MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 8 рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ with Answers

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 8 рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ with Answers Pdf free download can refer to this page thoroughly. Because here we have compiled a list of MCQ Questions for Class 9 Sanskrit with Answers. So, Plan your Exam Preparation accordingly with the рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ Class 9 MCQs Questions with Answers PDF. Also, you can practice and test your subject knowledge by solving these рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ objective questions.

рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ Class 9 MCQs Questions with Answers

Practicing the Class 9 Sanskrit Chapter 8 MCQ with Answers aids students to learn all the fundamental concepts and prepare effectively for the exams. MCQ of рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ Class 9 with Answers are prepared based on the latest exam pattern & CBSE guidelines.

Here are the links available online for Free Download of Class 9 Sanskrit рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ MCQ Multiple Choice Questions with Answers PDF.

рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдЧрджреНрдпрд╛рдВрд╢рд╛рдиреН рдкрдард┐рддреНрд╡рд╛ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдирд╛рдореН рдЙрддреНрддрд░рд╛рдгрд┐ рд▓рд┐рдЦрдд

(рдХ) рдЖрд╕реАрддреН рдХрд╕реНрдорд┐рдВрд╢реНрдЪрд┐рджреН рдЕрдзрд┐рд╖реНрдард╛рдиреЗ рдЬреАрд░реНрдгрдзрдиреЛ рдирд╛рдо рд╡рдгрд┐рдХреНрдкреБрддреНрд░рдГред рд╕ рдЪ рд╡рд┐рднрд╡рдХреНрд╖рдпрд╛рддреН рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдЧрдиреНрддреБрдорд┐рдЪреНрдЫрдиреН рд╡реНрдпрдЪрд┐рдиреНрддрдпрддреН

рдпрддреНрд░ рджреЗрд╢реЗрд╜рдерд╡рд╛ рд╕реНрдерд╛рдиреЗ рднреЛрдЧрд╛ рднреБрдХреНрддрд╛рдГ рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГред
рддрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╡рд┐рднрд╡рд╣реАрдиреЛ рдпреЛ рд╡рд╕реЗрддреН рд╕ рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдзрдордГрее

рддрд╕реНрдп рдЪ рдЧреГрд╣реЗ рд▓реМрд╣рдШрдЯрд┐рддрд╛ рдкреВрд░реНрд╡рдкреБрд░реБрд╖реЛрдкрд╛рд░реНрдЬрд┐рддрд╛ рддреБрд▓рд╛ рдЖрд╕реАрддреНред рддрд╛рдВ рдЪ рдХрд╕реНрдпрдЪрд┐рддреН рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреЛ рдЧреГрд╣реЗ рдирд┐рдХреНрд╖реЗрдкрднреВрддрд╛рдВ рдХреГрддреНрд╡рд╛ рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГред рддрддрдГ рд╕реБрдЪрд┐рд░рдВ рдХрд╛рд▓рдВ рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдпрдереЗрдЪреНрдЫрдпрд╛ рднреНрд░рд╛рдиреНрддреНрд╡рд╛ рдкреБрдирдГ рд╕реНрд╡рдкреБрд░рдореН рдЖрдЧрддреНрдп рддрдВ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдирдореН рдЕрд╡рджрддреН-тАЬрднреЛрдГ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреН! рджреАрдпрддрд╛рдВ рдореЗ рд╕рд╛ рдирд┐рдХреНрд╖реЗрдкрддреБрд▓рд╛ред” рд╕реЛрд╜рд╡рджрддреН-тАЬрднреЛрдГ! рдирд╛рд╕реНрддрд┐ рд╕рд╛, рддреНрд╡рджреАрдпрд╛ ред рддреБрд▓рд╛ рдореВрд╖рдХреИрдГ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛” рдЗрддрд┐ред

Question 1.
‘рддрд╛рдВ рдЪ рдХрд╕реНрдпрдЪрд┐рддреН рдЧреГрд╣реЗ…’ рдЕрддреНрд░ ‘рддрд╛рдВ’ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдпреИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╡рдгрд┐рдХрдкреБрддреНрд░рд╛рдп
(рдЦ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╛рдп
(рдЧ) рддреБрд▓рд╛рдпреИ
(рдШ) рддреБрд▓рд╛рдпрд╛рдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рддреБрд▓рд╛рдпреИ


Question 2.
‘рд╕реНрд╡рдкрд░рд╛рдХреНрд░рдореЗрдг’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдЙрдкрд╛рд░реНрдЬрд┐рддрд╛
(рдЦ) рдЕрдзрд┐рд╖реНрдард╛рдиреЗ
(рдЧ) рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГ
(рдШ) рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдирдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГ


Question 3.
‘рдЖрд╕реАрддреН ‘ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ
(рдЦ) рдЕрдзрд┐рд╖реНрдард╛рдиреЗ
(рдЧ) рдХрд╕реНрдорд┐рдВрд╢реНрдЪрд┐рддреН
(рдШ) рдирд╛рдо

Answer

Answer: (рдХ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ


Question 4.
‘рдЧрддреНрд╡рд╛’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЧрдиреНрддреБрдореН
(рдЦ) рдЖрдЧрддреНрдп
(рдЧ) рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГ
(рдШ) рдирд╛рд╕реНрддрд┐

Answer

Answer: (рдЦ) рдЖрдЧрддреНрдп


Question 5.
рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ рдХреИрдГ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛?

Answer

Answer: рдореВрд╖рдХреИрдГ


Question 6.
рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдХрд╕реНрдп рдЧреГрд╣реЗ рддреБрд▓рд╛рдореН рдирд┐рдХреНрд╖реЗрдкрднреВрддрд╛рдВ рдХреГрддреНрд╡рд╛ рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГ?

Answer

Answer: рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдирдГ


Question 7.
рддреБрд▓рд╛ рдХреАрджреГрд╢реА рдЖрд╕реАрддреН?

Answer

Answer: рддреБрд▓рд╛ рд▓реМрд╣рдШрдЯрд┐рддрд╛ рдкреВрд░реНрд╡рдкреБрд░реБрд╖реЛрдкрд╛рд░реНрдЬрд┐рддрд╛ рдЖрд╕реАрддреНред


(рдЦ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдЕрд╡рджрддреН-тАЬрднреЛрдГ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреН! рдирд╛рд╕реНрддрд┐ рджреЛрд╖рд╕реНрддреЗ, рдпрджрд┐ рдореВрд╖рдХреИрдГ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛ред рдИрджреГрд╢рдГ рдПрд╡ рдЕрдпрдВ рд╕рдВрд╕рд╛рд░рдГред рди рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рджрддреНрд░ рд╢рд╛рд╢реНрд╡рддрдорд╕реНрддрд┐ред рдкрд░рдорд╣рдВ рдирджреНрдпрд╛рдВ рд╕реНрдирд╛рдирд╛рд░реНрдердВ рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ред рддрддреН рддреНрд╡рдореН рдЖрддреНрдореАрдпрдВ рдПрдирдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдзрдирджреЗрд╡рдирд╛рдорд╛рдирдВ рдордпрд╛ рд╕рд╣ рд╕реНрдирд╛рдиреЛрдкрдХрд░рдгрд╣рд╕реНрддрдВ рдкреНрд░реЗрд╖рдп” рдЗрддрд┐ред рд╕ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА рд╕реНрд╡рдкреБрддреНрд░рдореН рдЕрд╡рджрддреН-тАЬрд╡рддреНрд╕! рдкрд┐рддреГрд╡реНрдпреЛрд╜рдпрдВ рддрд╡, рд╕реНрдирд╛рдирд╛рд░реНрдердВ рдпрд╛рд╕реНрдпрддрд┐, рддрджреН рдЕрдиреЗрди рд╕рд╛рдХрдВ рдЧрдЪреНрдЫтАЭ рдЗрддрд┐ред рдЕрдерд╛рд╕реМ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдкреБрддреНрд░рдГ рдзрдирджреЗрд╡рдГ рд╕реНрдирд╛рдиреЛрдкрдХрд░рдгрдорд╛рджрд╛рдп рдкреНрд░рд╣реГрд╖реНрдЯрдордирд╛рдГ рддреЗрди рдЕрднреНрдпрд╛рдЧрддреЗрди рд╕рд╣ рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГред рддрдерд╛рдиреБрд╖реНрдард┐рддреЗ рд╕ рд╡рдгрд┐рдХреН рд╕реНрдирд╛рддреНрд╡рд╛ рддрдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдЧрд┐рд░рд┐рдЧреБрд╣рд╛рдпрд╛рдВ рдкреНрд░рдХреНрд╖рд┐рдкреНрдп, рддрджреНрд╡рд╛рд░рдВ рдмреГрд╣рддреН рд╢рд┐рд▓рдпрд╛ рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп рд╕рддреНрддреНрд╡рд░рдВ рдЧреГрд╣рдорд╛рдЧрддрдГред

Question 1.
‘рдирд╛рд╕реНрддрд┐ рджреЛрд╖рдГ рддреЗ’ рдЕрддреНрд░ ‘рддреЗ’ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдп рдХреГрддреЗ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА
(рдЦ) рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдирдГ
(рдЧ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╛рдп
(рдШ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╕реНрдп

Answer

Answer: (рдЦ) рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдирдГ


Question 2.
‘рд╕рд╣’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдкрд░реНрдпрд╛рдпрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╕рд╛рд░реНрдзрдореН
(рдЦ) рд╢рд╛рд╢реНрд╡рддрдореН
(рдЧ) рдкрд░рдореН
(рдШ) рд╡рддреНрд╕

Answer

Answer: (рдХ) рд╕рд╛рд░реНрдзрдореН


Question 3.
‘рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкрд░рдорд╣рдВ .
(рдЦ) рдирджреНрдпрд╛рдВ
(рдЧ) рдЕрд╣рдореН
(рдШ) рд╕реНрдирд╛рдирд╛рд░реНрдердореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдЕрд╣рдореН


Question 4.
‘рдЕрдирд╛рд╡реГрддреНрдп’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп
(рдЦ) рд╕рддреНрд╡рд░рдВ
(рдЧ) рдкреНрд░рдХреНрд╖рд┐рдкреНрдп
(рдШ) рдкреНрд░реЗрд╖рдп

Answer

Answer: (рдХ) рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп


Question 5.
рдХрдГ рдирджреНрдпрд╛рдВ рд╕реНрдирд╛рдирд╛рд░реНрдердВ рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрддрд┐?

Answer

Answer: рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ


Question 6.
рд╡рдгрд┐рдХреНрд╢рд┐рд╢реБрдГ рдХрд┐рдореН рдЖрджрд╛рдп рдЕрднреНрдпрд╛рдЧрддреЗрди рд╕рд╣ рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГ?

Answer

Answer: рд╕реНрдирд╛рдиреЛрдкрдХрд░рдгрдореН


Question 7.
рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдХрд┐рдореН рдХреГрддреНрд╡рд╛ рд╕рддреНрд╡рд░рдВ рдЧреГрд╣рдореН рдЖрдЧрддрдГ?

Answer

Answer: рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдирджреНрдпрд╛рдВ рд╕реНрдирд╛рддреНрд╡рд╛ рддрдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдЪ рдЧрд┐рд░рд┐рдЧреБрд╣рд╛рдпрд╛рдВ рдкреНрд░рдХреНрд╖рд┐рдкреНрдп рддрджреНрджреНрд╡рд╛рд░рдореН рдмреГрд╣рд╢рд┐рд▓рдпрд╛ рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп рд╕рддреНрд╡рд░рдВ рдЧреГрд╣рдореН рдЖрдЧрддрдГред


(рдЧ) рд╕рдГ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА рдкреГрд╖реНрдЯрд╡рд╛рдиреН-тАЬрднреЛрдГ! рдЕрднреНрдпрд╛рдЧрдд! рдХрдереНрдпрддрд╛рдВ рдХреБрддреНрд░ рдореЗ рд╢рд┐рд╢реБрдГ рдпрдГ рддреНрд╡рдпрд╛ рд╕рд╣ рдирджреАрдВ рдЧрддрдГ”? рдЗрддрд┐ред рд╕ рдЕрд╡рджрддреН-тАЬрддрд╡ рдкреБрддреНрд░рдГ рдирджреАрддрдЯрд╛рддреН рд╢реНрдпреЗрдиреЗрди рд╣реГрддрдГтАЭ рдЗрддрд┐ред рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА рдЕрд╡рджрддреН – тАЬрдорд┐рдереНрдпрд╛рд╡рд╛рджрд┐рдиреН! рдХрд┐рдВ рдХреНрд╡рдЪрд┐рддреН рд╢реНрдпреЗрдиреЛ рдмрд╛рд▓рдВ рд╣рд░реНрддреБрдВ рд╢рдХреНрдиреЛрддрд┐? рддрддреН рд╕рдорд░реНрдкрдп рдореЗ рд╕реБрддрдореН рдЕрдиреНрдпрдерд╛ рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓реЗ рдирд┐рд╡реЗрджрдпрд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ред” рдЗрддрд┐ред

рд╕реЛрд╜рдХрдердпрддреН-тАЬрднреЛрдГ рд╕рддреНрдпрд╡рд╛рджрд┐рдиреН! рдпрдерд╛ рд╢реНрдпреЗрдиреЛ рдмрд╛рд▓рдВ рди рдирдпрддрд┐, рддрдерд╛ рдореВрд╖рдХрд╛ рдЕрдкрд┐ рд▓реМрд╣рдШрдЯрд┐рддрд╛рдВ рддреБрд▓рд╛ рди рднрдХреНрд╖рдпрдиреНрддрд┐ред рддрджрд░реНрдкрдп рдореЗ рддреБрд▓рд╛рдореН, рдпрджрд┐ рджрд╛рд░рдХреЗрдг рдкреНрд░рдпреЛрдЬрдирдореНредтАЭ рдЗрддрд┐ред рдПрд╡рдВ рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ рддреМ рджреНрд╡рд╛рд╡рдкрд┐ рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓рдВ рдЧрддреМред рддрддреНрд░ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА рддрд╛рд░рд╕реНрд╡рд░реЗрдг рдЕрд╡рджрддреН-тАЬрднреЛрдГ! рд╡рдЮреНрдЪрд┐рддреЛрд╜рд╣рдореН! рд╡рдЮреНрдЪрд┐рддреЛрд╜рд╣рдореН! рдЕрдмреНрд░рд╣реНрдордгреНрдпрдореН! рдЕрдиреЗрди рдЪреМрд░реЗрдг рдордо рд╢рд┐рд╢реБрдГ рдЕрдкрд╣реГрддрдГтАЭ рдЗрддрд┐ред рдЕрде рдзрд░реНрдорд╛рдзрд┐рдХрд╛рд░рд┐рдгрдГ рддрдореН рдЕрд╡рджрдиреН-тАЬрднреЛрдГ! рд╕рдорд░реНрдореНрдпрддрд╛рдВ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рд╕реБрддрдГ”ред

Question 1.
‘рд╢реНрдпреЗрдирдГ рдмрд╛рд▓рдВ рди рдирдпрддрд┐’ рдЕрддреНрд░ рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╢реНрдпреЗрдирдГ
(рдЦ) рдмрд╛рд▓рдВ
(рдЧ) рдирдпрддрд┐
(рдШ) рди

Answer

Answer: (рдХ) рд╢реНрдпреЗрдирдГ


Question 2.
‘рдХрд▓рд╣рдВ рдХреБрд░реНрд╡рдиреНрддреМ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рджреНрд╡рд╛рд╡рдкрд┐
(рдЦ) рддрд╛рд░рд╕реНрд╡рд░реЗрдг
(рдЧ) рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ
(рдШ) рдкреНрд░реЛрд╡рд╛рдЪ

Answer

Answer: (рдЧ) рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ


Question 3.
‘рдореЗ рддреБрд▓рд╛рдореН’ рдЕрддреНрд░ ‘рдореЗ’ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╛рдп
(рдЦ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╕реНрдп
(рдЧ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ
(рдШ) рд╡рдгрд┐рдХреНрдкреБрддреНрд░рдГ

Answer

Answer: (рдХ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╛рдп


Question 4.
‘рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖реНрдпрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рджреНрд╡рд╛рд╡рдкрд┐
(рдЦ) рддреМ
(рдЧ) рдЧрддреМ
(рдШ) рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓рдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рддреМ


Question 5.
рд╡рдЮреНрдЪрд┐рддреЛрд╜рд╣рдореН рдЕрдмреНрд░рд╣реНрдордгреНрдпрдореН! рдЗрддрд┐ рддрд╛рд░рд╕реНрд╡рд░реЗрдг рдХрдГ рдЙрд╡рд╛рдЪ?

Answer

Answer: рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА


Question 6.
рд╢рд┐рд╢реБрдГ рдХреЗрди рд╕рд╣ рдирджреАрдВ рдЧрддрдГ?

Answer

Answer: рдЬреАрд░реНрдгрдзрдиреЗрди


Question 7.
рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ рддреМ рдХреБрддреНрд░ рдЧрддреМ?

Answer

Answer: рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ рддреМ рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓рдВ рдЧрддреМред


(рдШ) рд╕реЛрд╜рд╡рджрддреН-тАЬрдХрд┐рдВ рдХрд░реЛрдорд┐? рдкрд╢реНрдпрддреЛ рдореЗ рдирджреАрддрдЯрд╛рддреН рд╢реНрдпреЗрдиреЗрди рд╢рд┐рд╢реБрдГ рдЕрдкрд╣реГрддрдГ”ред рдЗрддрд┐ред рддрдЪреНрдЫреНрд░реБрддреНрд╡рд╛ рддреЗ рдЕрд╡рджрдиреН-рднреЛрдГ! рднрд╡рддрд╛ рд╕рддреНрдпрдВ рдирд╛рднрд┐рд╣рд┐рддрдореН-рдХрд┐рдВ рд╢реНрдпреЗрдирдГ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рд╣рд░реНрддреБрдВ рд╕рдорд░реНрдереЛ рднрд╡рддрд┐? рд╕реЛрд╜рдЕрд╡рджрддреН-рднреЛрдГ! рднреЛрдГ! рд╢реНрд░реВрдпрддрд╛рдВ рдорджреНрд╡рдЪрдГ
рддреБрд▓рд╛рдВ рд▓реМрд╣рд╕рд╣рд╕реНрддреНрд░рд╕реНрдп рдпрддреНрд░ рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ рдореВрд╖рдХрд╛рдГред
рд░рд╛рдЬрдиреНрддрддреНрд░ рд╣рд░реЗрдЪреНрдЫреНрдпреЗрдиреЛ рдмрд╛рд▓рдХрдВ, рдирд╛рддреНрд░ рд╕рдВрд╢рдпрдГрее

Question 1.
‘рдХрд┐рдВ рд╢реНрдпреЗрдирдГ рд╢рд┐рд╢реБ-рд╣рд░реНрддреБрдВ рд╕рдорд░реНрдердГ рднрд╡рддрд┐’ рдЕрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╡рд╛рдХреНрдпреЗ рдХрд░реНрддреГрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╢реНрдпреЗрдирдГ
(рдЦ) рд╢рд┐рд╢реБ
(рдЧ) рд╣рд░реНрддреБрдВ
(рдШ) рднрд╡рддрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рд╢реНрдпреЗрдирдГ


Question 2.
‘рдЕрднрд┐рд╣рд┐рддрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдХрдГ рдЕрд░реНрдердГ?
(рдХ) рд╣рд┐рддрдореН
(рдЦ) рдЕрд╣рд┐рддрдореН
(рдЧ) рдХрдерд┐рддрдореН
(рдШ) рд╡рд┐рд╣рд┐рддрдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдХрдерд┐рддрдореН


Question 3.
‘рд╢рд┐рд╢реБрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЕрдкрд╣рддрдГ
(рдЦ) рдЕрдиреЗрди
(рдЧ) рд╢реНрдпреЗрдирдГ
(рдШ) рдкрд╢реНрдпрддрдГ

Answer

Answer: (рдХ) рдЕрдкрд╣рддрдГ


Question 4.
‘рдЕрдиреГрддрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЕрднрд┐рд╣рд┐рддрдВ
(рдЦ) рдкреНрд░реЛрдЪреБрдГ
(рдЧ) рд╕рдВрд╢рдпрдГ
(рдШ) рд╕рддреНрдпрдореН

Answer

Answer: (рдШ) рд╕рддреНрдпрдореН


Question 5.
рдХрд╕реНрдп рдкрд╢реНрдпрддрдГ рд╢реНрдпреЗрдиреЗрди рд╢рд┐рд╢реБрдГ рдЕрдкрд╣реГрддрдГ?

Answer

Answer: рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирд╕реНрдп


Question 6.
рддреБрд▓рд╛рдВ рдХреЗ рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐?

Answer

Answer: рдореВрд╖рдХрд╛рдГ


Question 7.
рдХреЗрди рд╕рддреНрдпрдореН рди рдЕрднрд┐рд╣рд┐рддрдореН?

Answer

Answer: рдЬреАрд░реНрдгрдзрдиреЗрди рд╕рддреНрдпрдВ рди рдЕрднрд┐рд╣рд┐рддрдореНред


рд╕реНрдереВрд▓рдкрджрд╛рдирд┐ рдЖрдзреГрддреНрдп рдкреНрд░рд╢реНрдирдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХреБрд░реБрдд

(рдХ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рд╡рд┐рднрд╡рдХреНрд╖рдпрд╛рддреН рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдЧрдиреНрддреБрдорд┐рдЪреНрдЫрдиреН рд╡реНрдпрдЪрд┐рдиреНрддрдпрддреНред
(рдЦ) рдореВрд╖рдХреИрдГ рддреБрд▓рд╛ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛ред
(рдЧ) рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ рддреМ рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓рдВ рдЧрддреМред
(рдШ) рдирджреАрддрдЯрд╛рддреН рдмрд╛рд▓рдХрдГ рд╢реНрдпреЗрдиреЗрди рд╣реГрддрдГред
(рдЩ) рд╡рдгрд┐рдХреНрдкреБрддреНрд░рдГ рдЧреБрд╣рд╛рджреНрд╡рд╛рд░рдВ рдмреГрд╣рджреН-рд╢рд┐рд▓рдпрд╛ рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп рдЧреГрд╣рдореН рдЖрдЧрддрдГред
(рдЪ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдирджреНрдпрд╛рдВ рд╕реНрдирд╛рдирд╛рд░реНрдердВ рдЕрдЧрдЪреНрдЫрддреНред
(рдЫ) рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА рд╕рднреНрдпрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдЧреНрд░реЗ рд╕рд░реНрд╡рдВ рд╡реГрддреНрддрд╛рдиреНрддрдВ рдирд┐рд╡реЗрджрдпрд╛рдорд╛рд╕ред

Answer

Answer:
(рдХ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдХрд┐рдорд░реНрдердВ рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдЧрдиреНрддреБрдорд┐рдЪреНрдЫрдиреН рд╡реНрдпрдЪрд┐рдиреНрддрдпрддреН?
(рдЦ) рдХреИрдГ рддреБрд▓рд╛ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛?
(рдЧ) рд╡рд┐рд╡рджрдорд╛рдиреМ рддреМ рдХреБрддреНрд░ рдЧрддреМ?
(рдШ) рдХреБрддрдГ рдмрд╛рд▓рдХрдГ рд╢реНрдпреЗрдиреЗрди рд╣реГрддрдГ?
(рдЩ) рд╡рдгрд┐рдХреНрдкреБрддреНрд░рдГ рдЧреБрд╣рд╛рджреНрд╡рд╛рд░рдВ рдХрдпрд╛ рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп рдЧреГрд╣рдореН рдЖрдЧрддрдГ?
(рдЪ) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдХреБрддреНрд░ рд╕реНрдирд╛рдирд╛рд░реНрдердВ рдЕрдЧрдЪреНрдЫрддреН?
(рдЫ) рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдареА рдХреЗрд╖рд╛рдореН рдЕрдЧреНрд░реЗ рд╕рд░реНрд╡рдВ рд╡реГрддреНрддрд╛рдиреНрддрдВ рдирд┐рд╡реЗрджрдпрд╛рдорд╛рд╕?


