

II. When he finished, he went to the window to buy a stamp which he licked and then affixed to the envelope with a blow of his fist. The moment the letter fell into the mailbox the postmaster went to open it. It said: “God: Of the money that asked for, only seventy pesos reached me. Send me the rest, since need it very much. But don’t send it to me through the mail because the post office employees are a bunch of crooks. Lencho.

Question 1.

…bunch of crooks.’ Pick the option that DOES NOT collate with ‘bunch of, correctly.

(A) Option (i)
(B) Option (ii)
(C) Option (iii)
(D) Option (iv)
Answer:
(D) Option (iv)

Explanation:
A chain of islands is called archipelago.

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

Question 2.

What was the most likely response that the postmaster expected in Lencho’s second letter?

(i) Sorrowful
(ii) Gratitude
(iii) Disappointment
(iv) Elation
(v) Shock

(A) Option (ii) and (v)
(B) Option (i) and (iii)
(C) Option (ii) and (iv)
(D) Option (iii) and (v)
Answer:
(C) Option (ii) and (iv)

Explanation:
As Lencho had got some money, supposedly from God, the postmaster expected him to be thankful (full of gratitude) and delighted (full of elation). He had no reasons to be sorrowful (sad), disappointed (disheartened) and shocked (as he himself had written to God to send some money).

Question 3.

Pick the option that lists the option corresponding to—’with a blow of his fist.’

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1 3

(A) Option (i)
(B) Option (ii)
(C) Option (iii)
(D) Option (iv)
Answer:
(D) Option (iv)

Explanation:
Option (i) is Good Luck or Good Job Done. Option (ii) is to show fist for punching out of anger, Option (iii) is to hit fists or getting ready to compete. Option (iv) shows punching something by blowing fist over it.

Question 4.

Lencho’s letter included :

(A) details of his problems.
(B) description of the post office.
(C) belief of being looted.
(D) List of further demands.
Answer:
(D) List of further demands.

Explanation:
He thought that God is already aware of his problems, so he need not bother God with the details. As he thought that God has fulfilled some of his demands (or rather all demand of 100 pesos out of which 30 had been retained by post office staff, he told God about what more he needed.

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

Question 5.

Pick the most suitable quote for this extract.

(A) “It is easier to fool people than to convince them that they have been fooled.” – Mark Twain
(B) “Real knowledge is to know the extent of one’s ignorance.”- Confucius
(C) “You see a person’s true colours when you are no longer beneficial to their life.”- Anonymous
(D) “True generosity means accepting ingratitude.” Coco Channel
Answer:
(D) “True generosity means accepting ingratitude.” Coco Channel

Explanation:
Generosity means doing good without expecting good in return. So accepting ingratitude or thanklessness is also a part of true generosity.

MCQ Questions for Class 10 English with Answers

A Letter to God Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 1 Read More »

error: Content is protected !!