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрдпреЛрдГ рдЕрдиреНрд╡рдпрдкреВрд░реНрддрд┐рдВ рдХреБрд░реБрдд

рдпрддреНрд░ рджреЗрд╢реЗрд╜рдерд╡рд╛ рд╕реНрдерд╛рдиреЗ рднреЛрдЧрд╛ рднреБрдХреНрддрд╛рдГ рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГред
рддрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╡рд┐рднрд╡рд╣реАрдиреЛ рдпреЛ рд╡рд╕реЗрддреН рд╕ рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдзрдордГредред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдпрддреНрд░ рджреЗрд╢реЗ (i)…………………. рд╕реНрдерд╛рдиреЗ рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГ (ii)…………………. рднреБрдХреНрддрд╛рдГ (iii) …………… рд╡рд┐рднрд╡рд╣реАрдирдГ рдп (iv)……………. рд╕рдГ рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдзрдордГред

Answer

Answer:
рдпрддреНрд░ рджреЗрд╢реЗ (i) рдЕрдерд╡рд╛ рд╕реНрдерд╛рдиреЗ рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГ (ii) рднреЛрдЧрд╛рдГ рднреБрдХреНрддрд╛рдГ (iii) рддрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╡рд┐рднрд╡рд╣реАрдирдГ рдп (iv) рд╡рд╕реЗрддреН рд╕рдГ рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдзрдордГред


рддреБрд▓рд╛ рд▓реМрд╣рд╕рд╣рд╕реНрд░рд╕реНрдп рдпрддреНрд░ рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ рдореВрд╖рдХрд╛рдГред
рд░рд╛рдЬрдиреНрддрддреНрд░ рд╣рд░реЗрдЪреНрдЫреНрдпреЗ рдиреЛ рдмрд╛рд▓рдХрдореН, рдирд╛рддреНрд░ рд╕рдВрд╢рдпрдГредред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рд░рд╛рдЬрдиреН! рдпрддреНрд░ (i) …………….. рддреБрд▓рд╛рдВ (ii) ……………… рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ред рддрддреНрд░ (iii) ……………. рдмрд╛рд▓рдХрдГ рд╣рд░реЗрддреН рдЕрддреНрд░ (iv) ………………. рдиред

Answer

Answer:
рд░рд╛рдЬрдиреН! рдпрддреНрд░ (i) рд▓реМрд╣рд╕рд╣рд╕реНрд░рд╕реНрдп рддреБрд▓рд╛рдВ (ii) рдореВрд╖рдХрд╛рдГ рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ред рддрддреНрд░ (ii) рд╢реНрдпреЗрдирдГ рдмрд╛рд▓рдХрдГ рд╣рд░реЗрддреН рдЕрддреНрд░ (iv) рд╕рдВрд╢рдпрдГ рдиред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдпреЛрдГ рд╢реНрд▓реЛрдХрдпреЛрдГ рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрдердВ рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛рддрдГ рдЙрдЪрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдкреВрд░рдпрдд

(рдХ) рддреБрд▓рд╛ рд▓реМрд╣рд╕рд╣рд╕реНрд░рд╕реНрдп рдпрддреНрд░ рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ рдореВрд╖рдХрд╛рдГред
рд░рд╛рдЬрдиреНрддрддреНрд░ рд╣рд░реЗрдЪреНрдЫреНрдпреЗрдиреЛ рдмрд╛рд▓рдХрдВ, рдирд╛рддреНрд░ рд╕рдВрд╢рдпрдГрее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдзрд░реНрдорд╛рдзрд┐рдХрд╛рд░рд┐рдгрдо рдХрдердпрддрд┐ рдпрддреН рдпрджрд┐ (i) ……………….. рд▓реМрд╣рдирд┐рд░реНрдорд┐рддрд╛рдВ (ii) ……………… рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ рддрддреНрд░ рдирд┐рдГрд╕рдиреНрджреЗрд╣рдВ (iii) …………….. рдЕрдкрд┐ рдмрд╛рд▓рдХрдВ (iv) …………………. рд╢рдХреНрдиреЛрддрд┐ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд╢реНрдпреЗрдирдГ, рд╣рд░реНрддреБрдореН, рдореВрд╖рдХрд╛рдГ, рддреБрд▓рд╛рдореН

Answer

Answer:
рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдзрд░реНрдорд╛рдзрд┐рдХрд╛рд░рд┐рдгрдореН рдХрдердпрддрд┐ рдпрддреН рдпрджрд┐ рдореВрд╖рдХрд╛рдГ рд▓реМрд╣рдирд┐рд░реНрдорд┐рддрд╛рдВ рддреБрд▓рд╛рдореН рдЦрд╛рджрдиреНрддрд┐ рддрддреНрд░ рдирд┐рдГрд╕рдиреНрджреЗрд╣рдВ рд╢реНрдпреЗрдирдГ рдЕрдкрд┐ рдмрд╛рд▓рдХрдВ рд╣рд░реНрддреБрдореН рд╢рдХреНрдиреЛрддрд┐ред


(рдЦ) рдпрддреНрд░ рджреЗрд╢реЗрд╜рдерд╡рд╛ рд╕реНрдерд╛рдиреЗ рднреЛрдЧрд╛ рднреБрдХреНрддрд╛рдГ рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГред
рддрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╡рд┐рднрд╡рд╣реАрдиреЛ рдпреЛ рд╡рд╕реЗрддреН рд╕ рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдзрдордГрее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рдзрдирд╛рднрд╛рд╡рд╛рддреН рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдЕрдЪрд┐рдиреНрддрдпрддреН рдпрддреН (i) ……………. рджреЗрд╢реЗ рдирд░рд╛рдГ (ii) …………….. рднреЛрдЧрд╛рдГ рдкреНрд░рд╛рдкреНрдиреБрд╡рдиреНрддрд┐ред рддрддреНрд░ рдпрдГ (iii) …………….. рд╡рд╕реЗрддреН рд╕рдГ рддреБ рдирд┐рд╢реНрдЪрдпрдореЗрд╡ (iv) ……………… рднрд╡рддрд┐ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдзрдирд╣реАрдирдГ, рдпрд╕реНрдорд┐рдиреН, рдирд░рд╛рдзрдордГ, рд╕реНрд╡рдкрд░рд╛рдХреНрд░рдореЗрдг

Answer

Answer:
рдзрдирд╛рднрд╛рд╡рд╛рддреН рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдЕрдЪрд┐рдиреНрддрдпрддреН рдпрддреН рдпрд╕реНрдорд┐рдиреН рджреЗрд╢реЗ рдирд░рд╛рдГ рд╕реНрд╡рдкрд░рд╛рдХреНрд░рдореЗрдг рднреЛрдЧрд╛рдГ рдкреНрд░рд╛рдкреНрдиреБрд╡рдиреНрддрд┐ред рддрддреНрд░ рдпрдГ рдзрдирд╣реАрдирдГ рд╡рд╕реЗрддреН рд╕рдГ рддреБ рдирд┐рд╢реНрдЪрдпрдореЗрд╡ рдирд░рд╛рдзрдордГ рднрд╡рддрд┐ред


рдШрдЯрдирд╛рдХреНрд░рдорд╛рдиреБрд╕рд╛рд░рдореН рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдирд┐ рд╡рд╛рдХреНрдпрд╛рдирд┐ рдкреБрдирдГ рд▓реЗрдЦрдиреАрдпрд╛рдирд┐

(i) рд╕рдГ рд╡рдгрд┐рдХреН рд╕реНрдирд╛рддреНрд╡рд╛ рддрдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдЧрд┐рд░рд┐рдЧреБрд╣рд╛рдпрд╛рдВ рдкреНрд░рдХреНрд╖рд┐рдкреНрдп, рддрджреНрджреНрд╡рд╛рд░рдВ рдмреГрд╣рддреН рд╢рд┐рд▓рдпрд╛ рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджрдпреН рд╕рддреНрд╡рд░рдВ рдЧреГрд╣рдорд╛рдЧрддрдГред
(ii) тАЬрддрддреН рддреНрд╡рдо рдЖрддреНрдореАрдпрдВ рдПрдирдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдзрдирджреЗрд╡рдирд╛рдорд╛рдирдВ рдордпрд╛ рд╕рд╣ рд╕реНрдирд╛рдиреЛрдкрдХрд░рдгрд╣рд╕реНрддрдВ рдкреНрд░реЗрд╖рдп” рдЗрддрд┐ред
(iii) рдЖрд╕реАрддреН рдХрд╕реНрдорд┐рдВрд╢реНрдЪрд┐рджреН рдЕрдзрд┐рд╖реНрдард╛рдиреЗ рдЬреАрд░реНрдгрдзрдиреЛ рдирд╛рдо рд╡рдгрд┐рдХреНрдкреБрддреНрд░рдГред
(iv) рддрд╛рдВ рдЪ рдХрд╕реНрдпрдЪрд┐рддреН рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреЛ рдЧреГрд╣реЗ рдирд┐рдХреНрд╖реЗрдкрднреВрддрд╛рдВ рдХреГрддреНрд╡рд╛ рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГред
(v) рддрд╕реНрдп рдЪ рдЧреГрд╣реЗ рд▓реМрд╣рдШрдЯрд┐рддрд╛ рдкреВрд░реНрд╡рдкреБрд░реБрд╖реЛрдкрд╛рд░реНрдЬрд┐рддрд╛ рддреБрд▓рд╛ рдЖрд╕реАрддреНред
(vi) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдЕрд╡рджрддреН-” рднреЛрдГ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреН! рдирд╛рд╕реНрддрд┐ рджреЛрд╖рд╕реНрддреЗ, рдпрджрд┐ рдореВрд╖рдХреИрдГ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛ред”
(vii) рддреМ рджреНрд╡рд╛рд╡рдкрд┐ рд╕рдВрдмреЛрдзреНрдп рддреБрд▓рд╛-рд╢рд┐рд╢реБ-рдкреНрд░рджрд╛рдиреЗрди рддреЛрд╖рд┐рддрд╡рдиреНрддрдГред
(viii) “рдорд┐рдереНрдпрд╛рд╡рд╛рджрд┐рдиреН! рдХрд┐рдВ рдХреНрд╡рдЪрд┐рддреН рд╢реНрдпреЗрдиреЛ рдмрд╛рд▓рдВ рд╣рд░реНрддреБрдореН рд╢рдХреНрдиреЛрддрд┐? рддрддреН рд╕рдорд░реНрдкрдп рдореЗ рд╕реБрддрдореН рдЕрдиреНрдпрдерд╛ рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓реЗ рдирд┐рд╡реЗрджрдпрд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ред”

Answer

Answer:
(i) рдЖрд╕реАрддреН рдХрд╕реНрдорд┐рдВрд╢реНрдЪрд┐рджреН рдЕрдзрд┐рд╖реНрдард╛рдиреЗ рдЬреАрд░реНрдгрдзрдиреЛ рдирд╛рдо рд╡рдгрд┐рдХреНрдкреБрддреНрд░рдГред
(ii) рддрд╕реНрдп рдЪ рдЧреГрд╣реЗ рд▓реМрд╣рдШрдЯрд┐рддрд╛ рдкреВрд░реНрд╡рдкреБрд░реБрд╖реЛрдкрд╛рд░реНрдЬрд┐рддрд╛ рддреБрд▓рд╛ рдЖрд╕реАрддреНред
(iii) рддрд╛рдВ рдЪ рдХрд╕реНрдпрдЪрд┐рддреН рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреЛ рдЧреГрд╣реЗ рдирд┐рдХреНрд╖реЗрдкрднреВрддрд╛рдВ рдХреГрддреНрд╡рд╛ рджреЗрд╢рд╛рдиреНрддрд░рдВ рдкреНрд░рд╕реНрдерд┐рддрдГред
(iv) рдЬреАрд░реНрдгрдзрдирдГ рдЕрд╡рджрддреН-” рднреЛрдГ рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдард┐рдиреН! рдирд╛рд╕реНрддрд┐ рджреЛрд╖рд╕реНрддреЗ, рдпрджрд┐ рдореВрд╖рдХреИрдГ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛ред”
(v) тАЬрддрддреН рддреНрд╡рдореН рдЖрддреНрдореАрдпрдВ рдПрдирдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдзрдирджреЗрд╡рдирд╛рдорд╛рдирдВ рдордпрд╛ рд╕рд╣ рд╕реНрдирд╛рдиреЛрдкрдХрд░рдгрд╣рд╕реНрддрдВ рдкреНрд░реЗрд╖рдп” рдЗрддрд┐ред
(vi) рд╕рдГ рд╡рдгрд┐рдХреН рд╕реНрдирд╛рддреНрд╡рд╛ рддрдВ рд╢рд┐рд╢реБрдВ рдЧрд┐рд░рд┐рдЧреБрд╣рд╛рдпрд╛рдВ рдкреНрд░рдХреНрд╖рд┐рдкреНрдп, рддрджреНрджреНрд╡рд╛рд░рдВ рдмреГрд╣рддреН рд╢рд┐рд▓рд╛ рдЖрдЪреНрдЫрд╛рджреНрдп рд╕рддреНрд╡рд░рдВ рдЧреГрд╣рдорд╛рдЧрддрдГред
(vii) тАЬрдорд┐рдереНрдпрд╛рд╡рд╛рджрд┐рдиреН! рдХрд┐рдВ рдХреНрд╡рдЪрд┐рддреН рд╢реНрдпреЗрдиреЛ рдмрд╛рд▓рдВ рд╣рд░реНрддреБрдореН рд╢рдХреНрдиреЛрддрд┐? рддрддреН рд╕рдорд░реНрдкрдп рдореЗ рд╕реБрддрдореН рдЕрдиреНрдпрдерд╛ рд░рд╛рдЬрдХреБрд▓реЗ рдирд┐рд╡реЗрджрдпрд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ред”
(viii) рддреМ рджреНрд╡рд╛рд╡рдкрд┐ рд╕рдВрдмреЛрдзреНрдп рддреБрд▓рд╛-рд╢рд┐рд╢реБ-рдкреНрд░рджрд╛рдиреЗрди рддреЛрд╖рд┐рддрд╡рдиреНрддрдГред


рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд╛рдореН рдкреНрд░рд╕рдЩреНрдЧрд╛рдиреБрд╕рд╛рд░рдВ рд╢реБрджреНрдзрдореН рдЕрд░реНрде рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рд▓рд┐рдЦрдд

Question 1.
рдпрддреНрд░ рджреЗрд╢реЗ рд╕реНрд╡рд╡реАрд░реНрдпрддрдГ рднреЛрдЧрд╛ рднреБрдХреНрддрд╛рдГред
(рдХ) рд╕реНрд╡рдзрдиреЗрди
(рдЦ) рд╕реНрд╡рдХрд░реНрдордгрд╛
(рдЧ) рд╕реНрд╡рдкреБрддреНрд░реЗрдг
(рдШ) рд╕реНрд╡рдкрд░рд╛рдХреНрд░рдореЗрдг

Answer

Answer: (рдШ) рд╕реНрд╡рдкрд░рд╛рдХреНрд░рдореЗрдг


Question 2.
рдЕрдмреНрд░рд╣реНрдордгреНрдпрдореН! рдордо рд╢рд┐рд╢реБрдГ рдЪреМрд░реЗрдг рдЕрдкрд╣реГрддрдГред
(рдХ) рдЕрдиреБрдЪрд┐рддрдореН
(рдЦ) рдмреНрд░рд╛рд╣реНрдордгрдореН
(рдЧ) рдмреНрд░рд╣реНрдорд╛рдВ
(рдШ) рд╡рд╣рдпрддрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рдЕрдиреБрдЪрд┐рддрдореН


Question 3.
рд╢реНрд░реВрдпрддрд╛рдВ рдорджреН рд╡рдЪрдГ
(рдХ) рдорддреН
(рдЦ) рдордирдГ
(рдЧ) рдордо
(рдШ) рдорд╛рдирдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рдордо


Question 4.
рддреНрд╡рджреАрдп рддреБрд▓рд╛ рдореВрд╖рдХреИрдГ рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╛ред
(рдХ) рдЦрд╛рджрд┐рддрд╛
(рдЦ) рднрдХреНрд╖реНрдпрдореН
(рдЧ) рдЦрд╛рджрд┐рддрдореН
(рдШ) рднреЛрдЬрдирдореН

Answer

Answer: (рдХ) рдЦрд╛рджрд┐рддрд╛


‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдирд╛рдВ рдкрджрд╛рдирд╛рдВ рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрд╛рдирд┐ ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдГред рддрд╛рдиреН рдпрдерд╛рд╕рдордХреНрд╖рдВ рдпреЛрдЬрдпрдд

‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ – ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ
(рдХ) рдЗрдЪреНрдЫрдиреН – рд░реБрджрд┐рддреНрд╡рд╛
(рдЦ) рд╡рд┐рд╣рд╕реНрдп – рдЕрдирд┐рдЪреНрдЫрдиреН
(рдЧ) рджреЛрд╖рдГ – рдЕрд╕рдорд░реНрдердГ
(рдШ) рд╕рдорд░реНрдердГ – рдЧреБрдгрдГ
(рдЩ) рд╕реБрдЪрд┐рд░рдВ – рдЕрдЪрд┐рд░рдореН

Answer

Answer:
“рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ – ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ
(рдХ) рдЗрдЪреНрдЫрдиреН – рдЕрдирд┐рдЪреНрдЫрдиреН
(рдЦ) рд╡рд┐рд╣рд╕реНрдп – рд░реБрджрд┐рддреНрд╡рд╛
(рдЧ) рджреЛрд╖рдГ – рдЧреБрдгрдГ
(рдШ) рд╕рдорд░реНрдердГ – рдЕрд╕рдорд░реНрдердГ
(рдЩ) рд╕реБрдЪрд┐рд░рдВ – рдЕрдЪрд┐рд░рдореН


We think the shed NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 8 рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ with Answers Pdf free download will benefit you to the fullest. For any queries regarding CBSE Class 9 Sanskrit рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ MCQs Multiple Choice Questions with Answers, share with us via the below comment box and weтАЩll reply back to you at the earliest possible.

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 8 рд▓реМрд╣рддреБрд▓рд╛ with Answers Read More ┬╗

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 9 рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ with Answers

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 9 рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ with Answers Pdf free download can refer to this page thoroughly. Because here we have compiled a list of MCQ Questions for Class 9 Sanskrit with Answers. So, Plan your Exam Preparation accordingly with the рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ Class 9 MCQs Questions with Answers PDF. Also, you can practice and test your subject knowledge by solving these рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ objective questions.

рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ Class 9 MCQs Questions with Answers

Practicing the Class 9 Sanskrit Chapter 9 MCQ with Answers aids students to learn all the fundamental concepts and prepare effectively for the exams. MCQ of рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ Class 9 with Answers are prepared based on the latest exam pattern & CBSE guidelines.

Here are the links available online for Free Download of Class 9 Sanskrit рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ MCQ Multiple Choice Questions with Answers PDF.

рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдирд╛рдЯрдпрд╛рдВрд╢рд╛рдиреН рд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдиреН рдЪ рдкрдард┐рддреНрд╡рд╛ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдиреН рдЙрддреНрддрд░рдд

(рдХ) (рддрддрдГ рдкреНрд░рд╡рд┐рд╢рддрд┐ рддрдкрд╕реНрдпрд╛рд░рддрдГ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ)
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ – рдЕрд╣рдорд╕реНрдорд┐ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГред рдмрд╛рд▓реНрдпреЗ рдкрд┐рддреГрдЪрд░рдгреИрдГ рдХреНрд▓реЗрд╢реНрдпрдорд╛рдиреЛрд╜рдкрд┐ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рдирд╛рд╜рдзреАрддрд╡рд╛рдирд╕реНрдорд┐ред
рддрд╕реНрдорд╛рддреН рд╕рд░реНрд╡реИрдГ рдХреБрдЯреБрдореНрдмрд┐рднрд┐рдГ рдорд┐рддреНрд░реИрдГ рдЬреНрдЮрд╛рддрд┐рдЬрдиреИрд╢реНрдЪ рдЧрд░реНрд╣рд┐рддреЛрд╜рднрд╡рдореНред (рдКрд░реНрдзреНрд╡рдВ рдирд┐рдГрд╢реНрд╡рд╕реНрдп)
рд╣рд╛ рд╡рд┐рдзреЗ! рдХрд┐рдореН рдЗрджрдВ рдордпрд╛ рдХреГрддрдореН? рдХреАрджреГрд╢реА рджреБрд░реНрдмреБрджреНрдзрд┐ рдЖрд╕реАрддреН рддрджрд╛ред рдПрддрджрдкрд┐ рди рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдВ рдпрддреН

Question 1.
‘рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдХрдГ рдЕрд░реНрдердГ?
(рдХ) рдирд┐рдиреНрджрд┐рддрдГ
(рдЦ) рдЧреГрд╣реАрддрдГ
(рдЧ) рдкреНрд░рд╕реАрджрддрд┐
(рдШ) рдЧрдЪреНрдЫрддрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рдирд┐рдиреНрджрд┐рддрдГ


Question 2.
‘рдЕрд╣рдореН рдЕрд╕реНрдорд┐ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ’ рдЕрддреНрд░ ‘рдЕрд╣рдореН’ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ
(рдЦ) рддрдкреЛрджрддреНрддрд╛рдп
(рдЧ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдореН
(рдШ) рддрдкреЛрджрддреНрддреЗрди

Answer

Answer: (рдЦ) рддрдкреЛрджрддреНрддрд╛рдп


Question 3.
‘рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЕрд╣рдореН
(рдЦ) рдЕрд╕реНрдорд┐
(рдЧ) рддрдкрд╕реНрдпрд╛рд░рддрдГ
(рдШ) рд░рддрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рддрдкрд╕реНрдпрд╛рд░рддрдГ


Question 4.
‘рдкреНрд░рд╢рдВрд╕рд┐рддрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ
(рдЦ) рдЧрд░реНрд╣рд┐рддреЛрд╜рднрд╡рдореН
(рдЧ) рдХреАрджреГрд╢реА
(рдШ) рддрд╕реНрдорд╛рддреН

Answer

Answer: (рдХ) рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ


Question 5.
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдХрджрд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рди рдЕрдзреАрддрд╡рд╛рдиреН?

Answer

Answer: рдмрд╛рд▓реНрдпреЗ


Question 6.
рдХреАрджреГрд╢рдГ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдкреНрд░рд╡рд┐рд╢рддрд┐?

Answer

Answer: рддрдкрд╕реНрдпрд╛рд░рддрдГ


Question 7.
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдХреИрдГ рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ рдЕрднрд╡рддреН?

Answer

Answer: рд╕рд░реНрд╡реИрдГ рдХреБрдЯреБрдореНрдмрд┐рднрд┐рдГ рдорд┐рддреНрд░реИрдГ рдЬреНрдЮрд╛рддрд┐рдЬрдиреИрдГ рдЪ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ рдЕрднрд╡рддреНред


(рдЦ) (рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рджреН рд╡рд┐рдореГрд╢реНрдп)
рднрд╡рддреБ, рдХрд┐рдореН рдПрддреЗрди? рджрд┐рд╡рд╕реЗ рдорд╛рд░реНрдЧрднреНрд░рд╛рдиреНрддрдГ рд╕рдиреНрдзреНрдпрд╛рдВ рдпрд╛рд╡рджреН рдпрджрд┐ рдЧреГрд╣рдореБрдкреИрддрд┐ рддрджрдкрд┐ рд╡рд░рдореНред рдирд╛рд╜рд╕реМ рднреНрд░рд╛рдиреНрддреЛ рдордиреНрдпрддреЗред рдЕрддреЛрд╜рд╣рдореН рдЗрджрд╛рдиреАрдВ рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рд╡реГрддреНрддреЛрд╜рд╕реНрдорд┐ред
(рдЬрд▓реЛрдЪреНрдЫрд▓рдирдзреНрд╡рдирд┐рдГ рд╢реНрд░реВрдпрддреЗ)
рдЕрдпреЗ рдХреБрддреЛрд╜рдпрдВ рдХрд▓реНрд▓реЛрд▓реЛрдЪреНрдЫрд▓рдирдзреНрд╡рдирд┐рдГ? рдорд╣рд╛рдорддреНрд╕реНрдпреЛ рдордХрд░реЛ рд╡рд╛ рднрд╡реЗрддреНред рдкрд╢реНрдпрд╛рдорд┐ рддрд╛рд╡рддреНред
(рдкреБрд░реБрд╖рдореЗрдХрдВ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдг-рдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рдХреБрд░реНрд╡рд╛рдгрдВ рджреГрд╖реНрдЯреНрд╡рд╛ рд╕рд╣рд╛рд╕рдореН)

Question 1.
‘рдЙрдкреИрддрд┐’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдкрд░реНрдпрд╛рдпрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкреНрд░рд╛рдкреНрдиреЛрддрд┐
(рдЦ) рдЙрддреНрдкрддрддрд┐
(рдЧ) рдЖрдЧрдЪреНрдЫрддрд┐
(рдШ) рднрд╡рддрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рдкреНрд░рд╛рдкреНрдиреЛрддрд┐


Question 2.
‘рдкреБрд░реБрд╖рдВ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкреБрд░реБрд╖рдореЗрдХрдВ
(рдЦ) рдПрдХрдореН
(рдЧ) рдкреНрд░рдпрд╛рд╕
(рдШ) рдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдПрдХрдореН


Question 3.
‘рдирд┐рд╡реГрддреНрддрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкреНрд░рд╡реГрддрдГ
(рдЦ) рднреНрд░рд╛рдиреНрддрдГ
(рдЧ) рдХреБрддрдГ
(рдШ) рдЙрдкреИрддрд┐ред

Answer

Answer: (рдХ) рдкреНрд░рд╡реГрддрдГ


Question 4.
‘рдЙрдкреИрддрд┐’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рджрд┐рд╡рд╕реЗ
(рдЦ) рд╕рдиреНрдзреНрдпрд╛рдВ
(рдЧ) рдорд╛рд░реНрдЧрднреНрд░рд╛рдиреНрддрдГ
(рдШ) рдЧреГрд╣рдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдорд╛рд░реНрдЧрднреНрд░рд╛рдиреНрддрдГ


Question 5.
рдХрдГ рдЬрд▓реЛрдЪреНрдЫрд▓рдирдзреНрд╡рдирд┐рдГ рд╢реНрд░реВрдпрддреЗ?

Answer

Answer: рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ


Question 6.
рджрд┐рд╡рд╕реЗ рдорд╛рд░реНрдЧрднреНрд░рд╛рдиреНрддрдГ рдХрджрд╛ рдЧреГрд╣рдореН рдЙрдкреИрддрд┐?

Answer

Answer: рд╕рдиреНрдзреНрдпрд╛рдореН


Question 7.
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдХрд┐рдорд░реНрдердореН рдЕрд╣рд╕?

Answer

Answer: рдПрдХрдВ рдкреБрд░реБрд╖рдВ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ-рдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рдХреБрд░реНрд╡рд╛рдгрдВ рджреГрд╖реНрдЯреНрд╡рд╛ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдЕрд╣рд╕рддреНред


(рдЧ) рдкреБрд░реБрд╖рдГ – рднреЛрд╕реНрддрдкрд╕реНрд╡рд┐рдиреН! рдХрдердВ рдорд╛рдореН рдЕрд╡рд░реЛрдзрдВ рдХрд░реЛрд╖рд┐ред рдкреНрд░рдпрддреНрдиреЗрди рдХрд┐рдВ рди рд╕рд┐рджреНрдзрдВ рднрд╡рддрд┐? рдХрд╛рд╡рд╢реНрдпрдХрддрд╛ рд╢рд┐рд▓рд╛рдирд╛рдореН? рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдВ рдХрд░рд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ рд╕реНрд╡рд╕рдВрдХрд▓реНрдкрджреГрдврддрдпрд╛ред
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ – рдЖрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдореН рдХрд┐рдореН рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдВ рдХрд░рд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐? рд╕рд┐рдХрддрд╛ рдЬрд▓рдкреНрд░рд╡рд╛рд╣реЗ рд╕реНрдерд╛рд╕реНрдпрдиреНрддрд┐ рдХрд┐рдореН? рднрд╡рддрд╛ рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдВ рди рд╡рд╛?
рдкреБрд░реБрд╖рдГ – (рд╕реЛрддреНрдкреНрд░рд╛рд╕рдореН) рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдВ рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдореНред рд╕рдореНрдпрдХреН рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдореНред рдирд╛рд╣рдВ рд╕реЛрдкрд╛рдирд╕рд╣рд╛рдпрддрдпрд╛ рдЕрдзрд┐рд░реЛрдвреБрдВ рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рдорд┐ред рд╕рдореБрддреНрдкреНрд▓реБрддреНрдпреИрд╡ рдЧрдиреНрддреБрдВ рдХреНрд╖рдореЛрд╜рд╕реНрдорд┐ред
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ – (рд╕рд╡реНрдпрдЩреНрдЧреНрдпрдореН)
рд╕рд╛рдзреБ рд╕рд╛рдзреБ! рдЖрдЮреНрдЬрдиреЗрдпрдордкреНрдпрддрд┐рдХреНрд░рд╛рдорд╕рд┐!
рдкреБрд░реБрд╖рдГ – (рд╕рд╡рд┐рдорд░реНрд╢рдореН)
рдХреЛрд╜рддреНрд░ рд╕рдиреНрджреЗрд╣рдГ? рдХрд┐рдЮреНрдЪ,

Question 1.
‘рди рдЕрд╣рдореН рд╕реЛрдкрд╛рдирдорд╛рд░реНрдЧ ………………. рдЕрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╡рд╛рдХреНрдпреЗ ‘рдЕрд╣рдореН’ рдЗрддрд┐ рдХрд░реНрддреГрдкрджрд╕реНрдп рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рдорд┐
(рдЦ) рдЕрд╕реНрдорд┐
(рдЧ) рдХрд░рд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐
(рдШ) рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдореН

Answer

Answer: (рдХ) рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рдорд┐


Question 2.
‘рдЖрдЮреНрдЬрдиреЗрдпрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╕рдорд╛рдирд╛рд░реНрдердХрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд░рд╛рдордореН
(рдЦ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдореН
(рдЧ) рдЗрдиреНрджреНрд░рдореН
(рдШ) рд╣рдиреБрдордиреНрддрдореН

Answer

Answer: (рдШ) рд╣рдиреБрдордиреНрддрдореН


Question 3.
‘рднрд╡рддрд╛ рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдВ’ рдЕрддреНрд░ тАШрднрд╡рддрд╛’ рдЗрддрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ
(рдЦ) рддрдкреЛрджрддреНрддрд╛рдп
(рдЧ) рдкреБрд░реБрд╖рдГ
(рдШ) рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдп

Answer

Answer: (рдШ) рдкреБрд░реБрд╖рд╛рдп


Question 4.
‘рдЕрдиреБрдЪрд┐рддрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рдкрд░реАрддрд╛рд░реНрдердХрдВ рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╕рдореНрдпрдХреН
(рдЦ) рдЪрд┐рдиреНрддрд┐рддрдВ
(рдЧ) рдХреНрд╖рдордГ
(рдШ) рд╕рдВрдХрд▓реНрдкрдВ

Answer

Answer: (рдХ) рд╕рдореНрдпрдХреН


Question 5.
рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдХрд╛рднрд┐рдГ рдПрд╡ рд╕реЗрддреЛрдГ рдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХрд░реЛрддрд┐?

Answer

Answer: рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ


Question 6.
рдХреЗрди рд╕рд░реНрд╡рдВ рд╕рд┐рджреНрдзрдореН рднрд╡рддрд┐?

Answer

Answer: рдкреНрд░рдпрддреНрдиреЗрди


Question 7.
рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдХрд╕реНрдорд┐рдиреН рди рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рддрд┐?

Answer

Answer: рдкреБрд░реБрд╖рдГ рд╕реЛрдкрд╛рдирдорд╛рд░реНрдЧрдГ рдЕрдЯреНрдЯрдореН рдЕрдзрд┐рд░реЛрдвреБрдВ рди рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рддрд┐ред


(рдШ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ – (рд╕рд╡реИрд▓рдХреНрд╖реНрдпрдореН рдЖрддреНрдордЧрддрдореН)
рдЕрдпреЗ! рдорд╛рдореЗрд╡реЛрджреНрджрд┐рд╢реНрдп рднрджреНрд░рдкреБрд░реБрд╖реЛрд╜рдпрдореН рдЕрдзрд┐рдХреНрд╖рд┐рдкрддрд┐! рдиреВрдирдВ рд╕рддреНрдпрдорддреНрд░ рдкрд╢реНрдпрд╛рдорд┐ред рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рд╡рд┐рдиреИрд╡ рд╡реИрджреБрд╖реНрдпрдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН рдЕрднрд┐рд▓рд╖рд╛рдорд┐! рддрджрд┐рдпрдВ рднрдЧрд╡рддреНрдпрд╛рдГ рд╢рд╛рд░рджрд╛рдпрд╛ рдЕрд╡рдорд╛рдирдирд╛ред рдЧреБрд░реБрдЧреГрд╣рдВ рдЧрддреНрд╡реИрд╡ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рднреНрдпрд╛рд╕реЛ рдордпрд╛ рдХрд░рдгреАрдпрдГред рдкреБрд░реБрд╖рд╛рд░реНрдереИрд░реЗрд╡ рд▓рдХреНрд╖реНрдпрдВ рдкреНрд░рд╛рдкреНрдпрддреЗред (рдкреНрд░рдХрд╛рд╢рдореН)
рднреЛ рдирд░реЛрддреНрддрдо! рдирд╛рд╜рд╣рдВ рдЬрд╛рдиреЗ рдпрддреН рдХреЛрд╜рд╕реНрддрд┐ рднрд╡рд╛рдиреНред рдкрд░рдиреНрддреБ рднрд╡рджреНрднрд┐рдГ рдЙрдиреНрдореАрд▓рд┐рддрдВ рдореЗ рдирдпрдирдпреБрдЧрд▓рдореНред рддрдкреЛрдорд╛рддреНрд░реЗрдг рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рдпрддрдорд╛рдирдГ рдЕрд╣рдордкрд┐ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рдХрд░реЛрдорд┐ред рддрджрд┐рджрд╛рдиреА рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдзреНрдпрдпрдирд╛рдп рдЧреБрд░реБрдХреБрд▓рдореЗрд╡ рдЧрдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ред (рд╕рдкреНрд░рдгрд╛рдордВ рдЧрдЪреНрдЫрддрд┐)

Question 1.
‘рд╕рд▓рдЬреНрдЬрдореН’ рдЗрддрд┐ рдЕрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╕рд╡реИрд▓рдХреНрд╖реНрдпрдореН
(рдЦ) рд╡рд┐рдиреИрд╡
(рдЧ) рддрджрд┐рдпрдВ
(рдШ) рдЕрд╡рдорд╛рдирдирд╛

Answer

Answer: рдкреБрд░реБрд╖рдГ рд╕реЛрдкрд╛рдирдорд╛рд░реНрдЧрдГ рдЕрдЯреНрдЯрдореН рдЕрдзрд┐рд░реЛрдвреБрдВ рди рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рддрд┐ред


Question 2.
‘рди рдЕрд╣рдореН рдЬрд╛рдиреЗ ……..’ рдЕрддреНрд░ ‘рдЬрд╛рдиреЗ’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рднрд╡рд╛рдиреН
(рдЦ) рдЕрд╣рдореН
(рдЧ) рдпрддреН
(рдШ) рдирд░реЛрддреНрддрдо

Answer

Answer: рдкреБрд░реБрд╖рдГ рд╕реЛрдкрд╛рдирдорд╛рд░реНрдЧрдГ рдЕрдЯреНрдЯрдореН рдЕрдзрд┐рд░реЛрдвреБрдВ рди рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рддрд┐ред


Question 3.
‘рдордпрд╛’. рдЗрддрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдп рдХреГрддреЗ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рддрдкреЛрджрддреНрддрд╕реНрдп
(рдЦ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ
(рдЧ) рддрдкреЛрджрддреНрддрд╛рдп
(рдШ) рддрдкреЛрджрддреНрддрдореН

Answer

Answer: рдкреБрд░реБрд╖рдГ рд╕реЛрдкрд╛рдирдорд╛рд░реНрдЧрдГ рдЕрдЯреНрдЯрдореН рдЕрдзрд┐рд░реЛрдвреБрдВ рди рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рддрд┐ред


Question 4.
‘рдкреНрд░рдХрд╛рд╢рдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд▓рдХреНрд╖реНрдпрдореН
(рдЦ) рдЖрддреНрдордЧрддрдореН
(рдЧ) рдЙрджреНрджрд┐рд╢реНрдп
(рдШ) рд╕рддреНрдпрдорддреНрд░

Answer

Answer: рдкреБрд░реБрд╖рдГ рд╕реЛрдкрд╛рдирдорд╛рд░реНрдЧрдГ рдЕрдЯреНрдЯрдореН рдЕрдзрд┐рд░реЛрдвреБрдВ рди рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕рд┐рддрд┐ред


Question 5.
рдкреБрд░реБрд╖рд╛рд░реНрдереИрдГ рдХрд┐рдореН рдкреНрд░рд╛рдкреНрдпрддреЗ?

Answer

Answer: рд▓рдХреНрд╖реНрдпрдореН


Question 6.
рднрджреНрд░рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдХрдореН рдЕрдзрд┐рдХреНрд╖рд┐рдкрддрд┐?

Answer

Answer: рддрдкреЛрджрддреНрддрдореН


Question 7.
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рддрдВ рдкреБрд░реБрд╖рдВ рдХрд┐рдореН рдХрдердпрддрд┐?

Answer

Answer: рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рддрдВ рдкреБрд░реБрд╖рдВ рдХрдердпрддрд┐, “рднрд╡рджреНрднрд┐рдГ рдЙрдиреНрдореАрд▓рд┐рддрдВ рдореЗ рдирдпрдирдпреБрдЧрд▓рдореНред рддрдкреЛрдорд╛рддреНрд░реЗрдг рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдореН рдЕрд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН рдкреНрд░рдпрддрдорд╛рдирдГ рдЕрд╣рдореН рдЕрдкрд┐ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рдХрд░реЛрдорд┐ред рддрджрд┐рджрд╛рдиреАрдВ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдзреНрдпрдпрдирд╛рдп рдЧреБрд░реБрдХреБрд▓рдореН рдПрд╡ рдЧрдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ред”


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдХрдердиреЗрд╖реБ рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЕрдзрд┐рдХреГрддреНрдп рдкреНрд░рд╢реНрдирдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХреБрд░реБрддрдЙрддреНрддрд░рд╛рдгрд┐

(i) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдзреНрдпрдпрдирд╛рдп рдЧреБрд░реБрдХреБрд▓рдВ рдЧрдЪреНрдЫрддрд┐ред
(ii) рдкреБрд░реБрд╖рдГ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХрд░реЛрддрд┐ред
(iii) рдЧреБрд░реБрдЧреГрд╣рдВ рдЧрддреНрд╡рд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рднреНрдпрд╛рд╕рдГ рдХрд░рдгреАрдпрдГред
(iv) рдЬрдЧрддрд┐ рдореВрд░реНрдЦрд╛рдгрд╛рдореН рдЕрднрд╛рд╡рдГ рди рдЕрд╕реНрддрд┐ред
(v) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдмрд╛рд▓реНрдпреЗ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рди рдЕрдзреАрддрд╡рд╛рдиреНред
(vi) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдореН рдЕрд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рд╡реГрддреНрддрдГ рдЕрднрд╡рддреНред
(vii) рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдирджреНрдпрд╛рдВ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХрд░реНрддреБрдореН рдкреНрд░рдпрддрддреЗред
(viii) рдЗрдпрдВ рд╢рд╛рд░рджрд╛рдпрд╛рдГ рдЕрд╡рдорд╛рдирдирд╛ рдЕрд╕реНрддрд┐ред

Answer

Answer:
(i) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдХрд┐рдорд░реНрдердореН рдЧреБрд░реБрдХреБрд▓рдВ рдЧрдЪреНрдЫрддрд┐?
(ii) рдХрдГ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХрд░реЛрддрд┐?
(iii) рдХреБрддреНрд░ рдЧрддреНрд╡рд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рднреНрдпрд╛рд╕рдГ рдХрд░рдгреАрдпрдГ?
(iv) рдХреБрддреНрд░ рдореВрд░реНрдЦрд╛рдгрд╛рдореН рдЕрднрд╛рд╡рдГ рди рдЕрд╕реНрддрд┐?
(v) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдХрджрд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рдЕрдзреАрддрд╡рд╛рдиреН?
(vi) рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛ рдХрд╛рдореН рдЕрд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рд╡реГрддреНрдд рдЕрднрд╡рддреН?
(vii) рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдирджреНрдпрд╛рдВ рдХрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХрд░реНрддреБрдореН рдкреНрд░рдпрддрддреЗ?
(viii) рдЗрдпрдВ рдХрд╕реНрдпрд╛рдГ рдЕрд╡рдорд╛рдирдирд╛ рдЕрд╕реНрддрд┐?


рдирд┐рдореНрдирд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдиреНрд╡рдпреЗрд╖реБ рд╕рдореБрдЪрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдкреВрд░рдпрдд

(рдХ) рдкрд░рд┐рдзрд╛рдиреИрд░рд▓рдЩреНрдХрд╛рд░рднреВрд╖рд┐рддреЛрд╜рдкрд┐ рди рд╢реЛрднрддреЗред
рдирд░реЛ рдирд┐рд░реНрдордгрд┐рднреЛрдЧреАрд╡ рд╕рднрд╛рдпрд╛рдВ рдпрджрд┐ рд╡рд╛ рдЧреГрд╣реЗред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдпрджрд┐ рдирд░рдГ (i) ……………….. рдЕрд▓рдВрдХрд╛рд░реИрдГ (ii) ………………… рдЕрдкрд┐ рдирд┐рд░реНрдордгрд┐рднреЛрдЧреА (iii) ……………….. рд╕рднрд╛рдпрд╛рдВ (iv) ……………… рд╡рд╛ рди рд╢реЛрднрддреЗред

Answer

Answer:
рдпрджрд┐ рдирд░рдГ (i) рдкрд░рд┐рдзрд╛рдиреИрдГ рдЕрд▓рдВрдХрд╛рд░реИрдГ (ii) рднреВрд╖рд┐рддрдГ рдЕрдкрд┐ рдирд┐рд░реНрдордгрд┐рднреЛрдЧреА (iii) рдЗрд╡ рд╕рднрд╛рдпрд╛рдВ (iv) рдЧреГрд╣реЗ рд╡рд╛ рди рд╢реЛрднрддреЗред


(рдЦ) рд░рд╛рдореЛ рдмрдмрдиреНрдз рдпрдВ рд╕реЗрддреБ рд╢рд┐рд▓рд╛рднрд┐рд░реНрдордХрд░рд╛рд▓рдпреЗред
рд╡рд┐рджрдзрджреН рдмрд╛рд▓реБрдХрд╛рднрд┐рд╕реНрддрдВ рдпрд╛рд╕рд┐ рддреНрд╡рдорддрд┐рд░рд╛рдорддрд╛рдореНредред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рд░рд╛рдордГ рдордХрд░рд╛рд▓рдпреЗ (i) …………….. рдпрдВ рд╕реЗрддреБрдВ (ii) ……………. рддреНрд╡рдореН рдмрд╛рд▓реБрднрд┐рдГ (iii) …………….. рд╡рд┐рджрдзрджреН (iv) ………….. рдпрд╛рд╕рд┐ред

Answer

Answer:
рд░рд╛рдордГ рдордХрд░рд╛рд▓рдпреЗ (i) рд╢рд┐рд▓рд╛рднрд┐рдГ рдпрдВ рд╕реЗрддреБрдВ (ii) рдмрдмрдиреНрдз рддреНрд╡рдореН рдмрд╛рд▓реБрднрд┐рдГ (iii) рддрдВ рд╡рд┐рджрдзрджреН (iv) рдЕрддрд┐рд░рд╛рдорддрд╛рдореН рдпрд╛рд╕рд┐ред


(рдЧ) рд╡рд┐рдирд╛ рд▓рд┐рдкреНрдпрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рддрдкреЛрднрд┐рд░реЗрд╡ рдХреЗрд╡рд▓рдореНред
рдпрджрд┐ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛ рд╡рд╢реЗ рд╕реНрдпреБрд╕реНрддреЗ, рд╕реЗрддреБрд░реЗрд╖ рддрдерд╛ рдордорее

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдпрджрд┐ рд▓рд┐рдкрд┐ (i) ……….. рд╡рд┐рдирд╛ рдХреЗрд╡рд▓рдореН (ii) …………. рдПрд╡ рддреЗ рд╡рд╢реЗ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛ (iii) …………. рддрдерд╛ рдордо (iv) ……………… рд╕реЗрддреБрдГред

Answer

Answer:
рдпрджрд┐ рд▓рд┐рдкрд┐ (i) рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдореН рд╡рд┐рдирд╛ рдХреЗрд╡рд▓рдореН (ii) рддрдкреЛрднрд┐рдГ рдПрд╡ рддреЗ рд╡рд╢реЗ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛ (iii) рд╕реНрдпреБрдГ рддрдерд╛ рдордо (iv) рдПрд╖рдГ рд╕реЗрддреБрдГред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдирд╛рдореН рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛рддрдГ рдЙрдЪрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдкреВрд░рдпрдд

(рдХ) рдкрд░рд┐рдзрд╛рдиреИрд░рд▓рдЩреНрдХрд╛рд░реИрд░реНрднреВрд╖рд┐рддреЛрд╜рдкрд┐ рди рд╢реЛрднрддреЗред
рдирд░реЛ рдирд┐рд░реНрдордгрд┐рднреЛрдЧреАрд╡ рд╕рднрд╛рдпрд╛рдВ рдпрджрд┐ рд╡рд╛ рдЧреГрд╣реЗрее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рдорд╛рдирд╡рдГ рд╡рд╕реНрддреНрд░реИрдГ (i) ………………. рдЪ рднреВрд╖рд┐рддрдГ рдЕрдкрд┐ (ii) ………………. рдЗрд╡ рд╕рднрд╛рдпрд╛рдВ рдЧреГрд╣реЗ рд╡рд╛ рди рд╢реЛрднрддреЗ рддрдереИрд╡ (iii) ………….. рд╡рд┐рдирд╛ рдирд░рдГ (iv) ……….. рди рд╢реЛрднрддреЗред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд╡рд┐рджреНрдпрд╛, рдирд┐рд░реНрдордгрд┐рднреЛрдЧреА, рдЖрднреВрд╖рдгреИрдГ, рдХреБрддреНрд░рд╛рдкрд┐

Answer

Answer:
рдорд╛рдирд╡рдГ рд╡рд╕реНрддреНрд░реИрдГ рдЖрднреВрд╖рдгреИрдГ рдЪ рднреВрд╖рд┐рддрдГ рдЕрдкрд┐ рдирд┐рд░реНрдордгрд┐рднреЛрдЧреА рдЗрд╡ рд╕рднрд╛рдпрд╛рдВ рдЧреГрд╣реЗ рд╡рд╛ рди рд╢реЛрднрддреЗ рддрдереИрд╡ рдиреВрдирдВ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рд╡рд┐рдирд╛ рдирд░рдГ рдХреБрддреНрд░рд╛рдкрд┐ рди рд╢реЛрднрддреЗред


(рдЦ) рд░рд╛рдореЛ рдмрдмрдиреНрдз рдпрдВ рд╕реЗрддреБрдВ рд╢рд┐рд▓рд╛рднрд┐рд░реНрдордХрд░рд╛рд▓рдпреЗред
рд╡рд┐рджрдзрджреН рдмрд╛рд▓реБрдХрд╛рднрд┐рд╕реНрддрдВ рдпрд╛рд╕рд┐ рддреНрд╡рдорддрд┐рд░рд╛рдорддрд╛рдореНрее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рд╡рд┐рдкреНрд░рд░реВрдкреЗ рдЗрдиреНрджреНрд░рд╕реНрдп (i) ……………… рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рджреГрд╖реНрдЯреНрд╡рд╛ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рддрдореН (ii) ……………. рдХрдердпрддрд┐ рдпрддреН рдкреБрд░рд╛ рд╕рдореБрджреНрд░реЗ (iii) ………………. рдкреНрд░рд╕реНрддрд░реИрдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдореН рдЕрдХрд░реЛрддреНред рдЕрдзреБрдирд╛ рддреНрд╡рдореН (iv) …………… рдирд┐рд░реНрдорд╛рддреБрдВ рд╡рд╛рдЮреНрдЫрд╕рд┐ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд╕реЗрддреБрдореН, рд╢реНрд░реАрд░рд╛рдореЗрдг, рдЙрдкрд╣рд╛рд╕рдкреВрд░реНрд╡рдХрдореН, рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ

Answer

Answer:
рд╡рд┐рдкреНрд░рд░реВрдкреЗ рдЗрдиреНрджреНрд░рд╕реНрдп рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рджреГрд╖реНрдЯреНрд╡рд╛ рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рддрдореН рдЙрдкрд╣рд╛рд╕рдкреВрд░реНрд╡рдХрдореН рдХрдердпрддрд┐ рдкреБрд░рд╛ рд╕рдореБрджреНрд░реЗ рд╢реНрд░реАрд░рд╛рдореЗрдг рдкреНрд░рд╕реНрддрд░реИрдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдореН рдЕрдХрд░реЛрддреНред рдЕрдзреБрдирд╛ рддреНрд╡рдореН рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдореН рдирд┐рд░реНрдорд╛рддреБрдВ рд╡рд╛рдЮреНрдЫрд╕рд┐ред


(рдЧ) рд╡рд┐рдирд╛ рд▓рд┐рдкреНрдпрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рддрдкреЛрднрд┐рд░реЗрд╡ рдХреЗрд╡рд▓рдореНред
рдпрджрд┐ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛ рд╡рд╢реЗ рд╕реНрдпреБрд╕реНрддреЗ, рд╕реЗрддреБрд░реЗрд╖ рддрдерд╛ рдордорее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рддрдкреЛрдорд╛рддреНрд░реЗрдг рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдореН рдЕрд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН (i) ……………. рддрдкреЛрджрддреНрддрдореН рджреГрд╖реНрдЯреНрд╡рд╛ рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдХрдердпрддрд┐ рдпрддреН рд▓рд┐рдкрд┐-рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рд╡рд┐рдирд╛ рдХреЗрд╡рд▓рдВ (ii) ………………… рдПрд╡ рдХреЛрд╜рдкрд┐ рд╡рд┐рджреНрд╡рд╛рдиреН рднрд╡реЗрддреНред рддрдереИрд╡ (iii) ………………. рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдореН рдЕрдкрд┐ (iv) ……………… рднрд╡рд┐рд╖реНрдпрддрд┐ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛, рдкреНрд░рдпрддрдорд╛рдирдореН, рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ, рд╕рдлрд▓рдВ

Answer

Answer:
рддрдкреЛрдорд╛рддреНрд░реЗрдг рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдореН рдЕрд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН рдкреНрд░рдпрддрдорд╛рдирдореН рддрдкреЛрджрддреНрддрдореН рджреГрд╖реНрдЯреНрд╡рд╛ рдкреБрд░реБрд╖рдГ рдХрдердпрддрд┐ рдпрддреН рд▓рд┐рдкрд┐-рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рд╡рд┐рдирд╛ рдХреЗрд╡рд▓рдВ рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛ рдПрд╡ рдХреЛрд╜рдкрд┐ рд╡рд┐рджреНрд╡рд╛рдиреН рднрд╡реЗрддреНред рддрдереИрд╡ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдореН рдЕрдкрд┐ рд╕рдлрд▓рдВ рднрд╡рд┐рд╖реНрдпрддрд┐ред


рдШрдЯрдирд╛рдХреНрд░рдорд╛рдиреБрд╕рд╛рд░рдореН рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдирд┐ рд╡рд╛рдХреНрдпрд╛рдирд┐ рдкреБрдирдГ рд▓реЗрдЦрдиреАрдпрд╛рдирд┐

(i) рдПрд╖рдГ рдЗрджрд╛рдиреАрдВ рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рд╡реГрддреНрддреЛрд╜рд╕реНрдорд┐ред
(ii) рдмрд╛рд▓реНрдпреЗ рдкрд┐рддреГрдЪрд░рдгреИрдГ рдХреНрд▓реЗрд╢реНрдпрдорд╛рдиреЛрд╜рдкрд┐ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рдирд╛рд╜рдзреАрддрд╡рд╛рдирд╕реНрдорд┐ред
(iii) рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдВ рдХрд░рд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ рд╕реНрд╡рд╕рдВрдХрд▓реНрдкрджреГрдврд╝рддрдпрд╛ред
(iv) рддреАрд╡реНрд░рдкреНрд░рд╡рд╛рд╣рд╛рдпрд╛рдВ рдирджреНрдпрд╛рдВ рдореВрдвреЛрд╜рдпрдВ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдВ рдирд┐рд░реНрдорд╛рддреБрдВ рдкреНрд░рдпрддрддреЗред
(v) рддрдкреЛрдорд╛рддреНрд░реЗрдг рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рдпрддрдорд╛рдиреЛрд╜рд╣рдордкрд┐ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рдХрд░реЛрдорд┐ред
(vi) рдорд╛рдореЗрд╡реЛрджреНрджрд┐рд╢реНрдп рднрджреНрд░рдкреБрд░реБрд╖реЛрд╜рдпрдореН рдЕрдзрд┐рдХреНрд╖рд┐рдкрддрд┐ред
(vii) рдЧреБрд░реБрдЧреГрд╣рдВ рдЧрддреНрд╡реИрд╡ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рднреНрдпрд╛рд╕реЛ рдордпрд╛ рдХрд░рдгреАрдпрдГред
(viii) рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рд╡рд┐рдиреИрд╡ рд╡реИрджреБрд╖реНрдпрдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН рдЕрднрд┐рд▓рд╖рд╛рдорд┐ред

Answer

Answer:
(i) рдмрд╛рд▓реНрдпреЗ рдкрд┐рддреГрдЪрд░рдгреИрдГ рдХреНрд▓реЗрд╢реНрдпрдорд╛рдиреЛрд╜рдкрд┐ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдВ рдирд╛рд╜рдзреАрддрд╡рд╛рдирд╕реНрдорд┐ред
(ii) рдПрд╖рдГ рдЗрджрд╛рдиреАрдВ рддрдкрд╢реНрдЪрд░реНрдпрдпрд╛ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рд╡реГрддреНрддреЛрд╜рд╕реНрдорд┐ред
(iii) рддреАрд╡реНрд░рдкреНрд░рд╡рд╛рд╣рд╛рдпрд╛рдВ рдирджреНрдпрд╛рдВ рдореВрдвреЛрд╜рдпрдВ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рдГ рд╕реЗрддреБрдВ рдирд┐рд░реНрдорд╛рддреБрдВ рдкреНрд░рдпрддрддреЗред
(iv) рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдВ рдХрд░рд┐рд╖реНрдпрд╛рдорд┐ рд╕реНрд╡рд╕рдВрдХрд▓реНрдкрджреГрдврд╝рддрдпрд╛ред
(v) рдорд╛рдореЗрд╡реЛрджреНрджрд┐рд╢реНрдп рднрджреНрд░рдкреБрд░реБрд╖реЛрд╜рдпрдореН рдЕрдзрд┐рдХреНрд╖рд┐рдкрддрд┐ред
(vi) рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рд╡рд┐рдиреИрд╡ рд╡реИрджреБрд╖реНрдпрдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН рдЕрднрд┐рд▓рд╖рд╛рдорд┐ред
(vii) рддрдкреЛрдорд╛рддреНрд░реЗрдг рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рдорд╡рд╛рдкреНрддреБрдВ рдкреНрд░рдпрддрдорд╛рдиреЛрд╜рд╣рдордкрд┐ рд╕рд┐рдХрддрд╛рднрд┐рд░реЗрд╡ рд╕реЗрддреБрдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдкреНрд░рдпрд╛рд╕рдВ рдХрд░реЛрдорд┐ред
(viii) рдЧреБрд░реБрдЧреГрд╣рдВ рдЧрддреНрд╡реИрд╡ рд╡рд┐рджреНрдпрд╛рднреНрдпрд╛рд╕реЛ рдордпрд╛ рдХрд░рдгреАрдпрдГред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рдд рд╡рд╛рдХреНрдпреЗрд╖реБ рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд╛рдореН рдХреГрддреЗ рдЙрдЪрд┐рддрдореН рдЕрд░реНрдердореН рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рд▓рд┐рдЦрдд

Question 1.
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рд╕рд░реНрд╡реИрдГ рдХреБрдЯреБрдореНрдмрд┐рднрд┐рдГ рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ рдЕрднрд╡рддреНред
(рдХ) рдирд┐рдиреНрджрд┐рддрдГ
(рдЦ) рдЧреГрд╣реАрддрдГ
(рдЧ) рдЧрдЪреНрдЫрддрдГ
(рдШ) рдЧреГрд╣реАрддрдВ

Answer

Answer: (рдХ) рдирд┐рдиреНрджрд┐рддрдГ


Question 2.
рдЬрдЧрддрд┐ рдореВрд░реНрдЦрд╛рдгрд╛рдореН рдЕрднрд╛рд╡рдГ рди рдЕрд╕реНрддрд┐ред
(рдХ) рд╕рдВрд╕рд╛рд░реЗ
(рдЦ) рд╡рд┐рд╢реНрд╡рдГ
(рдЧ) рдЬрд╛рдЧреГрддрдГ
(рдШ) рдЬрдпрддрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рд╕рдВрд╕рд╛рд░реЗ


Question 3.
рдЖрдЮреНрдЬрдиреЗрдпрдореН рдЕрддрд┐рдХреНрд░рд╛рдорд╕рд┐ред
(рдХ) рдЕрдВрдЬрдирд┐
(рдЦ) рд╣рдиреБрдордиреНрддрдореН
(рдЧ) рд╣рдиреБрдорд╛рдиреН
(рдШ) рдЕрдЮреНрдЬрдиреЗрдГ

Answer

Answer: (рдЦ) рд╣рдиреБрдордиреНрддрдореН


Question 4.
рддрдкреЛрджрддреНрддрдГ рдЕрдХреНрд╖рд░рдЬреНрдЮрд╛рдирдВ рд╡рд┐рдиреИрд╡ рд╡реИрджреБрд╖реНрдпрдореН рдЕрд╡рд╛рдкреНрддреБрдореН рдЕрднрд┐рд▓рд╖рддрд┐ред
(рдХ) рд╡рд┐рджреБрд╖реА
(рдЦ) рд╡рд┐рджреНрд╡рд╛рдиреН
(рдЧ) рдкрд╛рдгреНрдбрд┐рддреНрдпрдореН
(рдШ) рджреНрд╡реЗрд╖рд░рд╣рд┐рддрдВ

Answer

Answer: (рдЧ) рдкрд╛рдгреНрдбрд┐рддреНрдпрдореН


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдирд╛рдВ рдкрджрд╛рдирд╛рдВ рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрд╛рдирд┐ рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛рдпрд╛рдВ рджрддреНрддреЗрд╖реБ рдкрджреЗрд╖реБ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдпрдерд╛рд╕рдордХреНрд╖рдВ рд▓рд┐рдЦрдд

рд╕реБрдмреБрджреНрдзрд┐рдГ, рдирд┐рд░реНрд▓рдЬреНрдЬрдореН, рдореВрд░реНрдЦрддреНрд╡рдореН, рдирд░реЛрддреНрддрдордГ, рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ
рдкрджрд╛рдирд┐ – рд╡рд┐рд▓реЛрдорд╢рдмреНрджрд╛рдГ
(рдХ) рд╕рд╡реИрд▓рдХреНрд╖реНрдпрдореН – ………….
(рдЦ) рд╡реИрджреБрд╖реНрдпрдореН – …………….
(рдЧ) рджреБрд░реНрдмреБрджреНрдзрд┐рдГ – ……………..
(рдШ) рдкреНрд░рд╢рдВрд╕рд┐рддрдГ – ……………
(рдЩ) рдирд░рд╛рдзрдордГ – ………………

Answer

Answer:
рдкрджрд╛рдирд┐ – рд╡рд┐рд▓реЛрдорд╢рдмреНрджрд╛рдГ
(рдХ) рд╕рд╡реИрд▓рдХреНрд╖реНрдпрдореН – рдирд┐рд░реНрд▓рдЬреНрдЬрдореН
(рдЦ) рд╡реИрджреБрд╖реНрдпрдореН – рдореВрд░реНрдЦрддреНрд╡рдореН
(рдЧ) рджреБрд░реНрдмреБрджреНрдзрд┐рдГ – рд╕реБрдмреБрджреНрдзрд┐рдГ
(рдШ) рдкреНрд░рд╢рдВрд╕рд┐рддрдГ – рдЧрд░реНрд╣рд┐рддрдГ
(рдЩ) рдирд░рд╛рдзрдордГ – рдирд░реЛрддреНрддрдордГ


We think the shed NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 9 рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ with Answers Pdf free download will benefit you to the fullest. For any queries regarding CBSE Class 9 Sanskrit рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ MCQs Multiple Choice Questions with Answers, share with us via the below comment box and weтАЩll reply back to you at the earliest possible.

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 9 рд╕рд┐рдХрддрд╛рд╕реЗрддреБрдГ with Answers Read More ┬╗

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 10 рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН with Answers

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 10 рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН with Answers Pdf free download can refer to this page thoroughly. Because here we have compiled a list of MCQ Questions for Class 9 Sanskrit with Answers. So, Plan your Exam Preparation accordingly with the рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН Class 9 MCQs Questions with Answers PDF. Also, you can practice and test your subject knowledge by solving these рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН objective questions.

рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН Class 9 MCQs Questions with Answers

Practicing the Class 9 Sanskrit Chapter 10 MCQ with Answers aids students to learn all the fundamental concepts and prepare effectively for the exams. MCQ of рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН Class 9 with Answers are prepared based on the latest exam pattern & CBSE guidelines.

Here are the links available online for Free Download of Class 9 Sanskrit рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН MCQ Multiple Choice Questions with Answers PDF.

рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдиреН рдкрдард┐рддреНрд╡рд╛ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдирд╛рдореН рдЙрддреНрддрд░рд╛рдгрд┐ рд▓рд┐рдЦрдд

(рдХ) рд╕рд╛ рддрджрд╛ рдХрд░реБрдгрд╛ рд╡рд╛рдЪреЛ рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА рд╕реБрджреБрдГрдЦрд┐рддрд╛ред
рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдВ рдЧреГрднрдВ рджрджрд░реНрд╢рд╛рдпрддрд▓реЛрдЪрдирд╛рее

Question 1.
‘рджрджрд░реНрд╢’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╕рд╛
(рдЦ) рддрджрд╛
(рдЧ) рдХрд░реБрдгрд╛
(рдШ) рдЧреГрдзрдВ

Answer

Answer: (рдХ) рд╕рд╛


Question 2.
‘рдЧреГрдзрдВ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЖрдпрдд
(рдЦ) рд▓реЛрдЪрдирд╛
(рдЧ) рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдВ
(рдШ) рд╡рд╛рдЪрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдВ


Question 3.
‘рд╕рд╛ рддрджрд╛ ……….. рдЕрддреНрд░ ‘рд╕рд╛’ рдЗрддрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдпреИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореНред
(рдХ) рд╕реАрддрд╛
(рдЦ) рд╕реАрддрд╛рдпреИ
(рдЧ) рд╕реАрддрд╛рдВ
(рдШ) рд╕реАрддрд╛рдп

Answer

Answer: (рдЦ) рд╕реАрддрд╛рдпреИ


Question 4.
‘рд╣рд╕рдиреНрддреА’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА
(рдЦ) рд░реБрджрддреА
(рдЧ) рд╡рд┐рд▓рдкрддреА
(рдШ) рд╡рд┐рд▓рд╛рдкрдВ

Answer

Answer: (рдХ) рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА


Question 5.
рджреБрдГрдЦрд┐рддрд╛ рдХрд╛ рдЖрд╕реАрддреН?

Answer

Answer: рд╡реИрджреЗрд╣реА/рд╕реАрддрд╛


Question 6.
рдХрд╛ рд╡рд┐рд▓рд╛рдкрдВ рдХрд░реЛрддрд┐ рд╕реНрдо?

Answer

Answer: рд╕реАрддрд╛


Question 7.
рд╕реАрддрд╛ рдХрдореН рджрджрд░реНрд╢?

Answer

Answer: рд╕реАрддрд╛ рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдореН рдЧреГрдзрдВ рджрджрд░реНрд╢ред


(рдЦ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛ рдкрд╢реНрдп рдорд╛рдорд╛рд░реНрдп рд╣реНрд░рд┐рдпрдорд╛рдгрд╛рдордирд╛рдерд╡рддреНред
рдЕрдиреЗрди рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг рдЕрдХрд░реБрдгрдВ рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛рее

Question 1.
‘рдорд╛рдореН’ рдЗрддрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдпреИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд░рд╛рд╡рдгрд╛рдп
(рдЦ) рд╕реАрддрд╛
(рдЧ) рд╕реАрддрд╛рдпреИ
(рдШ) рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рд╕реАрддрд╛рдпреИ


Question 2.
рд╢реНрд▓реЛрдХреЗ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдореН рдХрд┐рдореН рдЕрд╕реНрддрд┐?
(рдХ) рдХрд░реБрдгрдВ
(рдЦ) рдЕрдиреЗрди
(рдЧ) рдкрд╢реНрдп
(рдШ) рдЕрдирд╛рдерд╡рддреН

Answer

Answer: (рдЧ) рдкрд╢реНрдп


Question 3.
‘рджреЗрд╡реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛
(рдЦ) рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг
(рдЧ) рджрд╛рдирд╡реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг
(рдШ) рдЕрдиреЗрди

Answer

Answer: (рдЦ) рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг


Question 4.
рджрд╛рдирд╡рдкрддрд┐рдирд╛’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг
(рдЦ) рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛
(рдЧ) рдордорд╛рд░реНрдп
(рдШ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛ

Answer

Answer: (рдХ) рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг


Question 5.
рдЕрд╕реНрдорд┐рдиреН рд╢реНрд▓реЛрдХреЗ рд╕рдореНрдмреЛрдзрдирдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?

Answer

Answer: рдЖрд░реНрдп рдЬрдЯрд╛рдпреЛ!


Question 6.
рдкрд╢реНрдп рдЬрдЯрд╛рдпреЛ’ рдЗрддрд┐ рдХрд╛ рд╡рджрддрд┐?

Answer

Answer: рд╕реАрддрд╛/рд╡реИрджреЗрд╣реА


Question 7.
рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛ рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг рдХрд┐рдореН рдХреГрддрдореН?

Answer

Answer: рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛ рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг рд╕реАрддрд╛ рдЕрдирд╛рдерд╡рддреН рдЕрдкрд╣реГрддрд╛ред


(рдЧ) рддрдВ рд╢рдмреНрджрдорд╡рд╕реБрдкреНрддрд╕реНрддреБ рдЬрдЯрд╛рдпреБрд░рде рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗред
рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп рд░рд╛рд╡рдгрдВ рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдВ рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдЪ рджрджрд░реНрд╢ рд╕рдГрее

Question 1.
‘рд╢реАрдШреНрд░рдореН’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдореН
(рдЦ) рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп
(рдЧ) рдЕрде
(рдШ) рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗ

Answer

Answer: (рдХ) рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдореН


Question 2.
‘рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) ┬╖рдЕрде
(рдЦ) рд╢рдмреНрджрдореН
(рдЧ) рд╕реБрдкреНрддрдГ
(рдШ) рдЕрд╡рд╕реБрдкреНрддрдГ

Answer

Answer: (рдШ) рдЕрд╡рд╕реБрдкреНрддрдГ


Question 3.
‘рдЬрдЯрд╛рдпреБрд░рде рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗред’ рдЕрддреНрд░ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЬрдЯрд╛рдпреБ
(рдЦ) рд░рде
(рдЧ) рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗ
(рдШ) рдЕрде

Answer

Answer: (рдЧ) рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗ


Question 4.
‘рдордиреНрджрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЕрде
(рдЦ) рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдореН
(рдЧ) рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп
(рдШ) рджрджрд░реНрд╢

Answer

Answer: (рдЦ) рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдореН


Question 5.
рдХрдГ рд╢рдмреНрджрдореН рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗ?

Answer

Answer: рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ


Question 6.
рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рдХрд╕реНрдпрд╛рдГ рд╢рдмреНрджрдореН рдЕрд╢реГрдгреЛрддреНред

Answer

Answer: рд╕реАрддрд╛рдпрд╛рдГ


Question 7.
рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рдХрд┐рдореН рдЕрдкрд╢реНрдпрддреН?

Answer

Answer: рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд░рд╛рд╡рдгрдореН рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдВ рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдЪ рджрджрд░реНрд╢ред


(рдШ) рд╡реГрджреНрдзреЛрд╜рд╣рдВ рддреНрд╡рдВ рдпреБрд╡рд╛ рдзрдиреНрд╡реА рд╕рд░рдердГ рдХрд╡рдЪреА рд╢рд░реАред
рди рдЪрд╛рдкреНрдпрд╛рджрд╛рдп рдХреБрд╢рд▓реА рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдореЗ рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐рее

Question 1.
‘рдореЗ’ рдЗрддрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдореН рдХрд╕реНрдп рдХреГрддреЗ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд░рд╛рд╡рдгрд╛рдп
(рдЦ) рд╕реАрддрд╛рдпреИ
(рдЧ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ
(рдШ) рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ


Question 2.
‘рдзрдиреБрд░реНрдзрд░рдГ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдХрд╡рдЪреА
(рдЦ) рдзрдиреНрд╡реА
(рдЧ) рд╢рд░реА
(рдШ) рдХреБрд╢рд▓реА

Answer

Answer: (рдЦ) рдзрдиреНрд╡реА


Question 3.
‘рдпреБрд╡рд╛’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рдкрд░реАрддрд╛рд░реНрдердХрдореН рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╡реГрджреНрдзрдГ
(рдЦ) рдзрдиреНрд╡реА
(рдЧ) рд░рдереА
(рдШ) рд╢рд░реА

Answer

Answer: (рдХ) рд╡реГрджреНрдзрдГ


Question 4.
рд╢реНрд▓реЛрдХреЗ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЖрджрд╛рдп
(рдЦ) рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐
(рдЧ) рдХрд╡рдЪреА
(рдШ) рдХреБрд╢рд▓реА

Answer

Answer: (рдЦ) рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐


Question 5.
рд╡реИрджреЗрд╣реАрдореН рдЖрджрд╛рдп рдХрдГ рдЧрдЪреНрдЫрддрд┐?

Answer

Answer: рд░рд╛рд╡рдгрдГ


Question 6.
рдХрдГ рд╡реГрджреНрдзрдГ рдЕрд╕реНрддрд┐?

Answer

Answer: рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ


Question 7.
рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд░рд╛рд╡рдгрдВ рдХрд┐рдореН рдХрдердпрддрд┐?

Answer

Answer: рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд░рд╛рд╡рдгрдореН рдХрдердпрддрд┐, тАЬрдЕрд╣рдореН рд╡реГрджреНрдзрдГ, рддреНрд╡рдореН рдпреБрд╡рд╛ рдзрдиреНрд╡реА, рд╕рд░рдердГ, рдХрд╡рдЪреА, рд╢рд░реА (рддрдерд╛рдкрд┐) рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдЖрджрд╛рдп рдХреБрд╢рд▓реА рди рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐ред”


(рдЩ) рд╕ рднрдЧреНрдирдзрдиреНрд╡рд╛ рд╡рд┐рд░рдереЛ рд╣рддрд╛рд╢реНрд╡реЛ рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГред
рддрд▓реЗрдирд╛рднрд┐рдЬрдШрд╛рдирд╛рд╢реБ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдВ рдХреНрд░реЛрдзрдореВрд░реНрдЫрд┐рддрдГрее

Question 1.
‘рдШреЛрдЯрдХ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╡рд┐рд░рдереЛ
(рдЦ) рд╕рд╛рд░рдерд┐
(рдЧ) рдзрдиреНрд╡рд╛
(рдШ) рдЕрд╢реНрд╡рдГ

Answer

Answer: (рдШ) рдЕрд╢реНрд╡рдГ


Question 2.
‘рд╕рд░рдердГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рднрдЧреНрди
(рдЦ) рддрд▓реЗрди
(рдЧ) рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГ
(рдШ) рд╡рд┐рд░рдереЛ

Answer

Answer: (рдШ) рд╡рд┐рд░рдереЛ


Question 3.
рд╢реНрд▓реЛрдХреЗ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдзрдиреНрд╡рд╛
(рдЦ) рднрдЧреНрди
(рдЧ) рдХреНрд░реЛрдзрдГ
(рдШ) рдЕрднрд┐рдЬрдШрд╛рди

Answer

Answer: (рдШ) рдЕрднрд┐рдЬрдШрд╛рди


Question 4.
‘рд╕рдГ’ рдЗрддрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ
(рдЦ) рд╕реАрддрд╛рдпреИ
(рдЧ) рд░рд╛рд╡рдгрд╛рдп
(рдШ) рд░рд╛рд╡рдгрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рд░рд╛рд╡рдгрд╛рдп


Question 5.
рдХреНрд░реЛрдзрдореВрд░реНрдЫрд┐рддрдГ рдХрдГ?

Answer

Answer: рд░рд╛рд╡рдгрдГ


Question 6.
рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГ рдХрдГ?

Answer

Answer: рд░рд╛рд╡рдгрдГ


Question 7.
рдХреАрджреГрд╢рдГ рд░рд╛рд╡рдгрдГ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН рдЕрднрд┐рдЬрдШрд╛рди?

Answer

Answer: рднрдЧреНрдирдзрдиреНрд╡рд╛, рд╡рд┐рд░рдердГ, рд╣рддрд╛рд╢реНрд╡рдГ рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГ рдЪрдГ рд░рд╛рд╡рдгрдГ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдВ рддрд▓реЗрди рдЕрднрд┐рдЬрдШрд╛рдиред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддреЗрд╖реБ рдХрдердиреЗрд╖реБ рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЖрдзреГрддреНрдп рдкреНрд░рд╢реНрдирдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХреНрд░рд┐рдпрддрд╛рдореНрдЙрддреНрддрд░рд╛рдгрд┐

(i) рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА рд╡реИрджреЗрд╣реА рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН рдЕрдкрд╢реНрдпрддреНред
(ii) рд░рд╛рд╡рдгрдГ рд╡реИрджреЗрд╣реАрдореН рдЖрджрд╛рдп рднреБрд╡рд┐ рдЕрдкрддрддреНред
(iii) рдЦрдЧрд╛рдзрд┐рдкрдГ рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рдЧрд╛рддреНрд░реЗ рд╡реНрд░рдгрд╛рдиреН рдЕрдХрд░реЛрддреНред
(iv) рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рдЪрд░рдгрд╛рднреНрдпрд╛рдореН рдорд╣рджреНрдзрдиреБрдГ рднрдЧреНрдирдВ рдХреГрддрд╡рд╛рдиреНред
(v) рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рддреБрдгреНрдбреЗрди рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рджрд╢ рд╡рд╛рдордмрд╛рд╣реВрдиреН рд╡реНрдпрдкрд╛рд╣рд░рддреНред

Answer

Answer:
(i) рдХреАрджреГрд╢реА рд╡реИрджреЗрд╣реА рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН рдЕрдкрд╢реНрдпрддреН?
(ii) рд░рд╛рд╡рдгрдГ рд╡реИрджреЗрд╣реАрдореН рдЖрджрд╛рдп рдХреБрддреНрд░ рдЕрдкрддрддреН?
(iii) рдЦрдЧрд╛рдзрд┐рдкрдГ рдХрд╕реНрдп рдЧрд╛рддреНрд░реЗ рд╡реНрд░рдгрд╛рдиреН рдЕрдХрд░реЛрддреН?
(iv) рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рдХрд╛рднреНрдпрд╛рдореН рдорд╣рджреНрдзрдиреБрдГ рднрдЧреНрдирдВ рдХреГрддрд╡рд╛рдиреН?
(v) рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рдХреЗрди рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рджрд╢ рд╡рд╛рдордмрд╛рд╣реВрдиреН рд╡реНрдпрдкрд╛рд╣рд░рддреН?


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдиреНрд╡рдпреЗрд╖реБ рд░рд┐рдХреНрддрд╕реНрдерд╛рдирд╛рдирд╛рдореН рдкреВрд░реНрддрд┐рдВ рдХреБрд░реБрдд

(рдХ) рд╕рд╛ рддрджрд╛ рдХрд░реБрдгрд╛ рд╡рд╛рдЪреЛ рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА рд╕реБрджреБрдГрдЦрд┐рддрд╛ред
рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдВ рдЧреГрдзрдВ рджрджрд░реНрд╢рд╛рдпрддрд▓реЛрдЪрдирд╛редред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рддрджрд╛ рд╕рд╛ (i) ………….. рдХрд░реБрдгрд╛ рд╡рд╛рдЪреЛ (ii) ………… рдЖрдпрддрд▓реЛрдЪрдирд╛ (iii) ……………. рдЧреГрдзрдВ (iv) ………………..ред

Answer

Answer:
рддрджрд╛ рд╕рд╛ (i) рд╕реБрджреБрдГрдЦрд┐рддрд╛ рдХрд░реБрдгрд╛ рд╡рд╛рдЪреЛ (ii) рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА рдЖрдпрддрд▓реЛрдЪрдирд╛ (iii) рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдВ рдЧреГрдзрдВ (iv) рджрджрд░реНрд╢ред


(рдЦ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛ рдкрд╢реНрдп рдорд╛рдорд╛рд░реНрдп рд╣реНрд░рд┐рдпрдорд╛рдгрд╛рдордирд╛рдерд╡рддреНред
рдЕрдиреЗрди рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг рдЕрдХрд░реБрдгрдВ рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛редред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдЖрд░реНрдп (i) ………….. рдЕрдиреЗрди (ii) ……………. рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг (iii) ……………. рдЕрдирд╛рдерд╡рддреН рд╣реНрд░рд┐рдпрдорд╛рдгрд╛рдореН (iv) …………….. рдкрд╢реНрдпред

Answer

Answer:
рдЖрд░реНрдп (i) рдЬрдЯрд╛рдпреЛ! рдЕрдиреЗрди (ii) рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛ рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг (iii) рдЕрдХрд░реБрдгрдВ рдЕрдирд╛рдерд╡рддреН рд╣реНрд░рд┐рдпрдорд╛рдгрд╛рдореН (iv) рдорд╛рдореН рдкрд╢реНрдпред


(рдЧ) рддрдВ рд╢рдмреНрджрдорд╡рд╕реБрдкреНрддрд╕реНрддреБ рдЬрдЯрд╛рдпреБрд░рде рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗред
рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп рд░рд╛рд╡рдгрдВ рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдВ рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдЪ рджрджрд░реНрд╢ рд╕рдГредред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдЕрде (i) ………….. рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рддрдВ (ii) …………… рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗред рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдВ (iii) ……………….. рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп рд╕рдГ (iv) ……………… рдЪ рджрджрд░реНрд╢ред

Answer

Answer:
рдЕрде (i) рдЕрд╡рд╕реБрдкреНрддрдГ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рддрдВ (ii) рд╢рдмреНрджрдВ рд╢реБрд╢реНрд░реБрд╡реЗред рдХреНрд╖рд┐рдкреНрд░рдВ (iii) рд░рд╛рд╡рдгрдВ рдирд┐рд░реАрдХреНрд╖реНрдп рд╕рдГ (iv) рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдЪ рджрджрд░реНрд╢ред


(рдШ) рд╡реГрджреНрдзреЛрд╜рд╣рдВ рддреНрд╡рдВ рдпреБрд╡рд╛ рдзрдиреНрд╡реА рд╕рд░рдердГ рдХрд╡рдЪреА рд╢рд░реАред
рди рдЪрд╛рдкреНрдпрд╛рджрд╛рдп рдХреБрд╢рд▓реА рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдореЗрдВ рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐редред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдЕрд╣рдореН (i) …………………. рддреНрд╡рдореН рдпреБрд╡рд╛ рдзрдиреНрд╡реА (ii) ………………. рдХрд╡рдЪреА рд╢рд░реА рдЪ рдЕрдкрд┐ рдореЗ (iii) ……………….. рдЖрджрд╛рдп (iv) ……………….. рди рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐ред

Answer

Answer:
рдЕрд╣рдореН (i) рд╡реГрджреНрдзрдГ рддреНрд╡рдореН рдпреБрд╡рд╛ рдзрдиреНрд╡реА (ii) рд╕рд░рдердГ рдХрд╡рдЪреА рд╢рд░реА рдЪ рдЕрдкрд┐ рдореЗ (iii) рд╡реИрджреЗрд╣реАрдВ рдЖрджрд╛рдп (iv) рдХреБрд╢рд▓реА рди рдЧрдорд┐рд╖реНрдпрд╕рд┐ред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдирд╛рдореН рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрдердВ рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛рддрдГ рдЙрдЪрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдкреВрд░рдпрдд:

(рдХ) рд╕рд╛ рддрджрд╛ рдХрд░реБрдгрд╛ рд╡рд╛рдЪреЛ рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА рд╕реБрджреБрдГрдЦрд┐рддрд╛ред
рд╡рдирд╕реНрдкрддрд┐рдЧрддрдВ рдЧреГрдзрдВ рджрджрд░реНрд╢рд╛рдпрддрд▓реЛрдЪрдирд╛рее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рд▓рдВрдХрд╛рдкрддрд┐рдирд╛ (i) ……………. рдиреАрдпрдорд╛рдирд╛, рд╕реБрджреБ:рдЦрд┐рддрд╛, (ii) …………… рдХрд░реБрдгрдпрд╛ рд╡рджрдиреНрддреА рдЪ рд╡рд┐рд╢рд╛рд▓рд▓реЛрдЪрдирд╛ (iii) ……………. рд╡реГрдХреНрд╖рд╕реНрдерд┐рддрдореН рдкрдХреНрд╖рд┐рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдардВ рдЧреГрдзреНрд░рд░рд╛рдЬрдВ (iv) …………… рдЕрдкрд╢реНрдпрддреНред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН, рд░рд╛рд╡рдгреЗрди, рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА, рд╕реАрддрд╛

Answer

Answer:
рд▓рдВрдХрд╛рдкрддрд┐рдирд╛ рд░рд╛рд╡рдгреЗрди рдиреАрдпрдорд╛рдирд╛, рд╕реБрджреБ:рдЦрд┐рддрд╛, рд╡рд┐рд▓рдкрдиреНрддреА рдХрд░реБрдгрдпрд╛ рд╡рджрдиреНрддреА рдЪ рд╡рд┐рд╢рд╛рд▓рд▓реЛрдЪрдирд╛ рд╕реАрддрд╛ рд╡реГрдХреНрд╖рд╕реНрдерд┐рддрдореН рдкрдХреНрд╖рд┐рд╢реНрд░реЗрд╖реНрдардВ рдЧреГрдзреНрд░рд░рд╛рдЬ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН рдЕрдкрд╢реНрдпрддреНред


(рдЦ) рдЬрдЯрд╛рдпреЛ рдкрд╢реНрдп рдорд╛рдорд╛рд░реНрдп рд╣реНрд░рд┐рдпрдорд╛рдгрд╛рдордирд╛рдерд╡рддреНред
рдЕрдиреЗрди рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг рдЕрдХрд░реБрдгрдВ рдкрд╛рдкрдХрд░реНрдордгрд╛рее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:- рд░рд╛рд╡рдгреЗрди рдиреАрдпрдорд╛рдирд╛ рд╕реАрддрд╛ рд╡рдиреЗ (i) ……………… рд╡реАрдХреНрд╖реНрдп рддрдореН рд╕рд╣рд╛рдпрддрд╛рд░реНрдердореН рдЕрдХрд╛рд░рдпрддрд┐ (ii) ………………. рдЪ рдпрддреН рдЕрдиреЗрди (iii) …………………. рдирд┐рд░реНрджрдпрддрд╛рдкреВрд░реНрд╡рдХрдВ (iv) …………………. рдиреАрдпрдорд╛рдирд╛рдореН рдорд╛рдореН рдкрд╢реНрдпред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдЕрдирд╛рдерд╡рддреН, рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг, рдХрдердпрддрд┐, рдЬрдЯрд╛рдпреБрдВ

Answer

Answer:
рд░рд╛рд╡рдгреЗрди рдиреАрдпрдорд╛рдирд╛ рд╕реАрддрд╛ рд╡рдиреЗ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдВ рд╡реАрдХреНрд╖реНрдп рддрдореН рд╕рд╣рд╛рдпрддрд╛рд░реНрдердореН рдЕрдХрд╛рд░рдпрддрд┐ рдХрдердпрддрд┐ рдЪ рдпрддреН рдЕрдиреЗрди рд░рд╛рдХреНрд╖рд╕реЗрдиреНрджреНрд░реЗрдг рдирд┐рд░реНрджрдпрддрд╛рдкреВрд░реНрд╡рдХрдВ рдЕрдирд╛рдерд╡рддреН рдиреАрдпрдорд╛рдирд╛рдореН рдорд╛рдореН рдкрд╢реНрдпред


(рдЧ) рддрд╕реНрдп рддреАрдХреНрд╖реНрдгрдирдЦрд╛рднреНрдпрд╛рдВ рддреБ рдЪрд░рдгрд╛рднреНрдпрд╛рдВ рдорд╣рд╛рдмрд▓рдГред
рдЪрдХрд╛рд░ рдмрд╣реБрдзрд╛ рдЧрд╛рддреНрд░реЗ рд╡реНрд░рдгрд╛рдиреНрдпрддрдЧрд╕рддреНрддрдордГрее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:- рд╕реАрддрд╛рдпрд╛рдГ рд░рдХреНрд╖рдгрд╛рд░реНрдердореН рдЧреГрдзреНрд░рд░рд╛рдЬрдГ (i) ………………. рд╕рд╣ рдпреБрджреНрдзрдореН рдЕрдХрд░реЛрддреНред рд╕рдГ рдкрдХреНрд╖рд┐рд╢рд┐рд░реЛрдордгрд┐рдГ (ii) …………….. рд╕реНрд╡рддреАрдХреНрд╖реНрдгрдирдЦрд╛рднреНрдпрд╛рдВ (iii) ……………. рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рд╢рд░реАрд░реЗ рдЕрдиреЗрдХреЗ (iv) ………………. рдЕрдХрд░реЛрддреНред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд╡реНрд░рдгрд╛рдиреН, рдЪрд░рдгрд╛рднреНрдпрд╛рдореН, рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ, рд░рд╛рд╡рдгреЗрди

Answer

Answer:
рд╕реАрддрд╛рдпрд╛рдГ рд░рдХреНрд╖рдгрд╛рд░реНрдердореН рдЧреГрдзреНрд░рд░рд╛рдЬрдГ рд░рд╛рд╡рдгреЗрди рд╕рд╣ рдпреБрджреНрдзрдореН рдЕрдХрд░реЛрддреНред рд╕рдГ рдкрдХреНрд╖рд┐рд╢рд┐рд░реЛрдордгрд┐рдГ рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд╕реНрд╡рддреАрдХреНрд╖реНрдгрдирдЦрд╛рднреНрдпрд╛рдВ рдЪрд░рдгрд╛рднреНрдпрд╛рдореН рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рд╢рд░реАрд░реЗ рдЕрдиреЗрдХреЗ рд╡реНрд░рдгрд╛рдиреН рдЕрдХрд░реЛрддреНред


(рдШ) рд╕ рднрдЧреНрдирдзрдиреНрд╡рд╛ рд╡рд┐рд░рдереЛ рд╣рддрд╛рд╢реНрд╡реЛ рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГред
рддрд▓реЗрдирд╛рднрд┐рдЬрдШрд╛рдирд╛рд╢реБ рдЬрдЯрд╛рдпреБ рдХреНрд░реЛрдзрдореВрдЪреНрдЫрд┐рддрдГрее

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:- рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп (i) …………… рдЪрд░рдгрд╛рднреНрдпрд╛рдореН рднрдЧреНрдирдореН рдЕрдХрд░реЛрддреНред рддрджрд╛ (ii) …………….. рднрдЧреНрдирдзрдиреНрд╡рд╛, рд╣рддрд╛рд╢реНрд╡рдГ рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГ рдЪ (iii) …………….. рд░рд╛рд╡рдгрдГ рддрд▓реЗрди (iv) …………….. рд╢реАрдШреНрд░рдВ рдЖрдХреНрд░рд╛рдиреНрддрд╡рд╛рдиреНред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд░рдерд╡рд┐рд╣реАрдирдГ, рдзрдиреБрдГ, рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН, рдХреНрд░реЛрдзрд┐рддрдГ

Answer

Answer: рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рдзрдиреБрдГ рдЪрд░рдгрд╛рднреНрдпрд╛рдореН рднрдЧреНрдирдореН рдЕрдХрд░реЛрддреНред рддрджрд╛ рд░рдерд╡рд┐рд╣реАрдирдГ рднрдЧреНрдирдзрдиреНрд╡рд╛, рд╣рддрд╛рд╢реНрд╡рдГ рд╣рддрд╕рд╛рд░рдерд┐рдГ рдЪ рдХреНрд░реЛрдзрд┐рддрдГ рд░рд╛рд╡рдгрдГ рддрд▓реЗрди рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН рд╢реАрдШреНрд░рдВ рдЖрдХреНрд░рд╛рдиреНрддрд╡рд╛рдиреНред


рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд╛рдореН рдкреНрд░рд╕рдЩреНрдЧрд╛рдиреБрд╕рд╛рд░рдВ рд╢реБрджреНрдзрдореН рдЕрд░реНрдердВ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рд▓рд┐рдЦрдд

Question 1.
рдЕрд░рд┐рдиреНрджрдордГ рджрд╢рд╡рд╛рдордмрд╛рд╣реВрдиреН рд╡реНрдпрдкрд╛рд╣рд░рддреНред
(рдХ) рдЙрддреНрдЦрд╛рддрд╡рд╛рдиреН
(рдЦ) рдЕрдкрд╣рд░рддреН
(рдЧ) рд╡реНрдпрд╛рдкрд╛рджрд┐рддрдореН
(рдШ) рд╡рд┐рджреАрд░реНрдгрдореН

Answer

Answer: (рдХ) рдЙрддреНрдЦрд╛рддрд╡рд╛рдиреН


Question 2.
рдЬрдЯрд╛рдпреБрдГ рд░рд╛рд╡рдгрд╕реНрдп рдорд╣рдзрдиреБрдГ рдмрднрдЮреНрдЬред
(рдХ) рд╡рд┐рднрд╛рдЬрд┐рддрдореН
(рдЦ) рднрдЧреНрдирдВ рдХреГрддрд╡рд╛рдиреН
(рдЧ) рдкрддрд┐рддрдГ
(рдШ) рдШрдЯрд┐рддрдГ

Answer

Answer: (рдЦ) рднрдЧреНрдирдВ рдХреГрддрд╡рд╛рдиреН


Question 3.
рд░рд╛рд╡рдгрдГ рддрд▓реЗрди рдЬрдЯрд╛рдпреБрдореН рдЕрднрд┐рдЬрдШрд╛рдиред
(рдХ) рдЕрднрд┐рд╡рджрддрд┐
(рдЦ) рдЕрдкрд╕рд╛рд░реНрдп
(рдЧ) рд╣рддрд╡рд╛рдиреН
(рдШ) рдХрдерд┐рддрдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рд╣рддрд╡рд╛рдиреН


Question 4.
рдкрд░рджрд╛рд░рд╛рднрд┐рдорд░реНрд╢рдирд╛рддреН рдиреАрдЪрд╛рдВ рдорддрд┐рдВ рдирд┐рд╡рд░реНрддрдпред
(рдХ) рд╡рд╛рд░рдгрдВ рдХреБрд░реБ
(рдЦ) рдирд┐рд╡рд╛рд░рдгрдВ
(рдЧ) рд╡рд╛рд░рдпрд┐рддреБрдореН
(рдШ) рдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХреБрд░реБ

Answer

Answer: (рдХ) рд╡рд╛рд░рдгрдВ рдХреБрд░реБ


Question 5.
рд░рд╛рд╡рдгрдГ рдзрдиреНрд╡реА рдХрд╡рдЪреА рд╢рд░реА рдЪ рдЖрд╕реАрддреНред
(рдХ) рдХреГрдкрдгрдГ
(рдЦ) рдХреНрд░реВрд░рдГ
(рдЧ) рдХрд╡рдЪрдзрд╛рд░реА
(рдШ) рдХреНрд░реЛрдзрд┐рддрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рдХрд╡рдЪрдзрд╛рд░реА


‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдирд╛рдВ рдкрджрд╛рдирд╛рдВ рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрд╛рдирд┐ ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдГред рддрд╛рдиреН рдпрдерд╛рд╕рдордХреНрд╖рдВ рдпреЛрдЬрдпрдд

‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ – ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ
(рдХ) рдпреБрд╡рд╛ – рдкреНрд░рджрд╛рдп
(рдЦ) рдЖрджрд╛рдп – рд╡реГрджреНрдзрдГ
(рдЧ) рд╡рд╛рдореЗрди – рдЕрдирддрд┐рдХреНрд░рдореНрдп
(рдШ) рдЕрддрд┐рдХреНрд░рдореНрдп – рджрдХреНрд╖рд┐рдгреЗрди
(рдЩ) рдЕрдирд╛рд░реНрдп – рдЖрд░реНрдп

Answer

Answer:
‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ – ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ
(рдХ) рдпреБрд╡рд╛ – рд╡реГрджреНрдзрдГ
(рдЦ) рдЖрджрд╛рдп – рдкреНрд░рджрд╛рдп
(рдЧ) рд╡рд╛рдореЗрди – рджрдХреНрд╖рд┐рдгреЗрди
(рдШ) рдЕрддрд┐рдХреНрд░рдореНрдп – рдЕрдирддрд┐рдХреНрд░рдореНрдп
(рдЩ) рдЕрдирд╛рд░реНрдп – рдЖрд░реНрдп


We think the shed NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 10 рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН with Answers Pdf free download will benefit you to the fullest. For any queries regarding CBSE Class 9 Sanskrit рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН MCQs Multiple Choice Questions with Answers, share with us via the below comment box and weтАЩll reply back to you at the earliest possible.

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 10 рдЬрдЯрд╛рдпреЛрдГ рд╢реМрд░реНрдпрдореН with Answers Read More ┬╗

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 12 рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН with Answers

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 12 рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН with Answers Pdf free download can refer to this page thoroughly. Because here we have compiled a list of MCQ Questions for Class 9 Sanskrit with Answers. So, Plan your Exam Preparation accordingly with the рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН Class 9 MCQs Questions with Answers PDF. Also, you can practice and test your subject knowledge by solving these рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН objective questions.

рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН Class 9 MCQs Questions with Answers

Practicing the Class 9 Sanskrit Chapter 12 MCQ with Answers aids students to learn all the fundamental concepts and prepare effectively for the exams. MCQ of рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН Class 9 with Answers are prepared based on the latest exam pattern & CBSE guidelines.

Here are the links available online for Free Download of Class 9 Sanskrit рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН MCQ Multiple Choice Questions with Answers PDF.

рдирд┐рдореНрдирд▓рд┐рдЦрд┐рддрдореН рд╕рдВрд╡рд╛рджрдВ рдкрдард┐рддреНрд╡рд╛ рддрджрд╛рдзрд╛рд░рд┐рддрд╛рдирд╛рдВ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдирд╛рдореН рдЙрддреНрддрд░рд╛рдгрд┐ рд▓рд┐рдЦрдд

1. рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрд░рд╣рдВ рд╡рдиреНрджреЗред
рдЖрд░реБрдкрд┐рдгрдГ – рд╡рддреНрд╕! рдЪрд┐рд░рдЮреНрдЬреАрд╡ред
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рддреНрдкреНрд░рд╖реНрдЯреБрдорд┐рдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ред
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╡рддреНрд╕! рдХрд┐рдорджреНрдп рддреНрд╡рдпрд╛ рдкреНрд░рд╖реНрдЯрд╡реНрдпрдорд╕реНрддрд┐?
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рдЬреНрдЮрд╛рддреБрдореН рдЗрдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ рдпрддреН рдХрд┐рдорд┐рджрдВ рдордирдГ?
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╡рддреНрд╕! рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдпрд╛рдиреНрдирд╕реНрдп рдпреЛрд╜рдгрд┐рд╖реНрдардГ рддрдиреНрдордирдГред

Question 1.
рдХрдГ рдкреНрд░рд╢реНрди рдкреНрд░рд╖реНрдЯреБрдореН рдЗрдЪреНрдЫрддрд┐?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ


Question 2.
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдХрд╕реНрдорд╛рддреН рдкреНрд░рд╢реНрдирдВ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгреЗрдГ


Question 3.
рдЕрдиреНрдирд╕реНрдп рдХреАрджреГрд╢рдГ рднрд╛рдЧрдГ рдордирдГ?

Answer

Answer: рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ


Question 4.
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдХрдореН рдкреНрд░рдгрд╛рдордореН рдХрд░реЛрддрд┐?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдЖрд░реБрдгрд┐рдореН рдкреНрд░рдгрд╛рдордореН рдХрд░реЛрддрд┐ред


Question 5.
рдордирдГ рдХрд┐рдореН рдЕрд╕реНрддрд┐?

Answer

Answer: рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдпрд╛рдиреНрдирд╕реНрдп рдпреЛрд╜рдгрд┐рд╖реНрдардГ рддрдиреНрдордирдГред


Question 6.
‘рддрддреН рдордирдГ’ рдЕрддреНрд░ рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?

Answer

Answer: рддрддреН


Question 7.
‘рдЕрд╣рдореН рд╡рдиреНрджреЗ’ рдЕрддреНрд░ ‘рдЕрд╣рдореН’ рдкрджрдВ рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддрд╡реЗ


Question 8.
рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рддреН рдкреНрд░рд╖реНрдЯреБрдореН рдЗрдЪреНрдЫрд╛рдорд┐’ рдЕрддреНрд░ тАШрдЗрдЪреНрдЫрд╛рдорд┐’ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддрд╛ рдХрдГ?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрдХреЗрддреБрдГ (рдЕрд╣рдореН)


Question 9.
‘рднрдХреНрд╖рд┐рддрд╕реНрдп’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдЕрд░реНрдереЗ рдЧрджреНрдпрд╛рдВрд╢реЗ рдХрд┐рдВ рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдпред


2. рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рдХрд╢реНрдЪ рдкреНрд░рд╛рдгрдГ?
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рдкреАрддрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдВ рдпреЛрд╜рдгрд┐рд╖реНрдардГ рд╕ рдкреНрд░рд╛рдгрдГред
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рдХрд╛ рдЗрдпрдВ рд╡рд╛рдХреН?
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╡рддреНрд╕! рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕рд╛ рдпреЛрд╜рдгрд┐рд╖реНрдардГ рд╕рд╛ рд╡рд╛рдХреНред рд╕реМрдореНрдп! рдордирдГ рдЕрдиреНрдирдордпрдВ, рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдЖрдкреЛрдордпрдГ рд╡рд╛рдХреН рдЪ рддреЗрдЬреЛрдордпреА рднрд╡рддрд┐ рдЗрддреНрдпрдкреНрдпрд╡рдзрд╛рд░реНрдпрдореНред
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рднреВрдп рдПрд╡ рдорд╛рдВ рд╡рд┐рдЬреНрдЮрд╛рдкрдпрддреБред
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╕реМрдореНрдп! рд╕рд╛рд╡рдзрд╛рдирдВ рд╢реГрдгреБ! рдордереНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рджрдирдГ рдпреЛрд╜рдгрд┐рдорд╛, рд╕ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ред рддрддреНрд╕рд░реНрдкрд┐рдГ рднрд╡рддрд┐ред
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рднрд╡рддрд╛ рдШреГрддреЛрддреНрдкрддреНрддрд┐рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН рд╡реНрдпрд╛рдЦреНрдпрд╛рддрдореНред рднреВрдпреЛрд╜рдкрд┐ рд╢реНрд░реЛрддреБрдорд┐рдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ред
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рдПрд╡рдореЗрд╡ рд╕реМрдореНрдп! рдЕрд╢реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рдЕрдиреНрдирд╕реНрдп рдпреЛрд╜рдгрд┐рдорд╛, рд╕ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ред рддрдиреНрдордиреЛ рднрд╡рддрд┐ред рдЕрд╡рдЧрддрдВ рди рд╡рд╛?

Question 1.
рдШреГрддреЛрддреНрдкрддреНрддрд┐рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН рдХрдГ рд╡рджрддрд┐?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ


Question 2.
рдЕрдкрд╛рдореН рдЕрд░рд┐рд╖реНрдЯрдГ рднрд╛рдЧрдГ рдХрдГ рднрд╡рддрд┐рдГ

Answer

Answer: рдкреНрд░рд╛рдгрдГ


Question 3.
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдХрд╕реНрдп рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рдЖрд╕реАрддреН?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгреЗрдГ


Question 4.
рд╕рд░реНрдкрд┐рдГ рдХрд┐рдореН рднрд╡рддрд┐?

Answer

Answer: рдордереНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рджрдирдГ рдпреЛрд╜рдгрд┐рдорд╛, рд╕ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ред рддрддреНрд╕рд░реНрдкрд┐рдГ рднрд╡рддрд┐ред


Question 5.
рд╡рд╛рдХреН, рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдордирд╢реНрдЪ рдХреАрджреГрд╢рд╛рдирд┐ рднрд╡рдиреНрддрд┐?

Answer

Answer: рд╡рд╛рдХреН рддреЗрдЬреЛрдордпреА, рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдЖрдкреЛрдордпрдГ рдордирдГ рдЕрдиреНрдирдордпрдВ рдЪ рднрд╡рддрд┐ред


Question 6.
‘рдЙрдкрд░рд┐’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдЕрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдореН рд╕рдВрд╡рд╛рджреЗ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ


Question 7.
‘рд╡рдХреНрддреБрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╕рдВрд╡рд╛рджреЗ рд╡рд┐рдкрд░реНрдпрдпрдкрджрдВ рдХрд┐рдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рд╢реНрд░реЛрддреБрдореН


Question 8.
‘рд╕реМрдореНрдп’ рдЗрддрд┐ рдкрджрдореН рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддрд╡реЗ


Question 9.
‘рдХреЗрдпрдВ рд╡рд╛рдХреН’ рдЕрддреНрд░ рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рдЗрдпрдореН


3. рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рд╕рдореНрдпрдЧрд╡рдЧрддрдВ рднрдЧрд╡рдиреН!ред
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╡рддреНрд╕! рдкреАрдпрдорд╛рдирд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдВ рдпреЛрд╜рдгрд┐рдорд╛ рд╕ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ рд╕ рдПрд╡ рдкреНрд░рд╛рдгреЛ рднрд╡рддрд┐ред
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рднрдЧрд╡рдиреН! рд╡рд╛рдЪрдордкрд┐ рд╡рд┐рдЬреНрдЮрд╛рдкрдпрддреБред
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╕реМрдореНрдп! рдЕрд╢реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕реЛ рдпреЛрд╜рдгрд┐рдорд╛, рд╕ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ред рд╕рд╛ рдЦрд▓реБ рд╡рд╛рдЧреНрднрд╡рддрд┐ред рд╡рддреНрд╕! рдЙрдкрджреЗрд╢рд╛рдиреНрддреЗ рднреВрдпреЛрд╜рдкрд┐ рддреНрд╡рд╛рдВ рд╡рд┐рдЬреНрдЮрд╛рдкрдпрд┐рддреБрдорд┐рдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ рдпрддреН рдЕрдиреНрдирдордпрдВ рднрд╡рддрд┐ рдордирдГ, рдЖрдкреЛрдордпреЛ рднрд╡рддрд┐ рдкреНрд░рд╛рдгрд╛рдГ рддреЗрдЬреЛрдордпреА рдЪ рднрд╡рддрд┐ рд╡рд╛рдЧрд┐рддрд┐ред рдХрд┐рдЮреНрдЪ рдпрд╛рджреГрд╢рдордиреНрдирд╛рджрд┐рдХрдВ рдЧреГрд╣реНрдгрд╛рддрд┐ рдорд╛рдирд╡рд╕реНрддрд╛рджреГрд╢рдореЗрд╡ рддрд╕реНрдп рдЪрд┐рддреНрддрд╛рджрд┐рдХрдВ рднрд╡рддреАрддрд┐ рдорджреБрдкрджреЗрд╢рд╕рд╛рд░рдГред рд╡рддреНрд╕! рдПрддрддреНрд╕рд░реНрд╡рдВ рд╣реГрджрдпреЗрди рдЕрд╡рдзрд╛рд░рдпред
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ – рдпрджрд╛рдЬреНрдЮрд╛рдкрдпрддрд┐ рднрдЧрд╡рдиреНред рдПрд╖ рдкреНрд░рдгрдорд╛рдорд┐ред
рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ – рд╡рддреНрд╕! рдЪрд┐рд░рдЮреНрдЬреАрд╡ред рддреЗрдЬрд╕реНрд╡рд┐ рдиреМ рдЕрдзреАрддрдореН рдЕрд╕реНрддреБ (рдЖрд╡рдпреЛрдГ рдЕрдзреАрддрдореН рддреЗрдЬрд╕реНрд╡рд┐ рдЕрд╕реНрддреБ)ред

Question 1.
рдХрдГ рд╕рдореНрдпрдХреН рдЕрд╡рдЧрдЪреНрдЫрддрд┐?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ


Question 2.
рдЪрд┐рд░рдЮреНрдЬреАрд╡! рдЗрддрд┐ рдХрдГ рдХрдердпрддрд┐?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ


Question 3.
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдХрдВ рдкреНрд░рдгрдорддрд┐?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгрд┐рдореН


Question 4.
рдЖрд░реБрдгреЗрдГ рдЙрдкрджреЗрд╢рд╕реНрдп рд╕рд╛рд░рдГ рдХрд┐рдореН рдЕрд╕реНрддрд┐?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгреЗрдГ рдЙрдкрджреЗрд╢рд╕реНрдп рд╕рд╛рд░рдГ рдЕрд╕реНрддрд┐ рдпрддреН рдордиреБрд╖реНрдпрдГ рдпрд╛рджреГрд╢рдореН рдЕрдиреНрдирд╛рджрд┐рдХрдВ рдЧреГрд╣реНрдгрд╛рддрд┐ рддрд╛рджреГрд╢рдореЗрд╡ рддрд╕реНрдп рдЪрд┐рддреНрддрд╛рджрд┐рдХрдВ рднрд╡рддрд┐ред


Question 5.
рдордирдГ рдХреАрджреГрд╢рдВ рднрд╡рддрд┐?

Answer

Answer: рдЕрдиреНрдирдордпрдВ рдордирдГ рднрд╡рддрд┐ред


Question 6.
рдЕрддреНрд░ ‘рдкреНрд░рдгрдорд╛рдорд┐’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддрд╛ рдХрдГ?

Answer

Answer: рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ (рдЕрд╣рдореН)


Question 7.
‘рдкрдард┐рддрдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдкрд░реНрдпрд╛рдпрдкрджрдВ рд╕рдВрд╡рд╛рджреЗ рдХрд┐рдореН?

Answer

Answer: рдЕрдзреАрддрдореН


Question 8.
‘рднрд╡рддреАрддрд┐ рдорджреБрдкрджреЗрд╢рд╕рд╛рд░рдГ’ рдЕрддреНрд░ ‘рдорддреН’ рдкрджрдореН рдХрд╕реНрдореИ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?

Answer

Answer: рдЖрд░реБрдгрдпреЗ


Question 9.
рдЕрдиреБрдЪреНрдЫреЗрджреЗ ‘рдЕрдзрдГ’ рдЗрддреНрдпрд╕реНрдп рдкрджрд╕реНрдп рдХрдГ рд╡рд┐рдкрд░реНрдпрдпрдГ рдЖрдЧрддрдГ?

Answer

Answer: рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ


рдирд┐рдореНрдирд╡рд╛рдХреНрдпреЗрд╖реБ рд░реЗрдЦрд╛рдХрд┐рдд рдкрджрд╛рдирд╛рдореН рд╕реНрдерд╛рдиреЗрд╖реБ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╡рд╛рдЪрдХрдВ рдкрджрдВ рд▓рд┐рдЦрдд

Question 1.
рдордереНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рджрдШреНрдирдГ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдВ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐редред
(рдХ) рдХрд╕реНрдп
(рдЦ) рдХрд┐рдореН
(рдЧ) рдХрдореН
(рдШ) рдХреБрддреНрд░

Answer

Answer: (рдШ) рдХреБрддреНрд░


Question 2.
рднрд╡рддрд╛ рдШреГрддреЛрддреНрдкрддреНрддрд┐рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН рд╡реНрдпрд╛рдЦреНрдпрд╛рддрдореНред
(рдХ) рдХрдореН
(рдЦ) рдХрд┐рдореН
(рдЧ) рдХреЗрди
(рдШ) рдХреАрджреГрд╢рдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдХрд┐рдореН


Question 3.
рдЖрд░реБрдгрд┐рдореН рдЙрдкрдЧрдореНрдп рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдЕрднрд┐рд╡рд╛рджрдпрддрд┐ред
(рдХ) рдХрд┐рдореН
(рдЦ) рдХрдореН
(рдЧ) рдХрдГ
(рдШ) рдХреЗ

Answer

Answer: (рдЦ) рдХрдореН


Question 4.
рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рд╡рд╛рдЧреНрд╡рд┐рд╖рдпреЗ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐ред
(рдХ) рдХрд╕реНрдп
(рдЦ) рдХрд┐рдореН
(рдЧ) рдХрдГ
(рдШ) рдХреАрджреГрд╢рдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рдХрдГ


Question 5.
рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдпрд╛рдиреНрдирд╕реНрдп рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рддрддреН рдордирдГред
(рдХ) рдХрд┐рдореН
(рдЦ) рдХрдГ
(рдЧ) рдХрд╕реНрдп
(рдШ) рдХрдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдХрд╕реНрдп


Question 6.
рдкреАрддрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдВ рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рд╕рдГ рдкреНрд░рд╛рдгрдГред
(рдХ) рдХрд┐рдореН
(рдЦ) рдХреАрджреГрд╢рд╛рдгрд╛рдореН
(рдЧ) рдХрдореН
(рдШ) рдХрд╛рдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдХреАрджреГрд╢рд╛рдгрд╛рдореН


Question 7.
рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕рд╛ рдпреЛрд╜рдгрд┐рд╖реНрдардГ рд╕рд╛ рд╡рд╛рдХреНред
(рдХ) рдХреАрджреГрд╢рдГ
(рдЦ) рдХрдГ
(рдЧ) рдХрд╕реНрдп
(рдШ) рдХреЗрди

Answer

Answer: (рдХ) рдХреАрджреГрд╢рдГ


Question 8.
рдЕрд╣рдореН рднреВрдпреЛрд╜рдкрд┐ рд╢реНрд░реЛрддреБрдорд┐рдЪреНрдЫрд╛рдорд┐ред
(рдХ) рдХрдердореН
(рдЦ) рдХрддрд┐рд╡рд╛рд░рдореН
(рдЧ) рдХрджрд╛
(рдШ) рдХрдГ

Answer

Answer: (рдЦ) рдХрддрд┐рд╡рд╛рд░рдореН


Question 9.
рдПрддрддреН рд╕рд░реНрд╡рдореН рд╣реГрджрдпреЗрди рдЕрд╡рдзрд╛рд░рдпред
(рдХ) рдХрдердо
(рдЦ) рдХрд┐рдореН
(рдЧ) рдХреЗрди
(рдШ) рдХрдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдХреЗрди


Question 10.
рдорд╛рдирд╡рдГ рдпрд╛рджреГрд╢рдВ рдЕрдиреНрдирдВ рдЧреГрд╣реНрдгрд╛рддрд┐ рддрд╛рджреГрд╢рдВ рддрд╕реНрдп рдЪрд┐рддреНрддрд╛рджрд┐рдХрдВ рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХрдГ
(рдЦ) рдХрдореН
(рдЧ) рдХрдердореН
(рдШ) рдХрд┐рдореН

Answer

Answer: (рдХ) рдХрдГ


Question 11.
рдорд╛рдирд╡рдГ рдпрд╛рджреГрд╢рдВ рдЕрдиреНрдирдВ рдЧреГрд╣реНрдгрд╛рддрд┐ рддрд╛рджреГрд╢рдВ рддрд╕реНрдп рдЪрд┐рддреНрддрд╛рджрд┐рдХрдВ рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХреАрджреГрд╢рдореН
(рдЦ) рдХрд╝рдореН
(рдЧ) рдХрд┐рдореН
(рдШ) рдХрдГ

Answer

Answer: (рдХ) рдХреАрджреГрд╢рдореН


Question 12.
рдордирдГ рдЕрдиреНрдирдордпрдВ рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХрд╕реНрдп
(рдЦ) рдХрдГ
(рдЧ) рдХрд┐рдореН
(рдШ) рдХреЗрд╖рд╛рдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдХрд┐рдореН


Question 13.
рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдЕрдкреЛрдордпрдГ рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХрдГ
(рдЦ) рдХреАрджреГрд╢рдГ
(рдЧ) рдХрд╕реНрдп
(рдШ) рдХрд┐рдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдХреАрджреГрд╢рдГ


Question 14.
рд╡рд╛рдХреН рддреЗрдЬреЛрдордпреА рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХрд╛
(рдЦ) рдХрдГ
(рдЧ) рдХрдердореН
(рдШ) рдХрджрд╛

Answer

Answer: (рдХ) рдХрд╛


Question 15.
рдордирдГ рдЕрдиреНрдирдордпрдВ рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХреЗрд╖рд╛рдореН
(рдЦ) рдХрд╕реНрдп
(рдЧ) рдХреЗрди
(рдШ) рдХреАрджреГрд╢рдореН

Answer

Answer: (рдШ) рдХреАрджреГрд╢рдореН


Question 16.
рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдЕрдкреЛрдордпрдГ рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХрдердореН
(рдЦ) рдХрджрд╛
(рдЧ) рдХрдГ
(рдШ) рдХреЗрди

Answer

Answer: (рдЧ) рдХрдГ


Question 17.
рд╡рд╛рдХреН рддреЗрдЬреЛрдордпреА рднрд╡рддрд┐ред
(рдХ) рдХрд╕реНрдп
(рдЦ) рдХреАрджреГрд╢реА
(рдЧ) рдХрд╕реНрдп
(рдШ) рдХрд┐рдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдХреАрджреГрд╢реА


‘рдЕ’ рд╡рд░реНрдЧрд╕реНрдп рдкрд░реНрдпрд╛рдпрдкрджрд╛рдирд┐ ‘рдм’ рд╡рд░реНрдЧреЗрдг рджрддреНрддреИрдГ рдкрджреИрдГ рд╕рд╣ рдпрдерд╛рдпреЛрдЧреНрдпрдВ рдпреЛрдЬрдпрдд

‘рдЕ’ рд╡рд░реНрдЧрдГ – ‘рдм’ рд╡рд░реНрдЧрдГ
1. рдЕрдкрд╛рдореН – рднрдХреНрд╖реНрдпрдорд╛рдгрд╕реНрдп
2. рдЕрдкреЛрдордпрдГ – рдЙрддреНрддрдорд░реАрддреНрдпрд╛
3. рдЕрд╡рдзрд╛рд░реНрдпрдореН – рдШреГрддрдореН
4. рднреВрдпреЛрд╜рдкрд┐ – рдкреНрд░рдгрдорд╛рдорд┐
5. рд╡рд╛рдХреН – рд▓рдШрд┐рд╖реНрдардГ
6. рдЕрд╡рдЧрддрдореН – рдЬрд▓рд╛рдирд╛рдореН
7. рдКрд░реНрдзреНрд╡ – рдкреБрдирд░рдкрд┐
8. рдЕрд╕реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп – рдЕрд╡рд╛рдЧрдЪреНрдЫрдореН
9. рд╕рдореНрдпрдХреН – рдЬрд▓рдордпрдГ
10. рд╕рд░реНрдкрд┐рдГ – рдЙрдкрд░рд┐
11. рд╡рдиреНрджреЗ – рдЕрд╡рдЧрдиреНрддрд╡реНрдпрдореН
12. рдкреНрд░рд╖реНрдЯрд╡реНрдпрдореН – рд╡рд╛рдгреА
13. рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ – рдкреНрд░рд╖реНрдЯреБрдореН рдпреЛрдЧреНрдпрдореН
14. рддреЗрдЬреЛрдордпрдГ – рд╕рдореБрддреНрддрд┐рд╖реНрдарддрд┐
15. рд╡рд┐рдЬреНрдЮрд╛рдкрдпрддреБ – рддреЗрдЬреЛрдпреБрдХреНрддрдореН
16. рдЙрдкрджреЗрд╢рд╛рдиреНрддреЗ – рдЖрд╡рдпреЛрдГ
17. рд╢реНрд░реЛрддреБрдореН – рдЕрдЧреНрдирд┐рдордпрдГ
18. рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ – рдкреНрд░рдмреЛрдзрдпрддреБ
19. рддреЗрдЬрд╕реНрд╡рд┐ – рдкреНрд░рд╡рдЪрдирд╛рдиреНрддреЗ
20. рдиреМ – рдЖрдХрд░реНрдгрдпрд┐рддреБрдореН

Answer

Answer:
‘рдЕ’ рд╡рд░реНрдЧрдГ – ‘рдм’ рд╡рд░реНрдЧрдГ
1. рдЕрдкрд╛рдореН – рдЬрд▓рд╛рдирд╛рдореН
2. рдЕрдкреЛрдордпрдГ – рдЬрд▓рдордпрдГ
3. рдЕрд╡рдзрд╛рд░реНрдпрдореН – рдЕрд╡рдЧрдиреНрддрд╡реНрдпрдореН
4. рднреВрдпреЛрд╜рдкрд┐ – рдкреБрдирд░рдкрд┐
5. рд╡рд╛рдХреН – рд╡рд╛рдгреА
6. рдЕрд╡рдЧрддрдореН – рдЕрд╡рд╛рдЧрдЪреНрдЫрдореН
7. рдКрд░реНрдзреНрд╡ – рдЙрдкрд░рд┐
8. рдЕрд╕реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп – рднрдХреНрд╖реНрдпрдорд╛рдгрд╕реНрдп
9. рд╕рдореНрдпрдХреН – рдЙрддреНрддрдорд░реАрддреНрдпрд╛
10. рд╕рд░реНрдкрд┐рдГ – рдШреГрддрдореН
11. рд╡рдиреНрджреЗ – рдкреНрд░рдгрдорд╛рдорд┐
12. рдкреНрд░рд╖реНрдЯрд╡реНрдпрдореН – рдкреНрд░рд╖реНрдЯреБрдореН рдпреЛрдЧреНрдпрдореН
13. рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ – рд▓рдШрд┐рд╖реНрдардГ
14. рддреЗрдЬреЛрдордпрдГ – рдЕрдЧреНрдирд┐рдордпрдГ,
15. рд╡рд┐рдЬреНрдЮрд╛рдкрдпрддреБ – рдкреНрд░рдмреЛрдзрдпрддреБ
16. рдЙрдкрджреЗрд╢рд╛рдиреНрддреЗ – рдкреНрд░рд╡рдЪрдирд╛рдиреНрддреЗ
17. рд╢реНрд░реЛрддреБрдореН – рдЖрдХрд░реНрдгрдпрд┐рддреБрдореН
18. рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ – рд╕рдореБрддреНрддрд┐рд╖реНрдарддрд┐
19. рддреЗрдЬрд╕реНрд╡рд┐ – рддреЗрдЬреЛрдпреБрдХреНрддрдореН
20. рдиреМ – рдЖрд╡рдпреЛрдГред


рдирд┐рдореНрдирд╡рд╛рдХреНрдпрд╛рдирд┐ рдШрдЯрдирд╛рдХреНрд░рдорд╛рдиреБрд╕рд╛рд░рдВ рдкреБрдирд░реНрд▓рд┐рдЦрдд

1. (i) рднрдЧрд╡рдиреН рдордирдГ рдХрд┐рдВ рднрд╡рддрд┐?
(ii) рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕рдГ рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рднрд╛рдЧрдГ рднрд╡рддрд┐ рд╕рд╛ рд╡рд╛рдХреН рдЕрд╕реНрддрд┐ред
(iii) рдЕрдиреЗрди рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рд╕рдиреНрддреБрд╖реНрдЯрдГ рднреВрддреНрд╡рд╛ рддрдВ рдкреНрд░рдгрдорддрд┐ред
(iv) рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдирд╛рдо рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рдЧреБрд░реБрдореН рдЖрд░реБрдгрд┐рдВ рдкреНрд░рд╢реНрдирдВ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐ред
(v) рднрдЧрд╡рдиреН рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдХрдГ?
(vi) рдЧреБрд░реБрдГ рд╡рджрддрд┐ рдпрддреН рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдп рдЕрдиреНрдирд╕реНрдп рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рднрд╛рдЧрдГ рддрддреН рдордирдГ рднрд╡рддрд┐ред
(vii) рдЧреБрд░реБрдГ рдЕрдХрдердпрддреН-рдкреАрддрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдВ рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рднрд╛рдЧрдГ рд╕рдГ рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рднрд╡рддрд┐ред
(viii) рдкреБрдирдГ рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рд╡рджрддрд┐ рдпрддреН рд╡рд╛рдХреН рдХрд╛рд╜рд╕реНрддрд┐?

Answer

Answer:
(i) рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдирд╛рдо рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рдЧреБрд░реБрдореН рдЖрд░реБрдгрд┐рдВ рдкреНрд░рд╢реНрдирдВ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐ред
(ii) рднрдЧрд╡рдиреН рдордирдГ рдХрд┐рдВ рднрд╡рддрд┐?
(iii) рдЧреБрд░реБрдГ рд╡рджрддрд┐ рдпрддреН рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдп рдЕрдиреНрдирд╕реНрдп рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рднрд╛рдЧрдГ рддрддреН рдордирдГ рднрд╡рддрд┐ред
(iv) рднрдЧрд╡рдиреН рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рдХрдГ?
(v) рдЧреБрд░реБрдГ рдЕрдХрдердпрддреН-рдкреАрддрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдВ рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рднрд╛рдЧрдГ рд╕рдГ рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рднрд╡рддрд┐ред
(vi) рдкреБрдирдГ рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рд╡рджрддрд┐ рдпрддреН рд╡рд╛рдХреН рдХрд╛рд╜рд╕реНрддрд┐?
(vii) рдЕрд╢рд┐рддрд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕рдГ рдпрдГ рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ рднрд╛рдЧрдГ рднрд╡рддрд┐ рд╕рд╛ рд╡рд╛рдХреН рдЕрд╕реНрддрд┐ред
(viii) рдЕрдиреЗрди рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рд╕рдиреНрддреБрд╖реНрдЯрдГ рднреВрддреНрд╡рд╛ рддрдВ рдкреНрд░рдгрдорддрд┐ред


2. (i) рдЧреБрд░реБрдГ рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ рд╡рджрддрд┐-рдкреАрдпрдорд╛рдирд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдореН рдпрдГ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ рд╕ рдПрд╡ рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рднрд╡рддрд┐ред
(ii) рд╡рддреНрд╕! рдЕрд╢реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕рдГ рдЪ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рднрд╛рдЧрдГ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рдЙрджреНрдЧрдЪреНрдЫрддрд┐ рд╕рд╛ рдПрд╡ рд╡рд╛рдХреН рднрд╡рддрд┐ред
(iii) рдЧреБрд░реБрдГ рдХрдердпрддрд┐-рд╕реМрдореНрдп! рдЖрд╢реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рдЕрдиреНрдирд╕реНрдп рдпрдГ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рдЕрдВрд╢рдГ рд╕рдГ рдПрд╡ рдордирдГ рднрд╡рддрд┐ред
(iv) рдЧреБрд░реЛрдГ рдЖрд░реБрдгреЗрдГ рдкреНрд░рд┐рдпрдГ рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдЖрд╕реАрддреНред
(v) рдкреБрдирдГ рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐-рдЧреБрд░реБрд╡рд░! рдкреНрд░рд╛рдгрд╢реНрдЪ рдХрдГ?
(vi) рднрдЧрд╡рдиреН рдордирдГ рдХрд┐рдорд╕реНрддрд┐?
(vii) рднрдЧрд╡рдиреН! рдХрдердпрддреБ рднрд╡рд╛рдиреН рдпрддреН рд╡рд╛рдХреН рдЪ рдХрдГ рдХрдереНрдпрддреЗ?
(viii) рд╕рдГ рдЧреБрд░реБрдореН рдЙрдкрдЧрдореНрдп рдордирд╕рдГ, рдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрдп рд╡рд╛рдЪрдГ рдЪ рд╡рд┐рд╖рдпреЗ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдирд┐ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐ред

Answer

Answer:
(i) рдЧреБрд░реЛрдГ рдЖрд░реБрдгреЗ: рдкреНрд░рд┐рдпрдГ рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рд╢реНрд╡реЗрддрдХреЗрддреБрдГ рдЖрд╕реАрддреНред
(ii) рд╕: рдЧреБрд░реБрдореН рдЙрдкрдЧрдореНрдп рдордирд╕рдГ, рдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрдп рд╡рд╛рдЪрдГ рдЪ рд╡рд┐рд╖рдпреЗ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдирд┐ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐ред
(iii) рднрдЧрд╡рдиреН рдордирдГ рдХрд┐рдорд╕реНрддрд┐?
(iv) рдЧреБрд░реБрдГ рдХрдердпрддрд┐-рд╕реМрдореНрдп! рдЖрд╢реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рдЕрдиреНрдирд╕реНрдп рдпрдГ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рдЕрдВрд╢рдГ рд╕рдГ рдПрд╡ рдордирдГ рднрд╡рддрд┐ред
(v) рдкреБрдирдГ рд╢рд┐рд╖реНрдпрдГ рдкреГрдЪреНрдЫрддрд┐-рдЧреБрд░реБрд╡рд░! рдкреНрд░рд╛рдгрд╢реНрдЪ рдХрдГ?
(vi) рдЧреБрд░реБрдГ рдЖрд░реБрдгрд┐рдГ рд╡рджрддрд┐-рдкреАрдпрдорд╛рдирд╛рдирд╛рдореН рдЕрдкрд╛рдореН рдпрдГ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рд╕рдореБрджреАрд╖рддрд┐ рд╕ рдПрд╡ рдкреНрд░рд╛рдгрдГ рднрд╡рддрд┐ред
(vii) рднрдЧрд╡рдиреН! рдХрдердпрддреБ рднрд╡рд╛рдиреН рдпрддреН рд╡рд╛рдХреН рдЪ рдХрдГ рдХрдереНрдпрддреЗ?
(viii) рд╡рддреНрд╕! рдЕрд╢реНрдпрдорд╛рдирд╕реНрдп рддреЗрдЬрд╕рдГ рдЪ рдЕрдгрд┐рдорд╛ рднрд╛рдЧрдГ рдКрд░реНрдзреНрд╡рдГ рдЙрджреНрдЧрдЪреНрдЫрддрд┐ рд╕рд╛ рдПрд╡ рд╡рд╛рдХреН рднрд╡рддрд┐ред


‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрд╛рдирд┐ ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд╡рд┐рд╢реЗрд╖реНрдпрд╛рдгрд┐ рджрддреНрддрд╛рдирд┐ред рддрд╛рдирд┐ рд╕рдореБрдЪрд┐рдд рдпреЛрдЬрдпрдд

‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ – ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ
1. рдЗрджрдореН – рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН
2. рдпрдГ – рд╡рд╛рдХреН
3. рд╡реНрдпрд╛рдЦреНрдпрд╛рддрдореН – рдордирдГ
4. рд╕рд╛ – рдкреНрд░рд╛рдгрдГ
5. рдЕрдиреНрдирдордпрдореН – рд╡рд╛рдгреА
6. рдЕрдкреЛрдордпрдГ – рдордирдГ
7. рддреЗрдЬреЛрдордпреА – рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ
8. рдЕрдиреНрдирдордпрдореН – рдордирдГ

Answer

Answer:
‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ – ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднрдГ
1. рдЗрджрдореН – рдорди:
2. рдпрдГ – рдЕрдгрд┐рд╖реНрдардГ
3. рд╡реНрдпрд╛рдЦреНрдпрд╛рддрдореН – рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН
4. рд╕рд╛ – рд╡рд╛рдХреН
5. рдЕрдиреНрдирдордпрдореН – рдордирдГ
6. рдЕрдкреЛрдордпрдГ – рдкреНрд░рд╛рдгрдГ
7. рддреЗрдЬреЛрдордпреА – рд╡рд╛рдгреА
8. рдЕрдиреНрдирдордпрдореН – рдордирдГ


‘рдЕ’ рд╡рд░реНрдЧрд╕реНрдп рд╡рд┐рдкрд░реНрдпрдпрдкрджрд╛рдирд┐ ‘рдм’ рд╡рд░реНрдЧреЗ рджрддреНрддреИрдГ рдкрджреИрдГ рд╕рд╣ рдореЗрд▓рдпрдд

‘рдЕ’ рд╡рд░реНрдЧрдГ – ‘рдм’ рд╡рд░реНрдЧрдГ
1. рд╢реНрд░реЛрддреБрдореН – рдЕрд╕рдореНрдпрдХреН
2. рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН – рдЕрд╡рдзреАрддрдореН
3. рдЕрдиреНрддреЗ – рд╕рд░реНрд╡рдореН
4. рд╕реМрдореНрдпрдГ – рдЕрдзрдГ
5. рд╕рдореНрдпрдХреН – рд╡рдХреНрддреБрдореН
6. рднреВрдпрдГ – рд▓рдШрд┐рд╖реНрдардГ
7. рдКрд░реНрдзреНрд╡рдореН – рдкреНрд░рд╛рдХрдЯрдореН
8. рдЕрдирд╡рдзреАрддрдореН – рдЖрд░рдореНрднреЗ
9. рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рддреН – рдЪрдЮреНрдЪрд▓рдГ
10. рдЧрд░рд┐рд╖реНрдардГ – рдПрдХрд╡рд╛рд░рдореН

Answer

Answer:
‘рдЕ’ рд╡рд░реНрдЧрдГ – ‘рдм’ рд╡рд░реНрдЧрдГ
1. рд╢реНрд░реЛрддреБрдореН – рд╡рдХреНрддреБрдореН
2. рд░рд╣рд╕реНрдпрдореН – рдкреНрд░рд╛рдХрдЯрдореН
3. рдЕрдиреНрддреЗ – рдЖрд░рдореНрднреЗ
4. рд╕реМрдореНрдпрдГ – рдЪрдЮреНрдЪрд▓рдГ
5. рд╕рдореНрдпрдХреН – рдЕрд╕рдореНрдпрдХреН
6. рднреВрдпрдГ – рдПрдХрд╡рд╛рд░рдореН
7. рдКрд░реНрдзреНрд╡рдореН – рдЕрдзрдГ
8. рдЕрдирд╡рдзреАрддрдореН – рдЕрд╡рдзреАрддрдореН
9. рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рддреН – рд╕рд░реНрд╡рдореН
10. рдЧрд░рд┐рд╖реНрдардГ – рд▓рдШрд┐рд╖реНрдардГред


We think the shed NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 12 рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН with Answers Pdf free download will benefit you to the fullest. For any queries regarding CBSE Class 9 Sanskrit рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН MCQs Multiple Choice Questions with Answers, share with us via the below comment box and weтАЩll reply back to you at the earliest possible.

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 12 рд╡рд╛рдбрдордирдГрдкреНрд░рд╛рдгрд╕реНрд╡рд░реВрдкрдореН with Answers Read More ┬╗

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 11 рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 11 рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers Pdf free download can refer to this page thoroughly. Because here we have compiled a list of MCQ Questions for Class 9 Sanskrit with Answers. So, Plan your Exam Preparation accordingly with the рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН Class 9 MCQs Questions with Answers PDF. Also, you can practice and test your subject knowledge by solving these рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН objective questions.

рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН Class 9 MCQs Questions with Answers

Practicing the Class 9 Sanskrit Chapter 11 MCQ with Answers aids students to learn all the fundamental concepts and prepare effectively for the exams. MCQ of рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН Class 9 with Answers are prepared based on the latest exam pattern & CBSE guidelines.

Here are the links available online for Free Download of Class 9 Sanskrit рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН MCQ Multiple Choice Questions with Answers PDF.

рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдиреН рдЧрджреНрдпрд╛рдВрд╢рд╛рдиреН рдкрдард┐рддреНрд╡рд╛ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдиреН рдЙрддреНрддрд░рдд

(рдХ) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рд╕рдореЗрд╖рд╛рдВ рдкреНрд░рд╛рдгрд┐рдирд╛рдВ рд╕рдВрд░рдХреНрд╖рдгрд╛рдп рдпрддрддреЗред рдЗрдпрдВ рд╕рд░реНрд╡рд╛рдиреН рдкреБрд╖реНрдгрд╛рддрд┐ рд╡рд┐рд╡рд┐рдзреИрдГ рдкреНрд░рдХрд╛рд░реИрдГ, рд╕реБрдЦрд╕рд╛рдзрдиреИрдГ рдЪ рддрд░реНрдкрдпрддрд┐ред рдкреГрдерд┐рд╡реА, рдЬрд▓рдореН, рддреЗрдЬрдГ, рд╡рд╛рдпреБрдГ, рдЖрдХрд╛рд╢рдГ рдЪ рдЕрд╕реНрдпрд╛рдГ рдкреНрд░рдореБрдЦрд╛рдирд┐ рддрддреНрддреНрд╡рд╛рдирд┐ред рддрд╛рдиреНрдпреЗрд╡ рдорд┐рд▓рд┐рддреНрд╡рд╛ рдкреГрдердХреНрддрдпрд╛ рд╡рд╛рд╜рд╕реНрдорд╛рдХрдВ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдВ рд░рдЪрдпрдиреНрддрд┐ред рдЖрд╡рд┐рдпрддреЗ рдкрд░рд┐рддрдГ рд╕рдордиреНрддрд╛рддреН рд▓реЛрдХрдГ рдЕрдиреЗрди рдЗрддрд┐ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореНред

Question 1.
‘рдкреБрд╖реНрдгрд╛рддрд┐’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╕рд░реНрд╡рд╛рдиреН
(рдЦ) рдЗрдпрдореН
(рдЧ) рд╡рд┐рд╡рд┐рдзреИрдГ
(рдШ) рдкреНрд░рдХрд╛рд░реИрдГ

Answer

Answer: (рдЦ) рдЗрдпрдореН


Question 2.
‘рддрд╛рдирд┐ рдПрд╡’ рдЕрддреНрд░ ‘рддрд╛рдирд┐’ рд╕рд░реНрд╡рдирд╛рдордкрджрдВ рдХреЗрднреНрдпрдГ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдЬрд▓рд╛рдп
(рдЦ) рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрд╛рдп
(рдЧ) рдкреНрд░рдореБрдЦрддрддреНрддреНрд╡реЗрднреНрдпрдГ
(рдШ) рдкреНрд░рдореБрдЦрддрддреНрддреНрд╡рд╛рдирд┐

Answer

Answer: (рдЧ) рдкреНрд░рдореБрдЦрддрддреНрддреНрд╡реЗрднреНрдпрдГ


Question 3.
‘рдЖрдкрдГ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╡рд╛рдпреБрдГ
(рдЦ) рддреЗрдЬреЛ
(рдЧ) рдЬрд▓рдореН
(рдШ) рдкрд░рд┐рддрдГ

Answer

Answer: (рдЧ) рдЬрд▓рдореН


Question 4.
‘рдкреНрд░рд╛рдгрд┐рдирд╛рдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╕рд░реНрд╡реЗрд╖рд╛рдВ
(рдЦ) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ
(рдЧ) рдпрддрддреЗ
(рдШ) рд╕рдВрд░рдХреНрд╖рдгрд╛рдп

Answer

Answer: (рдХ) рд╕рд░реНрд╡реЗрд╖рд╛рдВ


Question 5.
рдХрд╛ рд╕рд░реНрд╡рд╛рдиреН рд╕реБрдЦрд╕рд╛рдзрдиреИрдГ рддрд░реНрдкрдпрддрд┐?

Answer

Answer: рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ


Question 6.
рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдХреЗрд╖рд╛рдореН рд╕рдВрд░рдХреНрд╖рдгрд╛рдп рдпрддрддреЗ?

Answer

Answer: рдкреНрд░рд╛рдгрд┐рдирд╛рдВ


Question 7.
рдкреНрд░рдХреГрддреЗрдГ рдкреНрд░рдореБрдЦрд╛рдирд┐ рддрддреНрддреНрд╡рд╛рдирд┐ рдХрд╛рдирд┐ рд╕рдиреНрддрд┐?

Answer

Answer: рдкреГрдерд┐рд╡реА, рдЬрд▓рдВ, рд╡рд╛рдпреБрдГ, рддреЗрдЬрдГ, рдЖрдХрд╛рд╢рдГ рдЪ рдкреНрд░рдХреГрддреЗрдГ рдкреНрд░рдореБрдЦрддрддреНрддреНрд╡рд╛рдирд┐ рд╕рдиреНрддрд┐ред


(рдЦ) рдЕрдд рдПрд╡ рдЕрд╕реНрдорд╛рднрд┐рдГ рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рд░рдХреНрд╖рдгреАрдпрд╛ред рддреЗрди рдЪ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдВ рд░рдХреНрд╖рд┐рддрдВ рднрд╡рд┐рд╖реНрдпрддрд┐ред рдкреНрд░рд╛рдЪреАрдирдХрд╛рд▓реЗ рд▓реЛрдХрдордЩреНрдЧрд▓рд╛рд╢рдВрд╕рд┐рди рдЛрд╖рдпреЛ рд╡рдиреЗ рдирд┐рд╡рд╕рдиреНрддрд┐ рд╕реНрдоред рдпрддреЛ рд╣рд┐ рд╡рдиреЗ рд╕реБрд░рдХреНрд╖рд┐рддрдВ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореБрдкрд▓рднреНрдпрддреЗ рд╕реНрдоред рддрддреНрд░ рд╡рд┐рд╡рд┐рдзрд╛ рд╡рд┐рд╣рдЧрд╛рдГ рдХрд▓рдХреВрдЬрд┐рд╢реНрд░реЛрддреНрд░рд░рд╕рд╛рдпрдирдВ рджрджрддрд┐ред рд╕рд░рд┐рддреЛ рдЧрд┐рд░рд┐рдирд┐рд░реНрдЭрд░рд╛рд╢реНрдЪ рдЕрдореГрддрд╕реНрд╡рд╛рджреБ рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ рдЬрд▓рдВ рдкреНрд░рдпрдЪреНрдЫрдиреНрддрд┐ред рд╡реГрдХреНрд╖рд╛ рд▓рддрд╛рд╢реНрдЪ рдлрд▓рд╛рдирд┐ рдкреБрд╖реНрдкрд╛рдгрд┐ рдЗрдиреНрдзрдирдХрд╛рд╖реНрдард╛рдирд┐ рдЪ рдмрд╛рд╣реБрд▓реНрдпреЗрди рд╕рдореБрдкрд╣рд░рдиреНрддрд┐ред рд╢реАрддрд▓рдордиреНрджрд╕реБрдЧрдиреНрдзрд╡рдирдкрд╡рдирд╛ рдФрд╖рдзрдХрд▓реНрдкрдВ рдкреНрд░рд╛рдгрд╡рд╛рдпреБ рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддрд┐ред

Question 1.
‘рд╕рдореБрдкрд╣рд░рдиреНрддрд┐’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╕рд░рд┐рддрдГ
(рдЦ) рд▓рддрд╛рдГ
(рдЧ) рд╡реГрдХреНрд╖рд╛рдГ рд▓рддрд╛рдГ рдЪ
(рдШ) рдлрд▓рд╛рдирд┐

Answer

Answer: (рдЧ) рд╡реГрдХреНрд╖рд╛рдГ рд▓рддрд╛рдГ рдЪ


Question 2.
рд▓реЛрдХрдордЩреНрдЧрд▓рд╢рдВрд╕рд┐рдирдГ’ рдЗрддрд┐ рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖реНрдпрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН
(рдЦ) рд╡рдиреЗ
(рдЧ) рдЙрдкрд▓рднреНрдпрддреЗ
(рдШ) рдЛрд╖рдпрдГ

Answer

Answer: (рдШ) рдЛрд╖рдпрдГ


Question 3.
‘рдЦрдЧрд╛рдГ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╡рд┐рд╣рдЧрд╛рдГ
(рдЦ) рд╕рд░рд┐рддрдГ
(рдЧ) рд╡рд┐рд╡рд┐рдзрд╛рдГ
(рдШ) рдпрддрдГ

Answer

Answer: (рдХ) рд╡рд┐рд╣рдЧрд╛рдГ


Question 4.
‘рдорд▓рд┐рдирдВ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдХрд▓реНрдкрдВ
(рдЦ) рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ
(рдЧ) рд░рд╕рд╛рдпрдирдВ
(рдШ) рдЕрдореГрдд

Answer

Answer: (рдЦ) рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ


Question 5.
рд╡рд┐рд╡рд┐рдзрд╛рдГ рд╡рд┐рд╣рдЧрд╛рдГ рдХрд▓рдХреВрдЬрд┐рддреИрдГ рдХрд┐рдореН рджрджрд╛рддрд┐?

Answer

Answer: рд╢реНрд░реЛрддреНрд░рд░рд╕рд╛рдпрдирдВ


Question 6.
рдХреАрджреГрд╢рд╛рдГ рдЛрд╖рдпрдГ рд╡рдиреЗ рдирд┐рд╡рд╕рдиреНрддрд┐ рд╕реНрдо?

Answer

Answer: рд▓реЛрдХрдордЩреНрдЧрд▓рд╛рд╢рдВрд╕рд┐рдирдГ


Question 7.
рдХреЗ рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ рдЬрд▓рдВ рдкреНрд░рдпрдЪреНрдЫрдиреНрддрд┐?

Answer

Answer: рд╕рд░рд┐рддрдГ рдЧрд┐рд░рд┐рдирд┐рд░реНрдЭрд░рд╛рд╢реНрдЪ рдЕрдореГрддрд╕реНрд╡рд╛рджреБ рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ рдЬрд▓рдВ рдкреНрд░рдпрдЪреНрдЫрдиреНрддрд┐ред


(рдЧ) рдкрд░рдиреНрддреБ рд╕реНрд╡рд╛рд░реНрдерд╛рдиреНрдзреЛ рдорд╛рдирд╡рдГ рддрджреЗрд╡ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН рдЕрджреНрдп рдирд╛рд╢рдпрддрд┐ред рд╕реНрд╡рд▓реНрдкрд▓рд╛рднрд╛рдп рдЬрдирд╛ рдмрд╣реБрдореВрд▓реНрдпрд╛рдирд┐ рд╡рд╕реНрддреВрдирд┐ рдирд╛рд╢рдпрдиреНрддрд┐ред рдЬрдирд╛рдГ рдпрдиреНрддреНрд░рд╛рдЧрд╛рд░рд╛рдгрд╛рдВ рд╡рд┐рд╖рд╛рдХреНрддрдВ рдЬрд▓рдВ рдирджреНрдпрд╛рдВ рдирд┐рдкрд╛рддрдпрдиреНрддрд┐ред рддреЗрди рдорддреНрд╕реНрдпрд╛рджреАрдирд╛рдВ рдЬрд▓рдЪрд░рд╛рдгрд╛рдВ рдЪ рдХреНрд╖рдгреЗрдиреИрд╡ рдирд╛рд╢реЛ рднрд╡рддрд┐ред рдирджреАрдЬрд▓рдордкрд┐ рддрддреНрд╕рд░реНрд╡рдерд╛рд╜рдкреЗрдпрдВ рдЬрд╛рдпрддреЗред рдорд╛рдирд╡рд╛рдГ рд╡реНрдпрд╛рдкрд╛рд░рд╡рд░реНрдзрдирд╛рдп рд╡рдирд╡реГрдХреНрд╖рд╛рдиреН рдирд┐рд░реНрд╡рд┐рд╡реЗрдХрдВ рдЫрд┐рдиреНрджрдиреНрддрд┐ред рддрд╕реНрдорд╛рддреН рдЕрд╡реГрд╖реНрдЯрд┐рдГ рдкреНрд░рд╡рд░реНрдзрддреЗ, рд╡рдирдкрд╢рд╡рд╢реНрдЪ рд╢рд░рдгрд░рд╣рд┐рддрд╛ рдЧреНрд░рд╛рдореЗрд╖реБ рдЙрдкрджреНрд░рд╡рдВ рд╡рд┐рджрдзрддрд┐ред

Question 1.
‘рд╡рд╕реНрддреВрдирд┐’ рдЗрддрд┐ рд╡рд┐рд╢реЗрд╖реНрдпрдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдмрд╣реБрдореВрд▓реНрдпрд╛рдирд┐
(рдЦ) рд╕реНрд╡рд▓реНрдк
(рдЧ) рд▓рд╛рднрд╛рдп
(рдШ) рдирд╛рд╢рдпрдиреНрддрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рдмрд╣реБрдореВрд▓реНрдпрд╛рдирд┐


Question 2.
‘рд╡рдирдкрд╢реНрд╡рд╢реНрдЪ’ рдЗрддрд┐ рдХрд░реНрддреГрдкрджрд╕реНрдп рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╢рд░рдгрд░рд╣рд┐рддрд╛
(рдЦ) рдЙрдкрджреНрд░рд╡рдВ
(рдЧ) рд╡рд┐рджрдзрддрд┐
(рдШ) рдЧреНрд░рд╛рдореЗрд╖реБ

Answer

Answer: (рдЧ) рд╡рд┐рджрдзрддрд┐


Question 3.
‘рдЕрд╡рд░реНрд╖рдгрдГ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╡реГрдХреНрд╖рд╛рдГ
(рдЦ) рдЕрд╡реГрд╖реНрдЯрд┐рдГ
(рдЧ) рд░рд╣рд┐рддрд╛
(рдШ) рдирд╛рд╢реЛ

Answer

Answer: (рдЦ) рдЕрд╡реГрд╖реНрдЯрд┐рдГ


Question 4.
‘рдкреЗрдпрдВ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрдВ рдХрд┐рдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рд╜рдкреЗрдпрдВ
(рдЦ) рдЕрдкреЗрдпрдВ
(рдЧ) рдерд╛рд╜рдкреЗрдпрдВ
(рдШ) рдкреЗрдп

Answer

Answer: (рдЦ) рдЕрдкреЗрдпрдВ


Question 5.
рдирджреАрдЬрд▓рдореН рд╕рд░реНрд╡рдерд╛ рдХреАрджреГрд╢рдореН рдЬрд╛рдпрддреЗ?

Answer

Answer: рдЕрдкреЗрдпрдореН


Question 6.
рд╕реНрд╡рд╛рд░реНрдерд╛рдиреНрдзрдГ рдорд╛рдирд╡рдГ рдХрд┐рдореН рдирд╛рд╢рдпрддрд┐?

Answer

Answer: рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН


Question 7.
рд╡рд┐рд╖рд╛рдХреНрддрдЬрд▓реЗрди рдХрд┐рдореН рднрд╡рддрд┐?

Answer

Answer: рд╡рд┐рд╖рд╛рдХреНрддрдЬрд▓реЗрди рдорддреНрд╕реНрдпрд╛рджреАрдирд╛рдВ рдЬрд▓рдЪрд░рд╛рдгрд╛рдВ рдЪ рдХреНрд╖рдгреЗрдиреИрд╡ рдирд╛рд╢рдГ рдЬрд╛рдпрддреЗред рдирджреАрдЬрд▓рдореН рдЕрдкрд┐ рд╕рд░реНрд╡рдерд╛ рдЕрдкреЗрдпрдВ рднрд╡рддрд┐ред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдХрдердиреЗрд╖реБ рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЖрдзреГрддреНрдп рдкреНрд░рд╢реНрдирдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХреНрд░рд┐рдпрддрд╛рдореН

(i) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдкреНрд░рд╛рдгрд┐рдирд╛рдВ рд╕рдВрд░рдХреНрд╖рдгрд╛рдп рдпрддрддреЗред
(ii) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рд╕реБрдЦрд╕рд╛рдзрдиреИрдГ рд╕рд░реНрд╡рд╛рдиреН рддрд░реНрдкрдпрддрд┐ред
(ii) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдЕрд╕реНрдорд╛рднрд┐рдГ рд░рдХреНрд╖рдгреАрдпрд╛ред
(iv) рдкреНрд░рд╛рдЪреАрдирдХрд╛рд▓реЗ рдЛрд╖рдпрдГ рд╡рдиреЗ рд╡рд╕рдиреНрддрд┐ рд╕реНрдоред
(v) рд╕реНрд╡рд╛рд░реНрдерд╛рдиреНрдзрдГ рдорд╛рдирд╡рдГ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН рдирд╛рд╢рдпрддрд┐ред
(vi) рд╕реНрд╡рд▓реНрдкрд▓рд╛рднрд╛рдп рдЬрдирд╛рдГ рдмрд╣реБрдореВрд▓реНрдпрд╛рдирд┐ рд╡рд╕реНрддреВрдирд┐ рдирд╛рд╢рдпрдиреНрддрд┐ред
(vii) рд╕рд░рд┐рддрдГ рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ рдЬрд▓рдВ рдпрдЪреНрдЫрдиреНрддрд┐ред
(viii) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рд░рдХреНрд╖рдпрд╛ рд▓реЛрдХрд░рдХреНрд╖рд╛ рд╕рдореНрднрд╡рддрд┐ред

Answer

Answer:
(i) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдХреЗрд╖рд╛рдореН рд╕рдВрд░рдХреНрд╖рдгрд╛рдп рдпрддрддреЗ?
(ii) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдХреИрдГ рд╕рд░реНрд╡рд╛рдиреН рддрд░реНрдкрдпрддрд┐?
(iii) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдХрд╛рднрд┐рдГ рд░рдХреНрд╖рдгреАрдпрд╛?
(iv) рдХрджрд╛ рдЛрд╖рдпрдГ рд╡рдиреЗ рд╡рд╕рдиреНрддрд┐ рд╕реНрдо?
(v) рдХреАрджреГрд╢рдГ рдорд╛рдирд╡рдГ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН рдирд╛рд╢рдпрддрд┐?
(vi) рдХрд┐рдорд░реНрдердореН рдЬрдирд╛рдГ рдмрд╣реБрдореВрд▓реНрдпрд╛рдирд┐ рд╡рд╕реНрддреВрдирд┐ рдирд╛рд╢рдпрдиреНрддрд┐?
(vii) рдХреЗ рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ рдЬрд▓рдВ рдпрдЪреНрдЫрдиреНрддрд┐?
(viii) рдХрдпрд╛ рд▓реЛрдХрд░рдХреНрд╖рд╛ рд╕рдореНрднрд╡рддрд┐?


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╡рд╛рдХреНрдпреЗрд╖реБ рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд╛рдВ рдХреГрддреЗ рдЙрдЪрд┐рддрдВ рдЕрд░реНрдердВ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рд▓рд┐рдЦрдд

Question 1.
рдЕрдЬрд╛рддрд╢рд┐рд╢реБрдГ рдорд╛рддреГрдЧрд░реНрднреЗ рд╕реБрд░рдХреНрд╖рд┐рддрдГ рддрд┐рд╖реНрдарддрд┐ред
(рдХ) рдЕрдиреБрддреНрдкрдиреНрдирдЬрд╛рддрдХрдГ
(рдЦ) рдЕрдЬрд╛рддрд╢рддреНрд░реБрдГ
(рдЧ) рдЬрд╛рддрдХрд╛рдГ
(рдШ) рдкреНрд░рд╕рдиреНрдирд╢рд┐рд╢реБрдГ

Answer

Answer: (рдХ) рдЕрдиреБрддреНрдкрдиреНрдирдЬрд╛рддрдХрдГ


Question 2.
рд╡рд┐рд╡рд┐рдзрд╛рдГ рд╡рд┐рд╣рдЧрд╛рдГ рдХрд▓рдХреВрдЬрд┐рддреИрдГ рд╢реНрд░реМрддреНрд░рд░рд╕рд╛рдпрдирдВ рджрджрддрд┐ред
(рдХ) рд╢реНрд░реЛрддрд╡реНрдпрдореН
(рдЦ) рд╢реНрд░реЛрддреБрдореН
(рдЧ) рдХрд░реНрдгрд╛рднреВрд╖рдгрдореН
(рдШ) рдХрд░реНрдгрд╛рдореГрддрдореН

Answer

Answer: (рдШ) рдХрд░реНрдгрд╛рдореГрддрдореН


Question 3.
рд▓реЛрдХрдордЩреНрдЧрд▓рд╛рд╢рдВрд╕рд┐рдирдГ рдЛрд╖рдпрдГ рд╡рдиреЗ рд╡рд╕рдиреНрддрд┐ рд╕реНрдоред
(рдХ) рд▓реЛрдХрдХрд▓реНрдпрд╛рдгрдХрд╛рдорд╛рдГ
(рдЦ) рд▓реЛрдХрдордЩреНрдЧрд▓рдореН
(рдЧ) рд▓реЛрдХрд╢рд╛рд╕рдХрд╛рдГ
(рдШ) рд╕рдорд╛рдЬрд╕реБрдзрд╛рд░рдХрд╛рдГ

Answer

Answer: (рдХ) рд▓реЛрдХрдХрд▓реНрдпрд╛рдгрдХрд╛рдорд╛рдГ


Question 4.
рдЬрд▓рдкреНрд▓рд╛рд╡рдиреИрдГ рдорд╛рдирд╡рд╛рдГ рд╕рдиреНрддрдкреНрддрд╛рдГ рднрд╡рдиреНрддрд┐ред
(рдХ) рдЬрд▓рдкреНрд░рд╡рд╛рд╣реЗрди
(рдЦ) рдЬрд▓рдВ рд╡рд╣рддрд┐
(рдЧ) рдЬрд▓рдкреВрд░реНрдгрдГ
(рдШ) рдЬрд▓реМрдзреИрдГ

Answer

Answer: (рдШ) рдЬрд▓реМрдзреИрдГ


Question 5.
рдпрдиреНрддреНрд░рд╛рдЧрд╛рд░рд╛рдгрд╛рдВ рдЬрд▓рдВ рдирджреНрдпрд╛рдВ рдирд┐рдкрд╛рддреНрдпрддреЗред
(рдХ) рдпрдиреНрддреНрд░рд╛рд▓рдпрд╛рдирд╛рдореН
(рдЦ) рдпрдиреНрддреНрд░реИрдГ рдирд┐рд░реНрдорд┐рддрдВ
(рдЧ) рдпрдиреНрддреНрд░реИрдГ рдЪрд╛рд▓рд┐рддрдВ
(рдШ) рдпрдиреНрддреНрд░рд╕реНрдпрдЖрдЧрд╛рд░рдореН

Answer

Answer: (рдХ) рдпрдиреНрддреНрд░рд╛рд▓рдпрд╛рдирд╛рдореН


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╛рдирд╛рдВ рдкрджрд╛рдирд╛рдВ рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрд╛рдирд┐ рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛рдпрд╛рдВ рджрддреНрддреЗрд╖реБ рдкрджреЗрд╖реБ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдпрдерд╛рд╕рдордХреНрд╖рдВ рд▓рд┐рдЦрдд

рджрд╛рдирд╡рдГ, рдкреГрдерд┐рд╡реА, рдорд▓рд┐рдирдВ, рдЙрддреНрдерд╛рдирдГ, рд╢реАрддрд▓рдВ

рдкрджрд╛рдирд┐ – рд╡рд┐рд▓реЛрдорд╢рдмреНрджрд╛рдГ
(рдХ) рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ – ……………..
(рдЦ) рдорд╛рдирд╡рдГ – ………………
(рдЧ) рдЖрдХрд╛рд╢рдГ – ……………….
(рдШ) рдирд╛рд╢рдГ – …………………
(рдЩ) рдКрд╖реНрдгрдВ – ………………

Answer

Answer:
рдкрджрд╛рдирд┐ – рд╡рд┐рд▓реЛрдорд╢рдмреНрджрд╛рдГ
(рдХ) рдирд┐рд░реНрдорд▓рдВ – рдорд▓рд┐рдирдореН
(рдЦ) рдорд╛рдирд╡рдГ – рджрд╛рдирд╡рдГ
(рдЧ) рдЖрдХрд╛рд╢рдГ – рдкреГрдерд┐рд╡реА
(рдШ) рдирд╛рд╢рдГ – рдЙрддреНрдерд╛рдирдГ
(рдЩ) рдКрд╖реНрдгрдВ – рд╢реАрддрд▓рдореН


We think the shed NCERT MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 11 рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers Pdf free download will benefit you to the fullest. For any queries regarding CBSE Class 9 Sanskrit рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН MCQs Multiple Choice Questions with Answers, share with us via the below comment box and weтАЩll reply back to you at the earliest possible.

MCQ Questions for Class 9 Sanskrit Chapter 11 рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers Read More ┬╗

MCQ Questions for Class 10 Sanskrit Chapter 1 рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 10 Sanskrit Chapter 1 рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers Pdf free download can refer to this page thoroughly. Because here we have compiled a list of MCQ Questions for Class 10 Sanskrit with Answers. So, Plan your Exam Preparation accordingly with the рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН Class 10 MCQs Questions with Answers PDF. Also, you can practice and test your subject knowledge by solving these рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН objective questions.

рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН Class 10 MCQs Questions with Answers

Practicing the Class 10 Sanskrit Chapter 1 MCQ with Answers aids students to learn all the fundamental concepts and prepare effectively for the exams. MCQ of рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН Class 10 with Answers are prepared based on the latest exam pattern & CBSE guidelines.

Here are the links available online for Free Download of Class 10 Sanskrit рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН MCQ Multiple Choice Questions with Answers PDF.

рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдиреН рдкрдард┐рддреНрд╡рд╛ рдирд┐рд░реНрджреЗрд╢рд╛рдиреБрд╕рд╛рд░ рдкреНрд░рд╢реНрдирд╛рдиреН рдЙрддреНрддрд░рдд

рджреБрд░реНрд╡рд╣рдорддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ рдЬрд╛рддрдВ рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рд░реЗрд╡ рд╢рд░рдгрдореНред
рд╢реБрдЪрд┐-рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореНрее
рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ рдЪрд▓рджрдирд┐рд╢рдВ рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореНред
рдордирдГ рд╢реЛрд╖рдпрддреН рддрдиреБрдГ рдкреЗрд╖рдпрджреН рднреНрд░рдорддрд┐ рд╕рджрд╛ рд╡рдХреНрд░рдореНрее
рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрд░реНрджрд╢рдиреИрд░рдореБрдирд╛ рд╕реНрдпрд╛рдиреНрдиреИрд╡ рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореНред

Question 1.
‘рдЕрд╣рд░реНрдирд┐рд╢рдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рдкрд░реНрдпрд╛рдпрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдЕрдирд┐рд╢рдВ
(рдЦ) рджрдирд┐рд╢рдВ
(рдЧ) рдЪрд▓рджрдирд┐рд╢рдВ
(рдШ) рдирд┐рд╢рдореН

Answer

Answer: (рдХ) рдЕрдирд┐рд╢рдВ


Question 2.
‘рджрд╢рдиреИрдГ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрдд
(рдЦ) рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ
(рдЧ) рджрд╛рдиреНрддреИрдГ
(рдШ) рд░рдореБрдирд╛

Answer

Answer: (рдЦ) рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ


Question 3.
‘рд╕реБрдХрд░рдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рдкрд░реАрддрд╛рд░реНрдердХрдореН рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╢рд░рдгрдореН
(рдЦ) рджреБрд░реНрд╡рд╣рдореН
(рдЧ) рджреБрд░реНрд╡
(рдШ) рд╢реБрдЪрд┐

Answer

Answer: (рдЦ) рджреБрд░реНрд╡рд╣рдореН


Question 4.
‘рднреНрд░рдорддрд┐’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╡рдХреНрд░рдореН
(рдЦ) рдордирдГ
(рдЧ) рддрдиреБрдГ
(рдШ) рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдо

Answer

Answer: (рдШ) рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдо


Question 5.
рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ рджрд╢рдиреИрдГ рдХрд┐рдореН рди рд╕реНрдпрд╛рддреН?

Answer

Answer: рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореН


Question 6.
рдЕрддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ рдХреАрджреГрд╢рдВ рдЬрд╛рддрдореН?

Answer

Answer: рджреБрд░реНрд╡рд╣рдореН


Question 7.
рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореН рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ рдХрд┐рдореН рдХрд░реЛрддрд┐?

Answer

Answer: рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореН рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ рдЪрд▓рддреН рдЕрдирд┐рд╢рдВ рдордирдГ рд╢реЛрд╖рдпрддреН рддрдиреБрдГ рдкреЗрд╖рдпрджреН рд╕рджрд╛ рд╡рдХреНрд░рдореН рднреНрд░рдорддрд┐ред


рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдВ рдзреВрдордВ рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐ рд╢рддрд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореНред
рд╡рд╛рд╖реНрдкрдпрд╛рдирдорд╛рд▓рд╛ рд╕рдВрдзрд╛рд╡рддрд┐ рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА рдзреНрд╡рд╛рдирдореНрее
рдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ рдкрдЩреНрдХреНрддрдпреЛ рд╣реНрдпрдирдиреНрддрд╛рдГ рдХрдард┐рдирдВ рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореНрее

Question 1.
‘рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдВ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖реНрдпрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдпрд╛рдирдореН
(рдЦ) рдзреВрдордВ
(рдЧ) рдзреНрд╡рд╛рдирдореН
(рдШ) рд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдзреВрдордВ


Question 2.
‘рдЧреНрд░рд╣рдгрд╛рддрд┐’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рдкрд░реАрддрд╛рд░реНрдердХрдореН рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА
(рдЦ) рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐
(рдЧ) рдзреНрд╡рд╛рдирдореН
(рдШ) рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореН

Answer

Answer: (рдЦ) рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐


Question 3.
‘рдкрдЩрдХреНрддрд┐рдГ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдорд╛рд▓рд╛
(рдЦ) рдЕрдирдиреНрддрд╛рдГ
(рдЧ) рдкрдЩреНрдХреНрддрд╛рдГ
(рдШ) рдзреНрд╡рд╛рдирдореН

Answer

Answer: (рдХ) рдорд╛рд▓рд╛


Question 4.
‘рд╢рддрд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореН-рдзреВрдордВ рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐ред’ рд░рд┐рдХреНрддрдкреВрд░реНрддрд┐рдГ рдХреНрд░рд┐рдпрддрд╛рдореН
(рдХ) рдХрдЬреНрдЬрд▓
(рдЦ) рдорд▓рд┐рдирдВ
(рдЧ) рдзреНрд╡рд╛рдирдореН
(рдШ) рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдореН

Answer

Answer: (рдШ) рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдореН


Question 5.
рдХреЗрд╖рд╛рдореН рдЕрдирдиреНрддрд╛рдГ рдкрдЩреНрдХреНрддрдпрдГ рдзрд╛рд╡рдиреНрддрд┐?

Answer

Answer: рдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ


Question 6.
рдХрд┐рдореН рдзреВрдордВ рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐?

Answer

Answer: рд╢рддрд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореН


Question 7.
рдХрд╕реНрдорд╛рддреН рдХрд╛рд░рдгрд╛рддреН рдорд╣рд╛рдирдЧрд░реЗрд╖реБ рд╕рдВрд╕рд░рдгрдВ рдХрдард┐рдирдВ рд╡рд░реНрддрддреЗ?

Answer

Answer: рдорд╣рд╛рдирдЧрд░реЗрд╖реБ рдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ рдЕрдирдиреНрддрд╛рдГ рдкрдЩреНрдХреНрддрдГ рд╕рдиреНрддрд┐ рдЕрддрдГ рдЕрддреНрд░ рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореН рдХрдард┐рдирдВ рд╡рд░реНрддрддреЗред


рдХрдЮреНрдЪрд┐рддреН рдХрд╛рд▓рдВ рдирдп рдорд╛рдорд╕реНрдорд╛рдиреНрдирдЧрд░рд╛рджреН рдмрд╣реБрджреВрд░рдореНред
рдкреНрд░рдкрд╢реНрдпрд╛рдорд┐ рдЧреНрд░рд╛рдорд╛рдиреНрддреЗ рдирд┐рд░реНрдЭрд░-рдирджреА-рдкрдпрдГрдкреВрд░рдореНрее
рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рдХреНрд╖рдгрдордкрд┐ рдореЗ рд╕реНрдпрд╛рддреН рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореНред

Question 1.
‘рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рд╢реЗрд╖рдгрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ
(рдЦ) рдЧреНрд░рд╛рдо
(рдЧ) рдЧреНрд░рд╛рдорд╛рдиреНрддрд░реЗ
(рдШ) рдХреНрд╖рдгрдордкрд┐

Answer

Answer: (рдХ) рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ


Question 2.
‘рдЬрд▓рдВ’ рдЗрддреНрдпрд░реНрдереЗ рдХрд┐рдореН рдкрджрдВ рдкреНрд░рдпреБрдХреНрддрдореН?
(рдХ) рдХрд╛рд▓рдВ
(рдЦ) рдирдп
(рдЧ) рдкрдпрдГ
(рдШ) рдкреВрд░рдореН

Answer

Answer: (рдЧ) рдкрдпрдГ


Question 3.
рд╢реНрд▓реЛрдХрд╕реНрдп рдкреНрд░рдердореЗ рдкрдВрдХреНрддреМ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрдореН рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдХрд┐рдЮреНрдЪрд┐рддреН
(рдЦ) рдХрд╛рд▓рдВ
(рдЧ) рдорд╛рдореН
(рдШ) рдирдп

Answer

Answer: (рдШ) рдирдп


Question 4.
рдХрд╡рд┐рдГ рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рдХрд░реНрддреБрдореНред рд░рд┐рдХреНрддрдкреВрд░реНрддрд┐рдГ рдХреБрд░реБрдд
(рдХ) рдЗрдЪреНрдЫрд╛рдорд┐
(рдЦ) рд╕реНрдпрд╛рддреН
(рдЧ) рдЗрдЪреНрдЫрддрд┐
(рдШ) рдРрдЪреНрдЫрдиреНред

Answer

Answer: (рдЧ) рдЗрдЪреНрдЫрддрд┐


Question 5.
рдирд┐рд░реНрдЭрд░-рдирджреА-рдкрдпрдГрдкреВрд░рдореН рдХреБрддреНрд░ рд╕рдиреНрддрд┐?

Answer

Answer: рдЧреНрд░рд╛рдорд╛рдиреНрддреЗ


Question 6.
рдХрд╡рд┐рдГ рдХрд╕реНрдорд╛рддреН рдмрд╣реБрджреВрд░рдореН рдЧрдиреНрддреБрдореН рдХрдердпрддрд┐?

Answer

Answer: рдирдЧрд░рд╛рддреН


Question 7.
рдХрд╡рд┐рдГ рдХреБрддреНрд░ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рдХрд░реНрддреБрдореН рдХрдердпрддрд┐?

Answer

Answer: рдХрд╡рд┐рдГ рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рд╢реБрджреНрдзрдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгреЗ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рдХрд░реНрддреБрдореН рдХрдердпрддрд┐ред


рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ рд▓рддрд╛рддрд░реБрдЧреБрд▓реНрдорд╛ рдиреЛ рднрд╡рдиреНрддреБ рдкрд┐рд╖реНрдЯрд╛рдГред
рдкрд╛рд╖рд╛рдгреА рд╕рднреНрдпрддрд╛ рдирд┐рд╕рд░реНрдЧреЗ рд╕реНрдпрд╛рдиреНрди рд╕рдорд╛рд╡рд┐рд╖реНрдЯрд╛рее
рдорд╛рдирд╡рд╛рдп рдЬреАрд╡рдирдВ рдХрд╛рдордпреЗ рдиреЛ рдЬреАрд╡рдиреНрдорд░рдгрдореНред

Question 1.
‘рднрд╡рдиреНрддреБ’ рдЗрддрд┐ рдХреНрд░рд┐рдпрд╛рдкрджрд╕реНрдп рдХрд░реНрддреГрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ
(рдЦ) рдкрд┐рд╖реНрдЯрд╛
(рдЧ) рд▓рддрд╛рддрд░реБрдЧреБрд▓реНрдорд╛рдГ
(рдШ) рд▓рддрд╛

Answer

Answer: (рдЧ) рд▓рддрд╛рддрд░реБрдЧреБрд▓реНрдорд╛рдГ


Question 2.
‘рдкреНрд░рдХреГрддреНрдпрд╛рдореН’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╕рдорд╛рдирд╛рд░реНрдердХрдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдирд┐рд╕рд░реНрдЧреЗ
(рдЦ) рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ
(рдЧ) рдкрд╛рд╖рд╛рдгреА
(рдШ) рд╕рднреНрдпрддрд╛

Answer

Answer: (рдХ) рдирд┐рд╕рд░реНрдЧреЗ


Question 3.
‘рдЬреАрд╡рдирдВ’ рдЗрддрд┐ рдкрджрд╕реНрдп рд╡рд┐рдкрд░реАрддрд╛рд░реНрдердХрдореН рдкрджрдВ рдХрд┐рдореН?
(рдХ) рдкрд┐рд╖реНрдЯрд╛рдГ
(рдЦ) рд╕рдорд╛рд╡рд┐рд╖реНрдЯрд╛
(рдЧ) рдорд░рдгрдореН
(рдШ) рд╕реНрдпрд╛рддреН

Answer

Answer: (рдЧ) рдорд░рдгрдореН


Question 4.
‘рдкрд╛рд╖рд╛рдгреА рд╕рднреНрдпрддрд╛ – рд╕рдорд╛рд╡рд┐рд╖реНрдЯрд╛ рди рд╕реНрдпрд╛рддреНред’ рд░рд┐рдХреНрддрдкреВрд░реНрддрд┐рдГ рдХреБрд░реБрдд
(рдХ) рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ
(рдЦ) рд╕рдВрд╕рд╛рд░реЗ
(рдЧ) рдирд┐рд╕рд░реНрдЧ
(рдШ) рдЧреНрд░рд╛рдореЗ

Answer

Answer: (рдЧ) рдирд┐рд╕рд░реНрдЧ


Question 5.
рд▓рддрд╛рддрд░реБрдЧреБрд▓реНрдорд╛рдГ рдХреБрддреНрд░ рди рдкрд┐рд╖реНрдЯрд╛рдГ рднрд╡рдиреНрддреБ?

Answer

Answer: рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ


Question 6.
рдХрд╕реНрдореИ рдЬреАрд╡рдирдВ рдХрд╛рдордпреЗ?

Answer

Answer: рдорд╛рдирд╡рд╛рдп


Question 7.
рдирд┐рд╕рд░реНрдЧреЗ рдХрд╛ рдкрд╛рд╖рд╛рдгреА рд╕рднреНрдпрддрд╛ рд╕рдорд╛рд╡рд┐рд╖реНрдЯрд╛ рди рд╕реНрдпрд╛рддреН?

Answer

Answer: рдирд┐рд╕рд░реНрдЧреЗ рдкрд╛рд╖рд╛рдгреА рд╕рднреНрдпрддрд╛ рд╕рдорд╛рд╡рд┐рд╖реНрдЯрд╛ рди рд╕реНрдпрд╛рддреНред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдХрдердиреЗрд╖реБ рд╕реНрдереВрд▓рдкрджрд╛рдирд┐ рдЖрдзреГрддреНрдп рдкреНрд░рд╢реНрдирдирд┐рд░реНрдорд╛рдгрдВ рдХреНрд░рд┐рдпрддрд╛рдореН

(i) рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ рд▓рддрд╛рддрд░реБрдЧреБрд▓реНрдорд╛рдГ рдкрд┐рд╖реНрдЯрд╛рдГ рди рднрд╡рдиреНрддреБред
(ii) рдорд╛рдирд╡рд╛рдп рдЬреАрд╡рдирдВ рдХрд╛рдордпреЗред
(iii) рдЕрд╕реНрдорд╛рддреН рдирдЧрд░рд╛рддреН рдмрд╣реБрджреВрд░рдореН рдорд╛рдореН рдирдпред
(iv) рд╡рд╛рдпреБрдордгреНрдбрд▓рдВ рджреВрд╖рд┐рддрдВ рдЬрд╛рддрдореНред
(v) рд╡рд╛рд╖реНрдкрдпрд╛рдирдорд╛рд▓рд╛ рдзреНрд╡рд╛рдирдВ рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА рд╕рдВрдзрд╛рд╡рддрд┐ред
(vi) рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ рджрд╢рдиреИрдГ рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдВ рди рд╕реНрдпрд╛рддреНред
(vii) рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рдХреНрд╖рдгрдореН рдЕрдкрд┐ рдореЗ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рд╕реНрдпрд╛рддреНред

Answer

Answer:
(i) рдкреНрд░рд╕реНрддрд░рддрд▓реЗ рдХреЗ рдкрд┐рд╖реНрдЯрд╛рдГ рди рднрд╡рдиреНрддреБ?
(ii) рдХрд╕реНрдореИ рдЬреАрд╡рдирдВ рдХрд╛рдордпреЗ?
(iii) рдХрд╕реНрдорд╛рддреН рдмрд╣реБрджреВрд░рдореН рдорд╛рдореН рдирдп?
(iv) рд╡рд╛рдпреБрдордгреНрдбрд▓рдВ рдХреАрджреГрд╢рдВ рдЬрд╛рддрдореН?
(v) рдХрд╛ рдзреНрд╡рд╛рдирдВ рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА рд╕рдВрдзрд╛рд╡рддрд┐?
(vi) рдХреАрджреГрд╢реИрдГ рджрд╢рдиреИрдГ рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореН рди рд╕реНрдпрд╛рддреН?
(vii) рдХреБрддреНрд░ рдХреНрд╖рдгрдореН рдЕрдкрд┐ рдореЗ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рд╕реНрдпрд╛рддреН?


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрд╢реНрд▓реЛрдХрд╛рдирд╛рдореН рдЕрдиреНрд╡рдпрд╛рдирд╛рдореН рд╕рдореБрдЪрд┐рддрдкрджрд╛рдирд┐ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рдкреВрд░рдпрдд

(1) рджреБрд░реНрд╡рд╣рдорддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ рдЬрд╛рддрдВ рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рд░реЗрд╡ рд╢рд░рдгрдореНред рд╢реБрдЪрд┐-рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореНредред
рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ рдЪрд▓рджрдирд┐рд╢рдВ рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореНред
рдордирдГ рд╢реЛрд╖рдпрддреН рддрдиреБрдГ рдкреЗрд╖рдпрджреН рднреНрд░рдорддрд┐ рд╕рджрд╛ рд╡рдХреНрд░рдореНредред
рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрд░реНрджрд╢рдиреИрд░рдореБрдирд╛ рд╕реНрдпрд╛рдиреНрдиреИрд╡ рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореНред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдЕрддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ (i) …………. рдЬрд╛рддрдореН рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ (ii) ………….. рд╢рд░рдгрдореНред рд╢реБрдЪрд┐-рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдВ (рднрд╡реЗрддреН)ред рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ (iii) ……………. рдЪрд▓рддреН рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореН рдордирдГ (iv) …………….. рддрдиреБрдГ (v) ……………. рд╕рджрд╛ рд╡рдХреНрд░рдореН (vi) …………..ред рдЕрдореБрдирд╛ рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ (vii) …………… рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореН рди рдПрд╡ред (viii) …….ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдЕрдирд┐рд╢рдВ, рд╕реНрдпрд╛рддреН, рд╢реЛрд╖рдпрддреН, рджреБрд░реНрд╡рд╣рдореН, рднреНрд░рдорддрд┐, рдПрд╡, рдкреЗрд╖рдпрджреН, рджрд╢рдиреИрдГ

Answer

Answer:
рдЕрддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ рджреБрд░реНрд╡рд╣рдореН рдЬрд╛рддрдореН рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ рдПрд╡ рд╢рд░рдгрдореНред рд╢реБрдЪрд┐-рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдВ (рднрд╡реЗрддреН)ред рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ рдЕрдирд┐рд╢рдВ рдЪрд▓рддреН рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореН рдордирдГ рд╢реЛрд╖рдпрддреН рддрдиреБ рдкреЗрд╖рдпрджреН рд╕рджрд╛ рд╡рдХреНрд░рдореН рднреНрд░рдорддрд┐ред рдЕрдореБрдирд╛ рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ рджрд╢рдиреИрдГ рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореН рди рдПрд╡ рд╕реНрдпрд╛рддреНред


(2) рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдВ рдзреВрдордВ рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐ рд╢рддрд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореНред
рд╡рд╛рд╖реНрдкрдпрд╛рдирдорд╛рд▓рд╛ рд╕рдВрдзрд╛рд╡рддрд┐ рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА рдзреНрд╡рд╛рдирдореНредред
рдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ рдкрдЩреНрдХреНрддрдпреЛ рд╣реНрдпрдирдиреНрддрд╛рдГ рдХрдард┐рдирдВ рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореНред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рд╢рддрд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореН (i) ……………… рдзреВрдордВ рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐ред рдзреНрд╡рд╛рдирдВ (ii) ……………… рд╡рд╛рд╖реНрдкрдпрд╛рдирдорд╛рд▓рд╛ рд╕рдВрдзрд╛рд╡рддрд┐ред рд╣рд┐ рдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ (iii) …………………. рдкрдЩреНрдХреНрдд рдпрдГ (iv) …………………. рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореНред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдЕрдирдиреНрддрд╛рдГ, рдХрдард┐рди, рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА, рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдореН

Answer

Answer:
рд╢рддрд╢рдХрдЯреАрдпрд╛рдирдореН рдХрдЬреНрдЬрд▓рдорд▓рд┐рдирдВ рдзреВрдордВ рдореБрдЮреНрдЪрддрд┐ред рдзреНрд╡рд╛рдирдВ рд╡рд┐рддрд░рдиреНрддреА рд╡рд╛рд╖реНрдкрдпрд╛рдирдорд╛рд▓рд╛ рд╕рдВрдзрд╛рд╡рддрд┐ред рд╣рд┐ рдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ рдЕрдирдиреНрддрд╛рдГ рдкрдЩреНрдХреНрддрдпрдГ рдХрдард┐рдирдВ рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореНред


(3) рдХрдЮреНрдЪрд┐рддреН рдХрд╛рд▓рдВ рдирдп рдорд╛рдорд╕реНрдорд╛рдиреНрдирдЧрд░рд╛рджреН рдмрд╣реБрджреВрд░рдореНред
рдкреНрд░рдкрд╢реНрдпрд╛рдорд┐ рдЧреНрд░рд╛рдорд╛рдиреНрддреЗ рдирд┐рд░реНрдЭрд░-рдирджреА-рдкрдпрдГрдкреВрд░рдореНредред
рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рдХреНрд╖рдгрдордкрд┐ рдореЗ рд╕реНрдпрд╛рддреН рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореНредред

рдЕрдиреНрд╡рдпрдГ- рдЕрд╕реНрдорд╛рддреН (i) ……………. рдмрд╣реБрджреВрд░рдореН (ii) …………….. рдХрд╛рд▓рдВ (iii) ………………. рдирдпред рдЧреНрд░рд╛рдорд╛рдиреНрддреЗ рдирд┐рд░реНрдЭрд░-(iv) ………………… рдкрдп:рдкреВрд░рдореН (v) ………………..”ред рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ (vi) ………………… рдХреНрд╖рдгрдореН (vii) ………………. рдореЗрдВ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН (viii) ……..
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдирджреА, рд╕реНрдпрд╛рддреН, рдкреНрд░рдкрд╢реНрдпрд╛рдорд┐, рдЕрдкрд┐, рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ, рдирдЧрд░рд╛рддреН, рдорд╛рдореН, рдХрдЮреНрдЪрд┐рддреН

Answer

Answer:
рдЕрд╕реНрдорд╛рддреН рдирдЧрд░рд╛рддреН рдмрд╣реБрджреВрд░рдореН рдХрдЮреНрдЪрд┐рддреН рдХрд╛рд▓рдВ рдорд╛рдореН рдирдпред рдЧреНрд░рд╛рдорд╛рдиреНрддреЗ рдирд┐рд░реНрдЭрд░-рдирджреА рдкрдпрдГрдкреВрд░рдореН рдкреНрд░рдкрд╢реНрдпрд╛рдорд┐ред рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рдХреНрд╖рдгрдореН рдЕрдкрд┐ рдореЗ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рд╕реНрдпрд╛рддреНредред


рдЕрдзреЛрд▓рд┐рдЦрд┐рддрдХрдердирд╛рдирд╛рдореН рднрд╛рд╡рдВ рд╡рд┐рдХрд▓реНрдкреЗрднреНрдпрдГ рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рд▓рд┐рдЦрдд

(рдХ) ‘рджреБрд░реНрд╡рд╣рдорддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ рдЬрд╛рддрдВ рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рд░реЗрд╡ рд╢рд░рдгрдореНред’

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рдЕрд╕реНрдп рднрд╛рд╡рдГ рдЕрд╕реНрддрд┐ рдпрддреН рдЕрджреНрдпрддреНрд╡реЗ рдкреНрд░рджреВрд╖рд┐рддреЗ (i) ………… рдорд╛рдирд╡рд╛рдп рдЬреАрд╡рдирдВ (ii) …………. рдЬрд╛рддрдореН рдЕрддрдГ рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдВ (iii) …………. рд╕реНрд╡рдЪреНрдЫрдВ рдЪ рдХрд░рдгреАрдпрдВ рдпрддрдГ рдкреНрд░рдХреГрддреЗ: (iv) ……………. рдПрд╡ рд╕реБрд░рдХреНрд╖рд┐рддрдореН рдЖрд╢реНрд░рдпрдореН рдЕрд╕реНрддрд┐ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд╢рд░рдгрдореН. рджреБрд╖реНрдХрд░рдореН, рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдг, рд╢реБрджреНрдзрдореН

Answer

Answer:
(i) рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгреЗ, (ii) рджреБрд╖реНрдХрд░рдореН, (iii) рд╢реБрджреНрдзрдореН, (iv) рд╢рд░рдгрдореН


(рдЦ) тАШрдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ рдкрдЩреНрдХреНрддрдпреЛ рд╣реНрдпрдирдиреНрддрд╛рдГ рдХрдард┐рдирдВ рд╕рдВрд╕рд░рдгрдореНред’

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:- рдЖрдзреБрдирд┐рдХ рдпреБрдЧреЗ (i) ………… .рдорд╛рд░реНрдЧреЗрд╖реБ рд╡рд┐рд╡рд┐рдзрдпрд╛рдирд╛рдирд╛рдВ (ii) ………… рдзреВрдо рдореБрдЮреНрдЪрдиреНрддрд┐ (iii) ……………… рдЪ рдзрд╛рд╡рдиреНрддрд┐ рдЕрддрдПрд╡ рддрддреНрд░ рдЪрд▓рдирдВ рдЧрдЧрдирдВ рдЪ (iv) …………. рд╡рд░реНрддрддреЗред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рдХрддрд╛рд░рд╛рдГ, рддреАрд╡реНрд░рдЧрддреНрдпрд╛, рдХрдард┐рдирдВ, рдорд╣рд╛рдирдЧрд░реЗрд╖реБ

Answer

Answer:
(i) рдорд╣рд╛рдирдЧрд░реЗрд╖реБ, (ii) рдХрддрд╛рд░рд╛рдГ, (iii) рддреАрд╡реНрд░рдЧрддреНрдпрд╛, (iv) рдХрдард┐рдирдВ


(рдЧ) тАЬрдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рдХреНрд╖рдгрдордкрд┐ рдореЗ рд╕реНрдпрд╛рддреН рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореНред’

рднрд╛рд╡рд╛рд░реНрде:-рдХрд╡рд┐рдГ рдкреНрд░рджреВрд╖рд┐рддрдорд╣рд╛рдирдЧрд░рд╛рддреН (i) ……………. рдЧрддреНрд╡рд╛ рдкреНрд░рд╛рдХреГрддрд┐рдХ рд╡рд╛рддрд╛рд╡рд░рдгреЗ (ii) …………….. рд╢рд╛рдиреНрддреЗ рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ (iii) ………….. “рдЪрд▓рд┐рддреБрдореН (iv) …………………ред
рдордЮреНрдЬреВрд╖рд╛- рд╡рд╛рдЮреНрдЫрддрд┐, рд╡рдиреЗ, рдЧрддреНрд╡рд╛, рдмрд╣реБрджреВрд░рдореНред

Answer

Answer:
(i) рдмрд╣реБрджреВрд░рдореН, (ii) рдЧрддреНрд╡рд╛, (iii) рд╡рдиреЗ, (iv) рд╡рд╛рдЮреНрдЫрддрд┐


рд░реЗрдЦрд╛рдВрдХрд┐рддрдкрджрд╛рдирд╛рдореН рдкреНрд░рд╕рдЩреНрдЧрд╛рдиреБрд╕рд╛рд░рдореН рд╢реБрджреНрдзрдореН рдЕрд░реНрде рдЪрд┐рддреНрд╡рд╛ рд▓рд┐рдЦрдд

Question 1.
рдкрд╛рд╖рд╛рдгреА рд╕рднреНрдпрддрд╛ рдирд┐рд╕рд░реНрдЧреЗ рд╕рдорд╛рд╡рд┐рд╖реНрдЯрд╛ рди рд╕реНрдпрд╛рддреНред
(рдХ) рдкреНрд░рдХреГрддрд┐рдГ
(рдЦ) рдзрд░рд╛рддрд▓рдВ
(рдЧ) рдиреАрд░рд╕рддрд╛
(рдШ) рдкреНрд░рдХреГрддреНрдпрд╛рдореН

Answer

Answer: (рдШ) рдкреНрд░рдХреГрддреНрдпрд╛рдореН


Question 2.
рдЕрддреНрд░ рдЬреАрд╡рд┐рддрдВ рджреБрд░реНрд╡рд╣рдореН рдЬрд╛рддрдореНред
(рдХ) рджреБрд╖реНрдХрд░рдореН
(рдЦ) рд╕реБрдЦрдХрд░рдВ
(рдЧ) рд╕реБрдХрд░рдВ
(рдШ) рджреБ:рдЦрдж

Answer

Answer: (рдХ) рджреБрд╖реНрдХрд░рдореН


Question 3.
рдорд╣рд╛рдирдЧрд░рдордзреНрдпреЗ рдЕрдирд┐рд╢рдВ рдХрд╛рд▓рд╛рдпрд╕рдЪрдХреНрд░рдореН рдЪрд▓рддрд┐ред
(рдХ) рдирд┐рд╢рд╛рдпрд╛рдореН
(рдЦ) рджрд┐рд╡рд╛
(рдЧ) рдЕрд╣рд░реНрдирд┐рд╢рдореН
(рдШ) рдирд┐рд╢рдореНрдп

Answer

Answer: (рдЧ) рдЕрд╣рд░реНрдирд┐рд╢рдореН


Question 4.
рддрдиреБрдГ рдкреЗрд╖рдпрджреН рд╕рджрд╛ рд╡рдХреНрд░рдореН рднреНрд░рдорддрд┐ред
(рдХ) рдкреБрддреНрд░рдГ
(рдЦ) рдЬреАрд╡:
(рдЧ) рдкреБрддреНрд░рдВ
(рдШ) рд╢рд░реАрд░рдореН

Answer

Answer: (рдШ) рд╢рд░реАрд░рдореН


Question 5.
рджреБрд░реНрджрд╛рдиреНрддреИрдГ рджрд╢рдиреИрдГ рдЬрдирдЧреНрд░рд╕рдирдореН рди рд╕реНрдпрд╛рддреНред
(рдХ) рджрдВрд╢рдГ
(рдЦ) рджрдиреНрддреИрдГ
(рдЧ) рдореБрдЦреИрдГ
(рдШ) рджрд╢рдиреИрдГ

Answer

Answer: (рдШ) рджрд╢рдиреИрдГ


Question 6.
рдПрдХрд╛рдиреНрддреЗ рдХрд╛рдиреНрддрд╛рд░реЗ рдореЗ рд╕рдЮреНрдЪрд░рдгрдореН рд╕реНрдпрд╛рддреНред
(рдХ) рдирд╛рд░реА
(рдЦ) рдирдЧрд░реЗ
(рдЧ) рдЧреНрд░рд╛рдо
(рдШ) рд╡рдиреЗ

Answer

Answer: (рдЦ) рдирдЧрд░реЗ


‘рдХ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рдкрджрд╛рдирд┐ рджрддреНрддрд╛рдирд┐ ‘рдЦ’ рд╕реНрддрдореНрднреЗ рд╡рд┐рд▓реЛрдордкрджрд╛рдирд┐, рддрдпреЛрдГ рд╕рдВрдпреЛрдЧрдВ рдХреБрд░реБрдд

(рдХ) – (рдЦ)
(i) рд╡рдХреНрд░рдореН – рдЛрдЬреБрдГ
(ii) рднреГрд╢рдореН – рдЕрднрдХреНрд╖реНрдпрдореН
(iii) рд╕рдорд▓рдВ – рдорд░рдгрдореН
(iv) рднрдХреНрд╖реНрдпрдВ – рд╕реНрд╡рд▓реНрдкрдореН
(v) рдЬреАрд╡рди – рдирд┐рд░реНрдорд▓рдореН

Answer

Answer:
(рдХ) – (рдЦ)
(i) рд╡рдХреНрд░рдореН – рдЛрдЬреБрдГ
(ii) рднреГрд╢рдореН – рд╕реНрд╡рд▓реНрдкрдореН
(iii) рд╕рдорд▓рдВ – рдирд┐рд░реНрдорд▓рдореН
(iv) рднрдХреНрд╖реНрдп – рдЕрднрдХреНрд╖реНрдпрдореН
(v) рдЬреАрд╡рдирдВ – рдорд░рдгрдореН


We think the shed NCERT MCQ Questions for Class 10 Sanskrit Chapter 1 рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers Pdf free download will benefit you to the fullest. For any queries regarding CBSE Class 10 Sanskrit рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН MCQs Multiple Choice Questions with Answers, share with us via the below comment box and weтАЩll reply back to you at the earliest possible.

MCQ Questions for Class 10 Sanskrit Chapter 1 рд╢реБрдЪрд┐рдкрд░реНрдпрд╛рд╡рд░рдгрдореН with Answers Read More ┬╗

error: Content is protected !!